Marketing Report
Stichting Nationaal Media Onderzoek (NMO) officieel opgericht nieuws

Stichting Nationaal Media Onderzoek (NMO) officieel opgericht

De Stichting Nationaal Media Onderzoek is officieel opgericht. Daarmee is het Nationaal Media Onderzoek (NMO) als formele entiteit een feit. Tot nu toe was het NMO een samenwerking van de joint industry comité's Stichting KijkOnderzoek (SKO), NLO (stichting Nationaal Luisteronderzoek), NOM (Nationaal Onderzoek Multimedia) en VINEX (Vereniging Internet Exploitanten).

De bedoeling is volgens NMO dat op termijn deze stichtingen opgaan in het NMO, waarbij een aantal afspraken over wie waar over gaat bij de verschillende onderzoeken wordt vastgelegd in statuten en reglementen. De NPO is overigens afzonderlijk participant bij het NMO zoals deze altijd afzonderlijk mede-opdrachtgever is van de verschillende onderzoeken.

Bestuur

In het bestuur van de Stichting Nationaal Media Onderzoek zijn als zogeheten A-bestuurders de NPO, Mediahuis, DPG Media, Talpa Network en RTL Nederland vertegenwoordigd, terwijl als zogeheten V-bestuurders Unilever, AS Watson en PMA zijn vertegenwoordigd.

Charelle Akihary-Lammers (directeur publiek & marketing bij de NPO), Rien van Beemen (algemeen directeur Mediahuis Nederland), Lauren van der Heijden (Chief Commercial Officer bij DPG Media België en Nederland), Joris van der Pol (algemeen directeur One Media Sales bij Talpa Network/Talpa Media Solutions en voorzitter van Audify), Ton Rozestraten (Chief Commercial Officer bij RTL Nederland en CEO van Ad Alliance) zijn de A-bestuursleden.

Harry Dekker (Media Director bij Unilever), Marielle Slenders (Head of Media & Performance bij AS Watson Benelux), Thijs Muller (directeur van Havas Media Nederland en voorzitter PMA, Platform Media Adviesbureaus) en Johan Smit (directeur bij PMA, Platform Media Adviesbureaus) zijn de V-bestuursleden. Binnenkort zal het bestuur een voorzitter kiezen.

Ton Schoonderbeek (algemeen directeur) en Patricia Sonius-Kruiniger (directeur onderzoek) vormen samen de directie over het Nationaal Media Onderzoek en de organisatie daarvan.

www.nationaalmediaonderzoek.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 
Lees ook:

[Audify] NMO-maandcijfers maart 2024: NPO Radio 2 nog steeds grootste radiozender; Qmusic grootste in 20-49/25-65

09-04-2024 | 16:41:00
Audify heeft de maart-maandcijfers bekendgemaakt aan de hand van cijfers uit het NMO Luisteronderzoek. Daaruit blijkt dat de luistertijd van radioluisteraars licht gedaald is naar 131,1 minuten per dag (was 135,5 minuten)

René Zeedijk bestuurslid NMO

28-03-2024 | 12:35:00
René Zeedijk is Adjunct Directeur Digital Sales & Head of SIM Advertising bij DPG Media sinds 2022

NMO publiceert Mediatrends 2023

18-03-2024 | 17:47:00
Vandaag publiceert het Nationaal Media Onderzoek (NMO) de derde editie van NMO Mediatrends. Het rapport is een belangrijke informatiebron voor het bezit en het gebruik van devices voor mediaconsumptie

Screenforce-vent: Michel van der Voort, Patricia Sonius, Mathijs Bouman en anderen over 2023 en 2024

13-03-2024 | 23:24:00
Op 12 maart 2024 presenteerde Screenforce in een zaal van Move Amsterdam zijn jaarrapport 2023. Nadat Allard Ruyl, CEO van Talpa Media Solutions en voorzitter van Screenforce, de bijeenkomst opende, gaf Screenforce-directeur Michel van der Voort een presentatie over de jaarcijfers

Kink spande kort geding aan tegen NMO Luisteronderzoek

10-03-2024 | 15:50:00
Radiozender Kink heeft een kort geding aangespannen tegen het Nationaal Mediaonderzoek (stichting NMO) omdat het via de rechter wilde afdwingen dat bepaalde informatie over de totstandkoming en besluiten van het NMO Luisteronderzoek wordt verstrekt aan Kink
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief