Marketing Report
Stoelendans FM-frequenties: Radio 10 op frequenties Radio Veronica op frequenties Slam! nieuws

Stoelendans FM-frequenties: Radio 10 op frequenties Radio Veronica op frequenties Slam!

Op 1 september 2023 zal een stoelendans plaatsvinden van de FM-frequentiepakketten. Dit is een gevolg van de frequentieveiling van begin juli waarbij per 1 september 2023 de uitslag van de veiling geëffectueerd wordt.

Radio 10

Talpa Network communiceert op de website van Radio 10 dat deze per 1 september aankomende zal uitzenden op de huidige FM-frequenties van Radio Veronica. De huidige FM-frequenties van Radio 10 zullen gebruikt worden voor het tweede radiostation van DPG Media (vermodelijk Joe die nu nog in de Randstad op FM uitzendt).

Slam! en Radio Veronica

Slam! zal per 1 september in de Randstad de frequenties van Joe overnemen op het regionale frequentiekavel B5. en daarmee nog circa 10,8 procent van de Nederlands via FM kunnenbereiken. Op het landelijke FM-netwerk van Slam! zal Radio Veronica plaatsnemen.

Bereik

Radio 10 zal naar een FM-bereik van 60,2 procent gaan (thans 64 procent) op het zogeheten A2-kavel waar Radio 10  al eerder op uitzond: van 1999 tot 2003.
Radio 10 krijgt er dekking bij in Noord-Brabant waar (thans) ook de regionale versie Radio 10 Brabant bestaat, maar verliest dekking in Limburg en Noord-Holland Noord.

Radio Veronica zal naar een FM-bereik van 55,6 procent gaan (thans 60,2 procent) op het zogeheten A5-kavel. Nadeel van dit kavel is dat het veel kleine zenders omvat en in bijvoorbeeld de provincies Utrecht en Limburg slecht of geen bereik heeft, waar het thans wel te horen is. Radio Veronica is sinds begin juli een zender van Mediahuis.

Eerder was nog niet volledig duidelijk welke zender van Talpa Network op welke frequentie zou uitzenden. Het bedrijf kon ook ervoor kiezen om met Sky Radio of Radio 538 te ruilen om Radio 10 betere dekking te geven, maar heeft daar niet voor gekozen. Radio 10 is de best beluisterde Talpa Network-zender en de op twee na best beluisterde radiozender van Nederland (10+ maar veelal ook bij 20-49 jarigen). 

Sublime en Slam! zullen – net als de andere radiostations – landelijk verder uitzenden via DAB+ en internet.

www.radio10.nl

www.radioveronica.nl

www.slam.nl

www.joe.nl

www.talpanetwork.com

www.dpgmediagroup.com

www.mediahuis.com

 

Lees ook:

[Interview] Sanne Tolsma en Joost Haartsen over de fusie van Amp.Amsterdam en Ambassadors

20-02-2024 | 17:07:00
Ambassadors en Amp.Amsterdam zijn gefuseerd. We spreken Managing Director Sanne Tolsma en Chief Music Officer Joost Haartsen over deze fusie

[DutchMedia Podcast]: Liedewij Hentenaar van Audify over de audiomarkt, NMO en meer

20-02-2024 | 12:46:00
David de Jong en Taco Jelgersma maken DutchMedia Podcast. In deze podcast gaan zij in op actuele onderwerpen uit de wereld van media, marketing en telecom

Anna Noushin en Yeliz Cicek lanceren podcast: How to get the job (done)

20-02-2024 | 11:14:00
Tijdens deze wekelijkse podcast bespreken Anna en Yeliz alles over carrière maken en ondernemen

[Interview] Liedewij Hentenaar (Audify): wij verwachten dat audio in 2024 opnieuw piekt

19-02-2024 | 18:13:00
Liedewij Hentenaar is directeur van Audify. Audify is de marketingorganisatie die audiomakers en verkoophuizen in de audio/radiomarkt vertegenwoordigt. Tevens is Audify één van de opdrachtgevers van het NMO Luisteronderzoek

[Interview] Mouad Aoujil (FunX Adds): Steeds meer media richten zich op de jonge generatie en diversiteit

19-02-2024 | 11:26:00
Mouad Aoujil is directeur van FunX Adds en zakelijk leider van Stichting FunX en G4 Radio en directeur van FunX Adds. We spreken hem over onder meer de radiomarkt, het specifieke karakter van FunX en ontwikkelingen in de markt
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.