Streamers in actie tijdens Amref Twitch livestream voor schoon (drink)water

Streamers in actie tijdens Amref Twitch livestream voor schoon (drink)water

Op 18 en 19 februari 2022 houden ruim vijftien bekende Twitch-streamers een 24 uur durende livestream-marathon om zoveel mogelijk geld op te halen voor schoon (drink)water en betere gezondheidszorg in Afrika. De Streamers in Actie komen samen op de H20 eSports Campus in Purmerend om te streamen en opdrachten te doen om donaties op te halen voor Amref Flying Doctors, de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie. De livestream vindt plaats op de videosite Twitch en wordt gehost door radio-dj en caster Daniel Lippens.

Judith Oude Sogtoen, Director Fundraising, Partnerships & Corporate Communications bij Amref Flying Doctors: “Wij hebben gekeken naar andere mogelijkheden om een jongere doelgroep te betrekken en te activeren. Dit is een van de eerste keren in Nederland dat een streamingmarathon op zo’n schaal wordt georganiseerd voor een goed doel. Wij zijn overdonderd door het enthousiasme van de streamers die zich in willen zetten voor Amref en zo samen met hun volgers een bijdrage leveren aan het verbeteren van watervoorzieningen en gezondheidszorg in Oost-Afrika.”

Schoon water, goede hygiëne

Elk mens, waar ook ter wereld, heeft het recht op schoon drinkwater. Helaas is dat in meerdere landen in Oost-Afrika niet het geval. Op dit moment hebben ongeveer 400 miljoen mensen geen schoon drinkwater, dat zijn 2 op de 5 mensen. Het vieze drinkwater veroorzaakt ziektes zoals cholera, tyfus en dysenterie. Er is daardoor meer sterfte door vervuild water, dan door een natuurramp of conflict. Daar komt nog eens bij dat velen van hen ook geen veilige wc’s, douches en wasbakken hebben. Dat heeft grote gevolgen: diarree is hier de belangrijkste oorzaak van kindersterfte. Elk jaar overlijden 430.000 kinderen aan de gevolgen van diarree. Dat zijn 1.200 kinderen per dag. De opbrengst van de streamingmarathon draagt bij aan het realiseren van water- en toiletvoorzieningen en het opleiden van zorgverleners.

Streamers in actie in H20 eSports Campus

Onder andere Saar, LinkTijger, ShannaNinaNL en Midnan zetten zich op de H20 eSports Campus in voor Amref Flying Doctors en ook andere bekende gasten worden verwelkomd. Ze streamen op locatie vanuit hun persoonlijke kanalen en al deze kanalen worden overzien door een Amref-hoofdkanaal gepresenteerd door caster Daniel Lippens. Tijdens de livestream worden er meerdere challenges georganiseerd die bestaan uit het spelen van een videogame tot aan activiteiten buiten waarvoor IRL (In Real Life) backpacks worden ingezet. Deze backpacks maken het voor een streamer mogelijk om via een internetverbinding de livestream buiten voort te zetten.

Daniël Lippens: “Toen ik werd gevraagd om hieraan mee te werken hoefde ik niet lang na te denken. Het is een prachtig initiatief en we gaan proberen om zoveel mogelijk geld op te halen. Met de donaties kan Amref dorpen in Oost-Afrika voorzien van water door het aanleggen van waterputten of inwoners opleiden tot zorgverleners, zodat ze de kwaliteit van de zorg en ook de veiligheid voor deze mensen kunnen verbeteren."

Start van de livestream

Streamers in Actie voor Amref wordt op 18 en 19 februari gehouden in de H20 eSports Campus in Purmerend. De stream wordt op vrijdag om 20:00 uur afgetrapt op Twitch. De verwachting is dat zaterdag rond 20:00 uur het eindbedrag bekend wordt gemaakt. 

www.streamersinactie.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.