Marketing Report
Streamingplatform Canal+ gelanceerd nieuws

Streamingplatform Canal+ gelanceerd

Het streamingplatform Canal+ is vandaag (4 december 2023) gelanceerd. Op 13 november 2023 maakte het bedrijf bekend dat het merk na 17 jaar in Nederland zou terugkeren.

Canal+ is als streamingaanbod beschikbaar via onder meer tablets en smartphones (Apple Store en Google Play) alsmede een website. Ook is het aanbod voor klanten van VodafoneZiggo beschikbaar gekomen die een Mediabox Next of Mediabox Mini gebruiken. Een abonnement kost 4,99 euro per maand of 49,90 euro per jaar.

Canal+ brengt exclusieve Canal+ Originals en internationale producties van Canal+ Group aanbieden,  alsmede titels van Viaplay, Fremantle, Dutch Core (NPO), Lionsgate en Lumière. De focus van Canal+ is gericht op kwaliteit en Europees product.  Onder andere de Canal+ Original The Brigade alsmede Paris Police en een nog niet aanboden seizoen van de succesvolle Noorse serie Furia is te zien.

Ook is de Zweeds-Russische thrillerserie Moscow Noir te zien. Van buiten de Europese grenzen komt de Braziliaanse actieserie Negotiator. Tegelijk met de lancering van de streamingdienst Canal+ is ook de tv-zender  Canal+ Action gelanceerd die voor Canal Digitaal-abonnees ook te zien is.

Canal Digitaal wordt deels Canal+

De OTT-dienst van Canal Digitaal zal per 29 januari 2024 opgaan in Canal+. Canal Digitaal biedt voor 14,95 euro per maand een aanbod van 78 zenders en VOD-aanbod dat ook voor satellietkijkers te zien is. Deze app en dit aanbod zal opgaan in de Canal+ app.

Voor het satellietaanbod en het IPTV-aanbod via providers blijft de merknaam Canal Digitaal wel beschikbaar, al zal die vanaf eind januari de ondertitel a Canal+ brand krijgen. Canal Digitaal-abonnees kunnen tot eind januari 2024 via de Canal Digitaal-app het aanbod van Canal+ blijven zien, waarna die opgaat in de Canal+ app.

Jacques Du Puy, CEO van Canal+ International: “Het is geweldig om de positie van Canal+ op de Europese markt verder te versterken met de lancering van onze streamingdienst in Nederland. Het is een volwassen streamingmarkt waar alle grote spelers actief zijn. Met onze ervaringen uit andere gebieden, de sterke relaties met contentleveranciers en grote belanghebbenden, zijn we ervan overtuigd dat we de klanten iets nieuws kunnen bieden. Vooral de combinatie van lineaire tv, sport, films en series maakt de Canal+ propositie onderscheidend en uniek".

www.canalplus.nl

www.m7group.eu

www.vivendi.com

 

Lees ook:

The Walt Disney Company Benelux benoemt Michel Dupont tot Director Advertising & Sales

04-03-2024 | 17:43:00
The Walt Disney Company Benelux heeft Michel Dupont benoemd tot Director Advertising & Sales voor de Benelux. Hij is en blijft General Manager van het Belgische Transfer. Kiki Klijn-Van Leeuwen Boomkamp verlaat The Walt Disney Company per 1 april 2024

[Column] David de Jong: VodafoneZiggo, KPN, Odido en Delta Fiber zijn blaffende honden die niet bijten

23-02-2024 | 17:20:00
De telecombedrijven VodafoneZiggo, KPN, Odido en Delta Fiber probeerden een transparante biedingsprocedure voor elkaar te krijgen voor onder meer de live rechten van het Eredivisievoetbal

[Vacancy] Nielsen has a position for Sport-Streaming-Catalogs Editor

22-02-2024 | 08:55:00
Nielsen is directly looking for Sport-Streaming-Catalogs Editor Full-time · Amsterdam

[Interview] Michel van der Voort (Screenforce): Ik verwacht in 2024 herstel tv-reclamemarkt dankzij evenementen

19-02-2024 | 11:42:00
Michel van der Voort is directeur van marketingorganisatie Screenforce waar tv-reclame exploitanten als Ster, Ad Alliance (RTL Nederland) en Talpa Media Solutions (Talpa Network) alsmede andere broadcastes deel van uitmaken. We spreken hem over 2023 en 2024, de introductie van NMO, addressable reclame en andere marktontwikkelingen

[Interview] Barbara Hazenberg & Mike van der Moolen (DPG Media): geloof in crossmediale merken en samenwerkingen

17-02-2024 | 14:24:00
Barbara Hazenberg en Mike van der Moolen vormen samen de directie advertising van DPG Media Nederland. We spreken het duo over 2023 en 2024, NMO, Ad Manager en andere trends en ontwikkelingen
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.