Marketing Report
STROOM wint NGF-pitch en start campagne Welcome to the club nieuws

STROOM wint NGF-pitch en start campagne Welcome to the club

De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) is klant geworden bij mediabureau STROOM. Welcome to the club is het thema van de campagne, die op 15 mei van start gaat. Doelstelling is het vergroten van de toegankelijkheid van de sport. STROOM wordt verantwoordelijk voor de mediastrategie, planning en inkoop.

Vergrijzing van de sport ligt op de loer en daarom is het noodzakelijk andere doelgroepen als jongeren en vrouwen te bereiken. Daarnaast zit het imago van de golfsport vol vooroordelen die eigenlijk al lang niet meer kloppen. Om de golfsport in een ander perspectief te zetten is daarom gekozen voor een themacampagne die deze vooroordelen aanpakt.

Gezonde golfsport

Danielle Wallet, marketingdirecteur NGF: “Voor een gezonde golfsport op de lange termijn is nu actie nodig. Welcome to the club! Dat is wat we de komende jaren willen zeggen tegen iedereen die geïnteresseerd is in golf. We richten ons daarbij vooral op jongeren tussen de 25-50 jaar oud. Als we nu geen actie ondernemen vergrijst deze sport verder. De golfsport heeft zoveel mooie facetten die juist in deze hectische tijden prima passen: Golf is, midden in het groen, sportief, sociaal, uitdagend en competitief.”

Martijn Jaartsveld, Strategy Director STROOM: “Vanuit strategie zoeken we naar bijzondere communicatie- en mediainzichten die een campagne beter maken. Bij Golf is dat de tegenstrijdigheid: je speelt tegen iemand anders, maar ook tegen jezelf. Je ontspant door inspanning en het is nog gezellig ook. Dat moeten veel meer mensen te weten komen, kortom: Welcome to the club!”

welcometotheclub.framer.website

www.stroom.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief