Studio Dumbar/DEPT ontwikkelt motion identity systeem voor Instagram

Studio Dumbar/DEPT ontwikkelt motion identity systeem voor Instagram

Om de community van creators te vieren en te inspireren, heeft Instagram zijn merkidentiteit opgefrist en uitgebreid. Studio Dumbar/DEPT werd uitgenodigd om samen te werken aan de volgende fase van de uitbreiding van het merk: de creatie van een allesomvattend motion systeem.

Studio Dumbar/DEPT nam het voortouw bij het ontwerpen van een motion systeem dat creativiteit viert en de enorme community van creators inspireert. In samenwerking met het in-house brand designteam, richtte de aanpak zich op het potentieel van motion om ritme te creëren in alles wat Instagram doet. Het gezamenlijke doel was een flexibel, uitgebalanceerd motion systeem dat speelt met perspectief, creativiteit toont en verbindingen benadrukt.

Engagement-laag toevoegen

Beïnvloed door de kenmerken van Instagram ontwikkelde Studio Dumbar/DEPT een motion systeem dat de imperfecties van natuurlijke menselijke bewegingen en door gebruikers gegenereerde content weerspiegelt. Er is een reeks flexibele motiontechnieken ontwikkeld om storytelling te ondersteunen en een engagement-laag toe te voegen aan de merkelementen. Sommige technieken bootsen natuurlijke camerabewegingen na (wat de diepte en veranderende perspectieven van 3D-ruimte voorstelt), terwijl andere doen denken aan de handeling van vegen of scrollen. Het definiëren van de fysica van het systeem - de fysica bepaalt hoe beweging wordt georiënteerd in tijd en ruimte - speelde een fundamentele rol in het project en vormde de basis voor de benadering van motion. Het creatieve potentieel werd in de schijnwerpers gezet door de groeiende verscheidenheid aan tools te laten zien die beschikbaar zijn voor gebruikers. Op deze manier werd ervoor gezorgd dat content en creators altijd op de eerste plaats staan, terwijl de grenzeloze mogelijkheden voor interactie en samenwerking worden uitgelicht.

Het motion systeem is geïntegreerd in de belangrijkste merkelementen van Instagram en wordt actief uitgerold in campagnes. Uitgebreide richtlijnen, sjablonen en toolkits zorgen voor duidelijkheid en consistentie, waarbij het systeem een centrale rol speelt in de dagelijkse app-marketing en gebruikerservaring.

Liza Enebeis, creatief directeur bij Studio Dumbar/DEPT: "Het was echt een inspirerende ervaring om diep in de wereld van creators te duiken die Instagram maken tot wat het is en dat vervolgens te vertalen naar motion. We hebben een systeem ontwikkeld dat een harmonieuze samensmelting van strategie en design is en het merk Instagram tot leven brengt."

www.deptagency.com

www.instagram.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

DEPT ontwikkelt wereldwijde campagne voor Lotus Biscoff

21-05-2024 | 22:38:00
Het creatief bureau DEPT heeft een wereldwijde campagne ontwikkeld voor Lotus Biscoff. Onder de noemer You gotta Biscoff wordt deze campagne kracht bijgezet waarbij het verlangen naar het koekje wordt aangewakkerd

Marketing Report feliciteert alle partners met hun ADCN Lampen 2024

09-05-2024 | 15:14:00
TBWA\NEBOKO, Ambassadors, Amp.Amsterdam, DEPT, Cheil, Joe Public en N=5 wonnen of waren betrokken bij 45 lampen

Remy Bronkhorst van Dept Agency naar Flatline Agency

02-05-2024 | 13:06:00
Remy zal de leiding nemen over de processen en operatie, waarmee hij veel ervaring en visie inbrengt

Longlisten SAN ABC Accenten 2023

20-03-2024 | 10:06:00
In de volgende fase beoordeelt de ABC jury de door de longlist kandidaten aangeleverde whitepapers.

[Column] Bas Vlugt: Agency at Night 2024 Report!

17-03-2024 | 20:50:00
Op vrijdag 15 maart was de eerste editie van Agency at Night, een feestelijke avond in Rotterdam tijdens welke deelnemende reclamebureaus de deuren openen, geïnspireerd door het al jaren succesvolle AdNight in Amsterdam

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.