Marketing Report
SuperRebel ontwikkelt campagne voor Bosch Car Service en AutoCrew nieuws

SuperRebel ontwikkelt campagne voor Bosch Car Service en AutoCrew

SuperRebel Agency ontwikkelde een pr-stunt voor Bosch Car Service en AutoCrew om technische vakmensen aan te trekken. 

Uitdagende vraag

Er is een groot tekort aan automonteurs. Volgens het CBS staan er bij autogarages in Nederland zo’n 8400 vacatures open. Reden voor Bosch Car Service en AutoCrew om de krachten te bundelen en het vacatureplatform Garagjobs.nl te lanceren. Met meer dan 650 vestigingen en ruim 100 openstaande vacatures in Nederland is Garagejobs.nl de grootste vacaturesite voor automonteurs. De lancering van de campagne was in handen van SuperRebel Agency. De timing – midden in de zomervakantie – en het budget vroegen om een slimme en vooral opvallende oplossing. 

Slimme actie

In essentie ontwikkelde SuperRebel Agency een traditionele outdoor campagne, een moving billboard die op één van de drukste vakantiedagen over de snelweg reed. Voor het budget het maximaal haalbare. Tot het moving billboard pech kreeg en een automonteur nodig had. Met minimale middelen, waaronder een rookmachine, werd langs de snelweg pech gefingeerd en kreeg de boodschap Automonteurs gezocht een nieuwe, humoristische lading. Immers, als de truck zelf al pech krijgt, dan is de nood hoog. 

Vliegwiel

De actie werkte als een vliegwiel en zorgde voor groter bereik dan het billboard zelf ooit had kunnen genereren. De actie en bijbehorende video werden opgepikt door diverse sites, waaronder Dumpert en Meer voor Mannen en bereikte op de eerste dag meer dan 200.000 views. Inmiddels staat de teller op bijna een half miljoen views in earned media en is de actie door meerdere sites gedeeld. Met een slimme social media campagne, die gebruikmaakt van de video blijft de actie views genereren en is dit met een beetje pech de meest succesvolle lancering van het nieuwe vacatureplatform Garagejobs.nl. 

Lesje marketing

Voor Bosch Car Service en AutoCrew is de actie een mooie manier om de verschillende vestigingen te laten zien, dat het ondanks de humoristische knipoog serieus werk maakt van de openstaande vacatures en er alles aan doet om ze in te vullen. Voor SuperRebel Agency is het een case, waarmee we laten zien dat budget, timing of welke uitdaging dan ook geen belemmering hoeft te zijn om pr te genereren. Of zoals Meer voor Mannen het zegt: "Een lesje marketing op de woensdagochtend."

www.superrebel.com

www.boschcarservice.com

Lees ook:

[Column] SuperRebel: Politiek gezeik

17-11-2023 | 08:00:00
‘Geen gezeik, iedereen rijk’ van de Tegenpartij is wat mij betreft de beste verkiezingsslogan ooit, met ‘Samen voor ons eigen’ als goede tweede

[Interview] Lodewijk Varossieau (SuperRebel): Wij geloven nog steeds in het Big Idea

01-11-2023 | 17:28:00
In de aanloop naar de publicatie van de Reclamebureau100 2024 op het M100 Event op 7 december in Club ACE in Amsterdam, publiceren wij een serie interviews met genomineerden die deelnemen aan het event. Vandaag spreken wij met Lodewijk Varossieau, CEO en Creative Director bij SuperRebel

Hé wat leuk! Een bericht van... SuperRebel

06-10-2023 | 10:28:00
Vanaf vandaag heeft SuperRebel Agency een nieuw clubhuis. We noemen het SuperRebel Hotel en het is waarschijnlijk het eerste hotel waar je niet kan slapen. Het is nog niet helemaal af maar we kunnen er al wel werken

[Cross Media Adverteerder 2023] Eelco Kuijpers & Stéphanie Langendoen over Moeke

25-09-2023 | 10:07:03
Moeke is door SuperRebel voorgedragen als Adverteerder van het jaar. We spreken Eelco Kuijpers & Stéphanie Langendoen van de Meyer Horeca Groep over Moeke.

SuperRebel ontwikkelt campagne DCB Energy Tankt Vooruit

05-09-2023 | 13:04:00
DCB Energy sloeg 10 jaar geleden een weg in waarbij duurzaam rijden voor iedere weggebruiker toegankelijk werd

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.