Marketing Report
Taco Zimmerman algemeen directeur AVROTROS nieuws

Taco Zimmerman algemeen directeur AVROTROS

Taco Zimmerman is per 1 maart 2024 de algemeen directeur van AVROTROS. Deze benoeming heeft dit weekend plaatsgevonden door de Raad van Toezicht, na instemming van de Verenigingsraad. De komende jaren geeft Zimmerman verder invulling aan de strategie van AVROTROS als omroep voor cultuur en rechtvaardigheid met als doel de publieke waarde nog verder te vergroten. Samen met Bart Barnas (mediadirecteur) en Niels van ‘t Hooft (zakelijk directeur) vormt hij vanaf maart de directie van de omroep. Taco Zimmerman volgt Eric van Stade op die na tien jaar de omroep verlaat.

Eén van de mooiste en grootste publieke omroepen

Taco Zimmerman: "AVROTROS is één van de mooiste en grootste publieke omroepen van Nederland. Mede door mijn voorganger Eric van Stade heeft de omroep bewezen het verschil te kunnen maken in de Nederlandse samenleving. In het huidige tijdsgewricht zie ik het als een kans voor AVROTROS om Nederland nog verder te verrijken en te verbinden. Ik geloof in de kracht en de absolute noodzaak van een sterke publieke omroep en vind het een eer om deze organisatie de toekomst in te leiden.”

Ervaren en veelzijdige bestuurder

Clayde Menso, voorzitter Raad van Toezicht: “Taco is een ervaren en veelzijdige bestuurder met een groot cultureel en maatschappelijk hart. Een betrokken ondernemer die zich bewezen inzet voor de publieke zaak. Ik ben ervan overtuigd dat hij een grote bijdrage gaat leveren aan het verder uitdragen van onze missie die staat voor een goed geïnformeerde, veilige en rechtvaardige samenleving en het toegankelijk maken van cultuur voor een breed publiek. Ik ben blij dat we in Taco de persoon gevonden hebben die deze ambitie voortzet en verder uitbouwt.”

Stichting Prinsengrachtconcert

Zimmerman (Haarlem, 1969) is zijn carrière begonnen als programmamaker voor zowel radio als televisie en was tot 2022 oprichter en directeur van Tuvalu Media Group BV (onder meer Maestro, Het Verhaal van Nederland en Kamp Van Koningsbrugge). De laatste jaren trad Zimmerman aan als lid van de Raad van Toezicht van onder andere het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en is hij bestuursvoorzitter van Stichting Prinsengrachtconcert. Ook is hij vanaf 2012 medeoprichter, bestuurslid en gastdocent van de TV Academy.

Toegankelijk maken van cultuur

AVROTROS staat voor rechtvaardigheid en het toegankelijk maken van cultuur. Voor iedere Nederlander, van jong tot oud. We maken Nederland veiliger, komen op voor mensen in verdrukking, we controleren de macht. Én we brengen mensen samen. Dat doen we vooral door ze te laten genieten van cultuur. Cultuur in de breedste zin van het woord: van klassieke tot Nederlandstalige muziek, van musical tot toneel, van kunst tot kitsch. 

www.avrotros.nl

Lees ook:

Regisseur Arjen Schotel naar Hazazah

22-02-2024 | 12:52:00
Voordat hij ging regisseren, werkte Arjen Schotel als promo-maker en leerde hij in concepten denken

[Marketing Report TV] Ernst-Jan Smids (JUMP! RETAIL): Het vraagstuk is altijd leading

22-02-2024 | 11:59:00
Ernst-Jan Smids is te gast bij Marketing Report TV. In gesprek met Bas Vlugt en Elzemieke Olsthoorn spreekt hij over het belang van het vraagstuk

Tapart onthult merkidentiteit ter gelegenheid van 10-jarig bestaan

22-02-2024 | 10:39:00
Het vernieuwde merk weerspiegelt het karakter van het bureau, dat opereert op het snijvlak van kunst, innovatie en technologie

[Vacancy] Databay (Part of TBWA\NEBOKO) has a position for Medior Business Consultant

22-02-2024 | 07:22:00
Databay (Part of TBWA\NEBOKO) is directly looking for Medior Business Consultant Full-time · Amsterdam

[Vacatures] Positive Digital zoekt een Lead Client Consultant

22-02-2024 | 06:44:00
Positive Digital is per direct op zoek naar een Lead Client Consultant · Full-time, Rotterdam

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.