TAG Outdoor en Hillenaar Outdoor intensiveren samenwerking

TAG Outdoor en Hillenaar Outdoor intensiveren samenwerking

Hillenaar Outdoor en TAG Outdoor gaan intensiever samenwerken op het vlak van data, campagneplanning en programmatic buying. Beide partijen werkten al samen op het vlak van programmatic buying. Beide bedrijven gaan niet fuseren en blijven op dit moment los van elkaar bestaan.

Bundelen van kennis en expertise

Peter Heemskerk, CEO en mede-eigenaar van Hillenaar Outdoor: "Het genereren van data essentieel. Adverteerders willen immers altijd op het juiste moment en op de goede locatie zichtbaar zijn. Dus dat moet inzichtelijk zijn. Reden voor een strategische samenwerking met TAG Outdoor. We werken al langer samen maar intensiveren dat nu.

Het doel is om onder meer Programmatic Buying naar een hoger niveau te tillen. Dat wordt steeds belangrijker omdat het netwerk van Hillenaar snel groeit. Alleen al dit jaar zijn reeds twee nieuwe masten – in Hoorn en bij Breda – toegevoegd. De inzet van out-of-home media gaat anno 2023 veel verder dan zichtbaarheid alleen. Campagnes moeten effect sorteren en dat moet aantoonbaar zijn. Al langer zijn data dan ook een belangrijke focus van Hillenaar Outdoor. Dat zal de komende jaren alleen maar meer worden."

Wouter Wunnink, eigenaar van TAG Outdoor deelt die visie. Samen met Deveron Gommers exploiteert hij TAG Outdoor. Deze onderneming is gespecialiseerd in het geautomatiseerd – lees: programmatic – inkopen van out-of-home media. Wouter Wunnink: "Op basis van de criteria die een adverteerder aangeeft, rollen we zo automatisch de meest effectieve campagne uit en combineren daarbij verschillende netwerken. Hillenaar Outdoor is één van de grootste spelers in Nederland op het gebied van digitale reclamemasten langs snelwegen en werkt in dat kader al nauw samen met TAG.

Dat gaan we intensiveren. Net als TAG is Hillenaar volledig doordrongen van het belang van data, campagneplanning en inzet van Programmatic Buying. We bundelen daarom nu onze kennis en expertise om deze ontwikkelingen te versnellen en onze adverteerders nog beter en vooral steeds relevanter van dienst te zijn."

Vuist maken

Peter Heemskerk: "Feitelijk zijn digitale reclamemasten een massamedium geworden. Zeker als je het afzet tegen bijvoorbeeld het steeds verder versnipperende televisielandschap. Met outdoor kun je een vuist maken. Adverteerders zijn zich daar meer en meer van bewust. We breiden ons portfolio dan ook steeds verder uit met nieuwe locaties."

Wouter Wunnink: "Impact moet dan wel meetbaar zijn. Dat is een voorwaarde. Welke mensen bereik je op welk moment en op welke plaats. Die gegevens moet je als aanbieder inzichtelijk kunnen maken en vervolgens vertalen naar de meest effectieve campagneplanning. De samenwerking met Hillenaar zorgt ervoor dat we adverteerders op dit terrein voortaan nog beter kunnen adviseren."

www.tagoutdoor.nl

www.hillenaar.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.