Talpa Media Solutions overweegt naast Ster ook spots van 20 seconden; geen Ster-prijsverhogingen

Talpa Media Solutions overweegt naast Ster ook spots van 20 seconden; geen Ster-prijsverhogingen

Talpa Media Solutions overweegt de standaard spotlengte van tv-commercials naar 20 seconden te verkorten. Die is thans 30 seconden. Het bedrijf overweegt dit in navolging van de Ster.

Hoe de tarieven er vervolgens uit zien, kan het bedrijf nog niet aangeven. Algemeen directeur Frank Volmer geeft desgevraagd aan dat het invoeren van een standaard van 20 seconden te willen doen vanwege dezelfde lengtes bij online reclames en radioreclames.

Allard Ruyl, CEO van Talpa Media Solutions (bij Talpa Network): “Bij Talpa Network zijn we enthousiast over initiatieven die de kracht van televisie versterken en bijdragen aan een dynamisch en toegankelijk medialandschap. De aanpassing van de industrie staffel door de standaard van de spotlengte van tv-commercials naar 20 seconden te verkorten is een interessante ontwikkeling die we meenemen in de voorbereiding van ons nieuwe commerciële beleid.”

Ster

Frank Volmer kondigde via een uitgave van Sijthoff Media aan toe te willen naar een standaard tv-spotlengte van 20 seconden in plaats van 30 seconden mede vanwege de lengtes van online spotjes en op de radio. Frank Volmer geeft desgevraagd aan Marketing Report aan dat toen RTL Véronique in 1989 begon (sinds september 1990 RTL4, red.) en SBS6 in 1995 begon, de standaardspotlengte van 30 seconden van de Ster is overgenomen.

Frank Volmer: “Ik denk dat mediabureaus het wel handig vinden dat we allemaal dezelfde rekeneenheden hanteren. Dus als RTL Nederland en Talpa Network dat zouden volgen, is op zich logisch. Dit zegt niets over de tarieven. Sowieso hebben de commerciële partijen voor elke klant een ander tarief, wij hebben een openbaar tarief.”

Hij benadrukt dat er vanuit de Ster geen prijswijzigingen als gevolg van het instellen van een standaardduur van 20 seconden komen. Frank Volmer: “Als de prijs nu voor 30 seconden 750 euro is, dan wordt de basis van 20 seconden 500 euro. Als je dan 30 seconden neemt met index 150 zit je weer op 750 euro. Het heeft niets met prijsverhogingen te maken, maar met wat de standaard is. Die is nu feitelijk al 20 seconden. Het is een aanpassing aan de realiteit waarmee al lang wordt gewerkt. Het maakt de vergelijkbaarheid met radio en online beter.”

Frank Volmer reageert daarmee ook op een bij Sijthoff Media verschenen column met kritiek van Ruud de Langen, Chief Growth Officer van Dentsu, die verkapte prijsverhogingen vreesde en het als grensoverschrijdend gedrag betitelde             .

Screenforce

Michel van der Voort, directeur van brancheorganisatie Screenforce: “Het is goed om te kijken of een kortere manier van communiceren efficiënter is voor adverteerders is en voor broadcasters. Wat hierin voorop moet staan dat het maximale effect uit een tv-commercial gehaald moet worden. Als dit ook bij een kortere commercial kan bij sommige campagnes, dan is dat een pure winst.”

Ad Alliance (RTL Nederland) heeft nog niet gereageerd op vragen over dit thema.

www.ster.nl

www.talpanetwork.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Interview] Roos Simons over haar ambities voor training, coaching en hosting met Go Tiramisù

25-06-2024 | 10:49:00
Roos Simons is het bedrijf Go Tiramisù begonnen na een carrière bij onder meer Talpa Network en BrandDeli. Het bedrijf richt zich op training, coaching en hosting. We spreken haar hierover

Roos Simons start eigen Bureau Go Tiramisù voor Training Coaching en Hosting

25-06-2024 | 10:00:00
Roos Simons heeft haar eigen bureau Go Tiramisù opgericht dat zich richt op training, coaching en hosting

Rechtbank: eerder besluit maximaal 3 radiostations onzorgvuldig; minister moet opnieuw besluiten

14-06-2024 | 17:52:00
De minister van Economische Zaken moet binnen 13 weken opnieuw een gemotiveerde beslissing nemen over de eigendomsbeperkingen van de landelijke FM-kavels

Talpa Network kondigt samenwerking met Bombers & Lemonade aan

13-06-2024 | 16:37:00
De samenwerking zal zich focussen op het gebied van talentmanagement, brand partnerships en advertentie-inkomsten

Talpa Network lanceert QRomo met een koppeling aan kassasystemen 

12-06-2024 | 00:08:00
Talpa Network is van start gegaan met reclamespots met de QRomo. Deze QR-code op steroïden beloont tv-kijkers met vouchers met relevante kortingen en aanbiedingen en verbindt ze via één scan aan merken, product-aanbiedingen of andere diensten
 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.