Marketing Report
Talpa Network benoemt Frans Klein tot directeur televisie nieuws

Talpa Network benoemt Frans Klein tot directeur televisie

Frans Klein is per 1 augustus 2023 benoemd als de directeur televisie bij Talpa Network. Hij neemt de functie over van Marco Louwerens, die heeft besloten het bedrijf na vierenhalf jaar te verlaten. Frans Klein zal rapporteren aan Paul Römer die directeur radio & tv blijft bij Talpa Network,

Eerder werd bekend dat Frans Klein de NPO per 1 augustus 2023 zou verlaten. Op 22 november 2022 legde hij zijn werk neer als Directeur Video omwille van de onafhankelijkheid van het door de NPO ingestelde onderzoek van de Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen (OGCO) onder leiding van oud-minister Martin van Rijn (PvdA), die de sociale veiligheid binnen de gehele publieke omroep onderzoekt.

Frans Klein krijgt in zijn functie de eindverantwoordelijkheid over alle tv-zenders van Talpa Network, oftewel Net5, SBS6, Veronica en SBS9.

John de Mol: “We zijn blij met de komst van Frans Klein. Hij is een zeer ervaren televisiedirecteur en succesvol zenderbouwer. We zijn ervan overtuigd dat we met hem in staat zijn onze zenders in de toekomst verder te laten groeien en ons succes uit te bouwen. Zijn komst markeert een spannend nieuw hoofdstuk voor Talpa Network, terwijl we ons blijven inzetten voor het creëren van relevante, inspirerende en boeiende programma’s voor ons publiek. Ik vind het ontzettend jammer dat Marco Louwerens het bedrijf gaat verlaten, maar ik respecteer zijn besluit. Ik heb heel fijn met hem samengewerkt en hij laat vier krachtige tv-zenders achter. Ik wens hem het allerbeste voor de toekomst.”

Frans Klein: “Deze mooie nieuwe baan is een onverwachte wending in mijn carrière. Ik heb echt zin om weer in mijn vakgebied bij het mooie bedrijf Talpa Network aan de slag te gaan, zeker na de afgelopen periode van reflectie. Ik zit weer vol energie en ideeën.”

Marco Louwerens, vertrekkend directeur televisie bij Talpa Network: “Al die tijd ben ik met het grootste plezier naar mijn werk gegaan. Ik laat een prachtig bedrijf en een fantastisch team achter, waarmee we een goeie en gezonde basis voor de zenders hebben neergezet. De komende jaren kan daarop worden verder gebouwd. Het waren tegelijkertijd ook wel tropenjaren en het is tijd voor nieuwe avonturen. Ik ben benieuwd wat er op mijn pad gaat komen.”

Er vindt een overgangsperiode plaats gedurende de maand augustus en september om ervoor te zorgen dat de verandering in leiderschap soepel verloopt. Frans Klein en Marco Louwerens zullen nauw samenwerken om een vlotte overdracht te waarborgen.

Frans Klein begon in 1998 te werken voor de toenmalige VARA en werd vanaf 2004 mediadirecteur bij de VARA. Op 1 mei 2014 werd Frans Klein door Henk Hagoort en Shula Rijxman (de toenmalige NPO Raad van Bestuur) benoemd tot directeur Video bij de NPO.
 
Tijdens het mediadirecteurschap bij de VARA was Frans Klein eindverantwoordelijk voor het programma De Wereld Draait door waar in november 2022 van bleek dat er jarenlang grensoverschrijdend gedrag heeft plaatsgevonden.

Zie ook: Frans klein vertrekt bij NPO

www.talpanetwork.com

 

Lees ook:

Talpa Network: Edwin Evers op vrijdagmiddag bij Radio 538

30-11-2023 | 11:53:00
Talpa Network heeft Edwin Evers teruggehaald bij Radio 538. Hij gaat per 2 februari 2024 elke vrijdag van 14:00 tot 18:00 uur samen met Cobus Bosscha en nieuwslezer Henk Blok het programma Evers & Co maken

[Interview] Uunco Cerfontaine, Dennis van den Berg (Talpa Network) en Isabelle Willemsens (Disney) over Disney-Sky Radio samenwerking

27-11-2023 | 12:00:00
The Walt Disney Company en Talpa Network hebben een commerciële samenwerking opgezet rondom kerst en Sky Radio The Christmas Station

Beekse Bergen en Talpa Network introduceren Light Safari

27-11-2023 | 10:17:48
Vanaf begin december ontwaken na het sluiten van het park meer dan drieduizend lichtgevende dieren, bloemen en planten.

[Vacatures] Talpa Network zoekt een Data Analist Video

24-11-2023 | 08:03:00
Talpa Network is per direct op zoek naar Data Analist Video · Hilversum

[Vacatures] Talpa Network zoekt een Social media redacteur Vogue.nl

17-11-2023 | 08:51:00
Talpa Network is per direct op zoek naar Social media redacteur Vogue.nl (vanaf volgend jaar Hilversum)
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.