Talpa Network benoemt Frans Klein tot directeur televisie

Talpa Network benoemt Frans Klein tot directeur televisie

Frans Klein is per 1 augustus 2023 benoemd als de directeur televisie bij Talpa Network. Hij neemt de functie over van Marco Louwerens, die heeft besloten het bedrijf na vierenhalf jaar te verlaten. Frans Klein zal rapporteren aan Paul Römer die directeur radio & tv blijft bij Talpa Network,

Eerder werd bekend dat Frans Klein de NPO per 1 augustus 2023 zou verlaten. Op 22 november 2022 legde hij zijn werk neer als Directeur Video omwille van de onafhankelijkheid van het door de NPO ingestelde onderzoek van de Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen (OGCO) onder leiding van oud-minister Martin van Rijn (PvdA), die de sociale veiligheid binnen de gehele publieke omroep onderzoekt.

Frans Klein krijgt in zijn functie de eindverantwoordelijkheid over alle tv-zenders van Talpa Network, oftewel Net5, SBS6, Veronica en SBS9.

John de Mol: “We zijn blij met de komst van Frans Klein. Hij is een zeer ervaren televisiedirecteur en succesvol zenderbouwer. We zijn ervan overtuigd dat we met hem in staat zijn onze zenders in de toekomst verder te laten groeien en ons succes uit te bouwen. Zijn komst markeert een spannend nieuw hoofdstuk voor Talpa Network, terwijl we ons blijven inzetten voor het creëren van relevante, inspirerende en boeiende programma’s voor ons publiek. Ik vind het ontzettend jammer dat Marco Louwerens het bedrijf gaat verlaten, maar ik respecteer zijn besluit. Ik heb heel fijn met hem samengewerkt en hij laat vier krachtige tv-zenders achter. Ik wens hem het allerbeste voor de toekomst.”

Frans Klein: “Deze mooie nieuwe baan is een onverwachte wending in mijn carrière. Ik heb echt zin om weer in mijn vakgebied bij het mooie bedrijf Talpa Network aan de slag te gaan, zeker na de afgelopen periode van reflectie. Ik zit weer vol energie en ideeën.”

Marco Louwerens, vertrekkend directeur televisie bij Talpa Network: “Al die tijd ben ik met het grootste plezier naar mijn werk gegaan. Ik laat een prachtig bedrijf en een fantastisch team achter, waarmee we een goeie en gezonde basis voor de zenders hebben neergezet. De komende jaren kan daarop worden verder gebouwd. Het waren tegelijkertijd ook wel tropenjaren en het is tijd voor nieuwe avonturen. Ik ben benieuwd wat er op mijn pad gaat komen.”

Er vindt een overgangsperiode plaats gedurende de maand augustus en september om ervoor te zorgen dat de verandering in leiderschap soepel verloopt. Frans Klein en Marco Louwerens zullen nauw samenwerken om een vlotte overdracht te waarborgen.

Frans Klein begon in 1998 te werken voor de toenmalige VARA en werd vanaf 2004 mediadirecteur bij de VARA. Op 1 mei 2014 werd Frans Klein door Henk Hagoort en Shula Rijxman (de toenmalige NPO Raad van Bestuur) benoemd tot directeur Video bij de NPO.
 
Tijdens het mediadirecteurschap bij de VARA was Frans Klein eindverantwoordelijk voor het programma De Wereld Draait door waar in november 2022 van bleek dat er jarenlang grensoverschrijdend gedrag heeft plaatsgevonden.

Zie ook: Frans klein vertrekt bij NPO

www.talpanetwork.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Talpa Media Solutions overweegt naast Ster ook spots van 20 seconden; geen Ster-prijsverhogingen

25-06-2024 | 14:26:00
Talpa Media Solutions overweegt in navolging van de Ster ook de invoering van een standaard spotlengte van de tv-commercials naar 20 seconden te verkorten. Die is thans 30 seconden

[Interview] Roos Simons over haar ambities voor training, coaching en hosting met Go Tiramisù

25-06-2024 | 10:49:00
Roos Simons is het bedrijf Go Tiramisù begonnen na een carrière bij onder meer Talpa Network en BrandDeli. Het bedrijf richt zich op training, coaching en hosting. We spreken haar hierover

Roos Simons start eigen Bureau Go Tiramisù voor Training Coaching en Hosting

25-06-2024 | 10:00:00
Roos Simons heeft haar eigen bureau Go Tiramisù opgericht dat zich richt op training, coaching en hosting

Rechtbank: eerder besluit maximaal 3 radiostations onzorgvuldig; minister moet opnieuw besluiten

14-06-2024 | 17:52:00
De minister van Economische Zaken moet binnen 13 weken opnieuw een gemotiveerde beslissing nemen over de eigendomsbeperkingen van de landelijke FM-kavels

Talpa Network kondigt samenwerking met Bombers & Lemonade aan

13-06-2024 | 16:37:00
De samenwerking zal zich focussen op het gebied van talentmanagement, brand partnerships en advertentie-inkomsten
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.