Marketing Report
Talpa Network lanceert creatieve hub het Bureau

Talpa Network lanceert creatieve hub het Bureau

Talpa Network heeft z’n interne creatieve afdelingen, onder andere LINDA.hetbureau en het vorig jaar aangetrokken Brand New Telly, samengevoegd tot het Bureau. Het nieuwe creatieve powerhuis gaat, onder de vleugels van Talpa Media Solutions, zowel mediabureaus en adverteerders als de eigen mediamerken bedienen.  

De reorganisatie van creativiteit binnen het Nederlandse media-techbedrijf zat er al een tijd aan te komen en is per 1 september een feit. Allard Ruyl, CEO Talpa Media Solutions: “We merken dat de vraag naar creativiteit verandert, adverteerders willen nu meer dan ooit specifieke doelgroepen bereiken met verhalen die impact maken. Een verhaal bedenken is één ding, maar impact maken, daarvoor moet je de kanalen kennen als je broekzak. Tegelijkertijd is er behoefte aan efficiëntie en brede distributie over de verschillende touch points.”

Wouter van der Pauw, Creatief directeur van het Bureau: “Binnen het Bureau verenigen we de denkkracht van de gespecialiseerde creatieven die voorheen verspreid zaten door het Talpa Network. Zo hebben we radio-experts, print-kenners, social media strategen, format-ontwikkelaars, digital designers en reclamemakers. Met dit nieuwe multidisciplinaire team kunnen we onze klanten nog beter bedienen. We zijn een hybride vorm van content bureau, design bureau en creatief bureau, oftewel het Bureau.”

Om adverteerders te helpen meer impact te maken hanteert het Bureau ook een ander businessmodel, concepturen worden verrekend in de media-deal. Voordelig voor de adverteerders, die hierdoor meer bereik realiseren voor hun verhaal.

Allard Ruyl: “Talpa Network bereikt wekelijks negentig procent van alle Nederlanders, en wil voor elke kijker, luisteraar, lezer, speler, koper en volger de beste ervaring. Elk verhaal moet spot-on zijn, ook de advertising. En elke euro moet zoveel mogelijk impact maken. Samen met het Bureau gaan we daarom creativiteit investeren in oplossingen voor adverteerders. Door deze nauwe samenwerking zijn wij in staat slimmere brand partnerships, content formats en volledige 360-campagnes te ontwikkelen die het volledige potentieel van Talpa Network benutten."

Het Bureau wordt creatief geleid door Wouter van der Pauw en Mirjam van Dijk. Ze doen dit samen met Concepts & Strategy Directors Roos Simons en Rose Zandvliet. Simons behandelt de creatieve vraagstukken van adverteerders en Zandvliet vervult dezelfde rol voor de eigen Talpa Network-merken. Account management van het Bureau gaat via Talpa Media Solutions.

www.talpanetwork.com

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief