Talpa Network lanceert QRomo met een koppeling aan kassasystemen 

Talpa Network lanceert QRomo met een koppeling aan kassasystemen 

Talpa Network is van start gegaan met reclamespots met de QRomo. Deze QR-code op steroïden beloont tv-kijkers met vouchers met relevante kortingen en aanbiedingen en verbindt ze via één scan aan merken, product-aanbiedingen of andere diensten.

Met de QRomo kunnen tv-campagnes naast merkbekendheid en bereik, ook ingezet worden voor direct meetbare conversie.

KPN en Van Marke’s Uitgekookt waren de eerste adverteerders die aan deze pilot deelnamen.

Door het scannen van de QRomo tijdens deze spots, ontvangen kijkers in real-time een QRomo-voucher op hun mobiel die speciale aanbiedingen of kortingen geeft. Die vouchers kunnen geïnteresseerden opslaan in hun wallet of als pdf, maar ook printen en/of naar zichzelf mailen.

De consument claimt het voordeel door de QRomo-voucher vervolgens te scannen bij de kassa in de winkel of webshop. Als de voucher in de wallet wordt opgeslagen dan ontvangt de gebruiker reminders wanneer er een inwisselpunt in de buurt is en wanneer de actie bijna verloopt.

Samenwerking met Intersolve

De QRomo is géén simpele QR-code, maar is een innovatieve techniek die middels een exclusieve samenwerking met Intersolve, verbonden is met ruim 400.000 kassasystemen in Nederland en 450 webshops. De QRomo is daardoor breed inzetbaar en een goede match met tv-spot campagnes.

Om tv-kijkers te activeren dat er QRomo’s in het reclameblok zitten, start dat reclameblok met een uitlegpromo over de QRomo.  

ConnectLab

De QRomo is ontwikkeld binnen het ConnectLab van Talpa Network in samenwerking met Branded Currency Company en Intersolve. Binnen deze innovatie hub ontwikkelen de Advanced Advertising experts van Talpa Network, samen met klanten en partners, innovatieve advertentieoplossingen waarmee merken en consumenten effectiever met elkaar in aanraking kunnen komen. Binnen Talpa Network wordt er continu geëxperimenteerd met nieuwe manieren om enerzijds de kijk- en luisterervaring te verrijken en anderzijds om op consumentengedrag in te spelen.

Allard Ruyl, CEO van Talpa Media Solutions: “Met de QRomo spelen we in op het feit dat bijna iedereen tegenwoordig tv-kijkt met z’n mobiel binnen handbereik. En met de QRomo worden kijkers direct beloond voor hun kijkgedrag. Een win-win als je het mij vraagt.”

Juni en juli

De huidige QRomo-pilot loopt ruim twee weken. In de maand juli volgt een tweede pilot met andere adverteerders. De resultaten van deze pilots worden gebruikt bij het verder vormgeven van de propositie. Bij een succesvolle afronding van de pilot-fase wordt de QRomo beschikbaar voor alle adverteerders die geïnteresseerd zijn in meetbare conversie.

Direct kopen items

Talpa Network startte eveneens onlangs een pilot tijdens Lang Leve de Liefde waarbij, door middel van het scannen van een QR-code, interieur/decor-items en outfits uit het tv-programma direct gekocht kunnen worden. Deze samenwerking is met Mandemakers Groep tot stand gekomen. Daarbij is een samenwerking met Talpa Network, Talpa Studios en Weknow Studios tot stand gebracht. Deze pilot duurt 4 weken.

www.talpanetwork.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Talpa Media Solutions overweegt naast Ster ook spots van 20 seconden; geen Ster-prijsverhogingen

25-06-2024 | 14:26:00
Talpa Media Solutions overweegt in navolging van de Ster ook de invoering van een standaard spotlengte van de tv-commercials naar 20 seconden te verkorten. Die is thans 30 seconden

[Interview] Roos Simons over haar ambities voor training, coaching en hosting met Go Tiramisù

25-06-2024 | 10:49:00
Roos Simons is het bedrijf Go Tiramisù begonnen na een carrière bij onder meer Talpa Network en BrandDeli. Het bedrijf richt zich op training, coaching en hosting. We spreken haar hierover

Roos Simons start eigen Bureau Go Tiramisù voor Training Coaching en Hosting

25-06-2024 | 10:00:00
Roos Simons heeft haar eigen bureau Go Tiramisù opgericht dat zich richt op training, coaching en hosting

Rechtbank: eerder besluit maximaal 3 radiostations onzorgvuldig; minister moet opnieuw besluiten

14-06-2024 | 17:52:00
De minister van Economische Zaken moet binnen 13 weken opnieuw een gemotiveerde beslissing nemen over de eigendomsbeperkingen van de landelijke FM-kavels

Talpa Network kondigt samenwerking met Bombers & Lemonade aan

13-06-2024 | 16:37:00
De samenwerking zal zich focussen op het gebied van talentmanagement, brand partnerships en advertentie-inkomsten
 

Uitgelicht





Abonneer je op onze nieuwsbrief.