Talpa Social ontwikkelt social mediastrategie voor Yildriz

Talpa Social ontwikkelt social mediastrategie voor Yildriz

Talpa Social, de full-service social agency van Talpa Network, heeft voor Yildriz een social mediastrategie ontwikkeld voor de Nederlandse markt. De Yildriz Wereldsauzen, onderdeel van Remia, zijn een geliefd merk binnen de foodculture. 

Met de nieuwe merkstrategie wil Yildriz een bredere doelgroep bereiken. De eerste social ad-campagne voor de Turkse knoflooksaus van Yildriz is van start gegaan op Instagram en Facebook. Gevolgd door de TVC, ontwikkeld door het Bureau van Talpa Network. Het hele jaar door komen hier diverse creatieve concepten bij, zoals videocontent voor organisch bereik, social activaties met lekkere recepten en samenwerkingen met bekende contentmakers.

Social Content Service

De Yildriz merkcampagne is bedacht door Talpa Social en onderdeel van de Social Content Service (SCS). Dit is een nieuwe service voor adverteerders en merken, waarbij de strategen van Talpa Social op basis van doelstellingen van de klant een op maat gemaakte social contentstrategie creëren; van contentontwikkeling tot distributie en optimalisatie.

Chris Ek, Senior Brand Manager Retail bij Remia en verantwoordelijk voor Yildriz: “We willen met Yildriz een nog bredere doelgroep bereiken, zodat onze producten direct herkend worden door potentiële kopers. Onze vraag aan Talpa Social was hoe wij als merk kunnen groeien op social media. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van de Social Content Service van Talpa Social. De nieuwe merkcampagne zorgt dat Yildriz het hele jaar door actief is met verlekkerende content en activaties, die ook aansluiten op de tv- en radiocampagnes. Binnen de distributie van de campagne wordt er ook naar aansluitingen gezocht, zoals bijvoorbeeld het bbq-seizoen. Uiteindelijk ontstaat er een eenheid in de totale communicatie en blijven we on top of mind bij de ontvanger.”

Bob ten Berge, Head of Strategy bij Talpa Social: “We zijn inmiddels van start gegaan met een intensieve samenwerking met Yildriz, via ons nieuwe Social Content Service (SCS) voor adverteerders. Ons SCS-team heeft op basis van de gewenste doelgroep voor Yildriz een alles omvattende merkcampagne bedacht voor Instagram en Facebook, die we daarnaast vanuit Talpa Network ook op andere plekken laden: het netwerkeffect van Talpa Network. De campagne bestaat in de basis uit organische content die wij ontwikkelen en versterken door de inzet van advertenties en community management. We zorgen samen voor een constante contentflow, waardoor de online zichtbaarheid van het merk Yildriz blijft groeien.”

Credits: 

Klant: Remia/ Yildriz Wereldsauzen | Verantwoordelijk bij klant: Chris Ek | Bureau: Talpa Social/ het Bureau | Talpa Social: Bob ten Berge | Client Lead Brand Partnerships: Gerdi Zuidema | Strategy: Lydia Fleuren, Elbrich Boelens | Projectmanagement: Serena Melenhorst | Redacteur: Laura de Graeff | Producer: Dewi Bollebakker | Content productie: Bram Bosson

www.talpasocial.com

www.yildriz.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.