TAMBR ontwikkelt muzikale identiteit voor Antwerpen

TAMBR ontwikkelt muzikale identiteit voor Antwerpen

Sonic branding agency TAMBR heeft samen met een bekende Antwerpse zanger de muzikale identiteit van de stad Antwerpen ontwikkeld. Dit gebeurde ter gelegenheid van de 20e verjaardag van het A-logo van stad, en om de citymarketing een impuls te geven.

In samenwerking met muziekstrategen van TAMBR componeerde de Antwerpse zanger, muzikant en producer Willem Ardui een sonic identity, op basis van de input vanuit een enquête onder Antwerpse burgers.

Op die manier konden kenmerkende stadsgeluiden worden vertaald in muzikale elementen. Zo is in de muziek het geluid van een scheepshoorn verwerkt, als eerbetoon aan de maritieme geschiedenis van de stad. En de akoestische gitaar die voor de compositie werd gebruikt, werd gemaakt door twee Antwerpse gitaarbouwers met hout van bomen die sneuvelden bij de heraanleg van de Leien.

Sound logo en sound identity

Beluister hier het sound logo van de stad:

Beluister hier de sonic identity van de stad:


Erica Caluwaerts, schepen voor marketing en communicatie: “De iconische stralende A krijgt een al even iconische soundtrack. Gecomponeerd door een Antwerpenaar, voor de Antwerpenaar en in het hart van onze stad. Vanaf nu begeleidt het audiologo de video’s, radiospots en de Mijn Antwerpen-app van stad Antwerpen.”

Niels de Jong, muzikaal strateeg TAMBR: “Dit was een uniek traject door de betrokkenheid van inwoners en de brede vertegenwoordiging vanuit stad Antwerpen, die hiermee city-marketing echt naar een hoger niveau tilt."

www.tambr.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

TAMBR lanceert Life At AFAS

16-07-2024 | 12:10:00
Het oorspronkelijke brand anthem dat AFAS in 2020 lanceerde, is uitgegroeid tot een volledig album van acht composities. De nummers zijn gecomponeerd om de kernwaarden van AFAS - Doen, Familie, Gek en Vertrouwen - te weerspiegelen.

[Marketing Report Cannes 2024] Niels de Jong (TAMBR): Sonic branding gaat over de hele identiteit van een merk

20-06-2024 | 15:14:41
New Business Radio zendt een week lang uit vanaf Cannes Lions - het grootste reclamefestival op aarde. Iedere dag ontvangen we toonaangevende gasten uit de wereld van media en marketingcommunicatie. De uitzendingen zijn dagelijks live te beluisteren en als podcast op de website van Marketing Report

Sonic branding pubquiz in Cannes door TAMBR en Embassy of Dutch Creativity

17-06-2024 | 15:44:00
TAMBR en Embassy of Dutch Creativity organiseren op 20 juni de een pubquiz waarbij de winnaar beloond wordt met de TAMBR Sonic Branding Ninja Award.

TAMBR ontwikkelt audio-identiteit Wehkamp

19-04-2024 | 12:00:00
Als verlengstuk van haar merkstrategie lanceert Wehkamp een audio-identiteit, ontwikkeld door TAMBR

[Marketing Report Radio] Willemijn van Hussen over sonic branding en audio-onderzoek van TAMBR

20-03-2024 | 11:27:20
Willemijn van Hussen is founder van TAMBR sonic branding. Te gast bij Marketing Report Radio op New Business Radio spreken we haar over sonic branding, audio onderzoek en het bereiken van doelgroepen.

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.