TBWA\NEBOKO introduceert samen met Odido Het Telefoonboekje

TBWA\NEBOKO introduceert samen met Odido Het Telefoonboekje

De leestijd van kinderen op de basisschool neemt af naarmate ze ouder worden. Van de zevenjarigen leest 68 procent vrijwel dagelijks buiten schooltijd een boek. Aan het eind van de basisschool is dat met de helft gedaald naar 35 procent en tegelijkertijd neemt de schermtijd toe. Om scholieren vooral te stimuleren meer te lezen, komen Odido en TBWA/NEBOKO samen met Het Telefoonboekje. Een verhaal geschreven in app-gesprekken door de kinderboekenschrijver Marjon Hoffman, onder andere bekend van de populaire reeks De Regels van Floor. Het Telefoonboekje wordt door Odido gratis aangeboden aan basisscholen in Nederland en wordt gesteund door de CPNB, organisator van onder andere de Kinderboekenweek. 

Het Telefoonboekje 

Speciaal voor basisschoolleerlingen van groep 6 tot en met 8 ontwikkelde Odido, in samenwerking met TBWA\NEBOKO, het eerste leesboek in de vorm van een telefoon. Het verhaal, geschreven door kinderboekenschrijver Marjon Hoffman, bestaat uit app-gesprekken tussen een groep kinderen. Door een onverwachte gebeurtenis staan de telefoons van de vriendengroep roodgloeiend en in rap tempo wisselen berichten elkaar af.   

Marjon Hoffman: "Mijn doel met het verhaal voor Het Telefoonboekje is laten zien hoe je door dicht bij de realiteit te blijven, kinderen kan stimuleren om te lezen. Door het verhaal in app-vorm te gieten met onderwerpen die spelen bij kinderen, hoop ik dat we ze meer aan het lezen krijgen." 

Het Telefoonboekje' is onderdeel van de Soms even niet-campagne, die jongeren aanmoedigt tot minder schermgebruik en meer leesplezier. 

Tischa van Lammeren, CCO bij Odido: "We zijn groot fan van technologie en de ongekende mogelijkheden daarvan. Maar wanneer telefoongebruik ten koste gaat van andere belangrijke ontwikkelingen, dan willen we ons daarvoor inzetten. Zoals het geval is bij de leesvaardigheid bij basisscholieren. Odido zoekt de balans tussen mens en technologie en zet zich dan ook actief in voor mentale gezondheid en sociale verbinding." 

Erik Falke, Executive Creative Director bij TBWA\NEBOKO: "Met Het Telefoonboekje moedigen we kinderen aan om meer te lezen en zo minder op hun telefoon te zitten. Dat doen we niet met een opgeheven vingertje, maar we willen ze juist op een optimistische manier inspireren en prikkelen. En wie kan dat nou beter doen dan Marjon?!"

www.tbwa.nl

www.odido.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

Albert Heijn verlengt sponsoring KNVB en lanceert EK-campagne

06-06-2024 | 14:51:00
Albert Heijn en de KNVB werken al jaren samen aan campagnes rondom grote voetbaltoernooien en maatschappelijke projecten

TBWA\NEBOKO ontwikkelt zomercampagne voor McDonald’s

06-06-2024 | 12:33:00
De film toont Nederland tijdens een wedstrijd van het Nederlands elftal, waarbij de lege straten een speelveld vormen voor niet-sportliefhebbers

Joe Public, TBWA, Fightclub, Alfred en DDB grote winnaars SAN Accenten 2023

31-05-2024 | 10:46:00
Je het prijzen en instituten. De SAN is een prijs en een instituut. Wat een kolossaal jaarboek, wat een kolossale jury, wat een kolossale geschiedenis

Robert Volten van TBWA naar Chuck Studios

28-05-2024 | 10:33:48
Voor zijn aanstelling bij Chuck Studios heeft Robert Volten als Client Lead gewerkt aan campagnes bij onder andere TBWA\Neboko, MediaMonks & TBWA\Shanghai

TBWA\NEBOKO ontwikkelt EK-voetbalcampagne voor ING

24-05-2024 | 08:54:11
De campagne richt zich op kernwaarden zoals creativiteit, volharding, aanvallend spel en eigenwijsheid

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.