TBWA\NEBOKO en McDonald's introduceren: het Maccie Trakteerverzoek

TBWA\NEBOKO en McDonald's introduceren: het Maccie Trakteerverzoek

Het aantal betaalverzoeken in Nederland blijft jaarlijks groeien. In 2023 werd er meer dan 6,6 miljoen euro aan Tikkies verrekend, wat neerkomt op vijf Tikkies per seconde. Het sturen van betaalverzoeken voor kleine bedragen kan soms wat ongemak veroorzaken, waarbij zelfs vriendschappen kunnen lijden of een tweede date uitgesloten wordt.

McDonald's heeft samen met TBWA\NEBOKO een oplossing bedacht: het Maccie Trakteerverzoek. Met Maccie in de McDonald’s App stuur je geen betaalverzoek, maar een trakteerverzoek. Geen transactie van een paar euro, maar een uitnodiging om samen de rekening te vereffenen met een Cheeseburger of McNuggets.

Stijn Mentrop-Huliselan, CMO McDonald’s Nederland: "Betaalbaarheid is een kernbehoefte van Gen-Z. Ook hoorde we dat je wel heel skeer bent als je een betaalverzoek onder de 5 euro stuurt. Daarom introduceren we nu een trakteerverzoek: Maccie!"

Maccie, ontwikkeld met TBWA\NEBOKO en TBWA\X, is sinds dinsdag 18 juni live in de McDonald’s App. De campagne wordt verder uitgerold via socials, DOOH, OLV en eigen kanalen.

Muziekgroep De Bankzitters heeft een nummer en vlog over Maccie gemaakt. De Bankzitters staan bekend om hun grappige en herkenbare content, vaak over het dagelijks leven en jeugdcultuur. Hun betrokkenheid voegt een speels en aantrekkelijk element toe aan de campagne, waardoor Gen-Z wordt bereikt en Maccie op een leuke en boeiende manier onder de aandacht wordt gebracht.

www.tbwa.nl

www.mcdonalds.com

Credits: 

Klant: McDonald’s Nederland | Bureau: TBWA\NEBOKO, TBWA\X | Productie: MAKE | App: TBWA\X, 51North

Lees ook:

TBWA\NEBOKO ontwikkelt campagne voor Odido met topsporters

19-07-2024 | 13:40:00
TBWA\NEBOKKO heeft een campagne ontwikkeld voor Odido rondom de Olympische en Paralympische Spelen. De campagne benadrukt onder de noemer Elke stap naar voren begint bij de mensen achter je de essentiële rol van het team achter de sporter

[Vacancy] TBWA/ has a position for a Senior Designer (NL)

12-07-2024 | 12:15:00
TBWA\  is looking for a Senior Designer (NL) -Full-time  \  Amsterdam

DDB Amsterdam draagt Centraal Beheer na 37 jaar op briljante wijze over aan TBWA\NEBOKO

12-07-2024 | 08:17:00
Centraal Beheer is 37 jaar lang loyaal geweest aan DDB Amsterdam. In die tijd is de Even Apeldoorn bellen campagne uitgegroeid tot een episch baken in de creatieve industrie

Centraal Beheer kiest TBWA\NEBOKO na pitch; afscheid van DDB Amsterdam

10-07-2024 | 09:23:00
Centraal Beheer heeft reclamebureau TBWA\NEBOKO na een uitgebreide bureaupitch gekozen als lead agency. De belangrijkste opdracht voor TBWA\NEBOKO is het verstevigen van de merkpositionering en de doorvertaling van het merk naar effectieve & spraakmakende campagnes

McDonald's stond met The Invaders en TBWA\X op TwitchCon

08-07-2024 | 10:18:00
Easter X Galaxy, ontwikkeld door The Invaders en TBWA\X, is sinds zaterdag 29 juni live in de McDonald’s App.

 

 

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.