Marketing Report
TBWA\NEBOKO ontwikkelt Live Fearlessly-campagne voor Becel ProActiv nieuws

TBWA\NEBOKO ontwikkelt Live Fearlessly-campagne voor Becel ProActiv

Een hoog cholesterolgehalte komt vaker voor dan je zou denken. Dit betekent echter niet dat je je hele leven lang zorgen moet maken over cholesterol. Alles wat je hoeft te doen, is Becel ProActiv op je boterham te smeren. En daarna? Live Fearlessly.

Hoewel een hoog cholesterolgehalte niet vaak onderwerp van gesprek is (meer dan 90% van de Europeanen weet niet wat hun cholesterolniveau is), vormt het wel degelijk een groot probleem. Maar hoe breng je een boodschap over het verlagen van cholesterol effectief over? Dit doe je door te laten zien dat niemand, jong of oud, of je nu een fitnessfanatiekeling of een bankhanger bent, immuun is voor hoge cholesterol. Wie kan er dan beter het gezicht zijn van de merkcampagne van Becel ProActiv, ontwikkeld door TBWA\NEBOKO, dan een stuntvrouw?

Deze stuntvrouw toont haar kalmte en moed tijdens het filmen van een baanbrekende, genre-overstijgende, geestverruimende sci-fi kungfu-film, terwijl ze alle kanten op wordt geslingerd. Ze vreest niets, ondanks de gevaren die bij het opnemen van dergelijke films komen kijken. Waarom zou ze ook? Met haar cholesterol onder controle is er weinig anders om bang voor te zijn.

Eric Wegerbauer, Executive Creative Director bij TBWA\NEBOKO: "Gesprekken over een hoog cholesterolgehalte zijn vaak klinisch en worden met angst verspreid. Wij kozen daarom voor een creatievere benadering met een goed verzorgde cyborg, aliens die de was doen, een blinde tuk-tuk chauffeur, doorgedraaide mo-cap dinosaurussen en een dappere stuntvrouw om ons verhaal te vertellen."

Een hoog cholesterolgehalte is geen grap. Echter, soms helpt humor om zo'n serieus probleem bespreekbaar te maken. Samen met regisseur Zach Math wordt niet alleen het verhaal van de dappere stuntvrouw verteld; elke seconde is ook volgestopt met vreemde details en subtiele easter eggs. Dit maakt het tot een gelaagd communicatiestuk waarbij de crew rondloopt terwijl aliens uit hun rol vallen en mo-cap dinosaurussen op hol slaan. De 30-seconden durende film markeert het begin van een campagne met als boodschap: met Becel ProActiv kan ook jij zonder angst leven.

Alexis Berger, Head of Brand bij Becel ProActiv: "Het doel van de Live Fearlessly-campagne is om het gesprek over hoge cholesterolgehaltes op gang te brengen en het bewustzijn over cholesterol te vergroten. We willen mensen motiveren om actie te ondernemen voor een betere gezondheid van het hart."

De campagne wordt uitgerold op televisie, in bioscopen, via outdoor advertising (OOH), online video's en sociale media.

Credits:

Opdrachtgever: Upfield | Merk: ProActiv | Bureau: TBWA\NEBOKO | Production: CAVIAR | Animatie: TBWA\NEBOKO | Muziek: AUDENTITY | Sound design: TBWA\NEBOKO | Offline edit: ATLANTA AMSTERDAM | VFX: LOOM | Color Grading: Eric Whipp | PR: The Romans

www.tbwa.nl

www.pro-activ.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:  

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief