Team5pm breidt uit met dedicated social video unit

Team5pm breidt uit met dedicated social video unit

Met de groei van verticale videocontent op social platforms als YouTube (Shorts), TikTok en Instagram Reels, breidt Team5pm uit met een dedicated social unit. Met aan het roer Short Content Specialist Quinty van Dijk. Samen met haar team richt zij zich op het verhogen van de online zichtbaarheid en kwalitatieve aandacht binnen deze social videoplatforms.

Groei verticale videocontent

Korte, verticale videocontent is een steeds belangrijker onderdeel van de hedendaagse videofunnel. Maandelijks spenderen miljarden gebruikers uren op social platforms als YouTube (Shorts), TikTok en Instagram Reels. Dit biedt de uitgelezen kans voor merken om nieuwe doelgroepen te bereiken én te boeien. Team5pm speelt in op deze verandering in kijkgedrag met een toegewijde social video-unit, onder leiding van Quinty van Dijk - voorheen TikTok Specialist bij Flik Flak en DRIIVN. 

Short-contentstrategieën

Frank de Wit, Managing Director Team5pm: "We zijn al een langere tijd actief bezig met short-contentstrategieën voor mooie klanten als KPN, Prime Video en Ikea. Zo hebben we de afgelopen maanden alleen al honderden shorts gemaakt voor bijvoorbeeld voor Prime Video in de Nordics en horen vertical short form deliverables bij elke productie die we uitvoeren voor onze klanten. Ook hiervoor werken we via onze eigen in-house data methode in plaats van op onderbuikgevoel. Hierdoor halen we het giswerk uit social video en spotten we nieuwe kansen voor verticale content in plaats van te hopen op een viral. We zijn erg blij met de Short Content expertise die Quinty van Dijk in huis heeft en kijken ernaar uit grote stappen te gaan maken met onze nieuwe unit!"

Data-gedreven contentcreatie

Quinty van Dijk: "Maandelijks consumeren 1,5 miljard ingelogde YouTubers de korte, verticale Shorts. Op TikTok zijn dat er in Nederland alleen al rond de 5,5 miljoen. De losstaande algoritmes zijn gericht op een divers publiek kennis te laten maken met zoveel mogelijk nieuwe content. Dit biedt zowel organisch als paid grote kansen op het gebied van explosieve groei, nieuwe doelgroepen en lage advertising CPM’s. Team5pm is met hun data-aanpak en in-house productieteam een pionier op het gebied van data-gedreven contentcreatie. Ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van dit team. Ik heb zin om onze krachten te bundelen en samen innovatieve én impactvolle short-contentstrategieën, producties en campagnes te ontwikkelen voor mooie merken."

www.team5pm.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.