The Invaders en MullenLowe ontwikkelen groenten-campagne voor Knorr

The Invaders en MullenLowe ontwikkelen groenten-campagne voor Knorr

Waar het in het echte leven belangrijk is om voldoende groenten te eten, is dat in videogames niet het geval. Om hier verandering in te brengen, lanceren The Invader en Knorr #ModTheVeg. Een wereldwijde campagne waarin het merk de gaming community mobiliseert om groenten een boost te geven. Samen met gamers, modders en streamers zet Knorr groenten bovenaan het in-game menu.

Of je nu Minecraft, Fortnite, Skyrim of een andere bekende game speelt, groenten eten levert in de digitale wereld zelden dezelfde voordelen op als het eten van andere voedingsmiddelen. Opmerkelijk en onlogisch, want in het echte leven zijn het groenten die je een boost geven. Knorr omarmde dit inzicht.

Knorr geeft in-game groenten een boost

In het echte leven helpt Knorr je om het maximale uit je groenten te halen; waarom zouden ze dat niet ook in de gamingwereld doen? In opdracht van Knorr is de modding community gevraagd om groente-mods te bouwen voor verschillende grote games zoals Fortnite en Minecraft. Dankzij aangepaste versies van deze games kunnen gamers nu bewust kiezen voor groenten, zonder dat ze daardoor benadeeld worden. In sommige gevallen zijn het zelfs juist de veggies die je de beste boost geven!

Nicky Neerscholten, Global Head of Digital & Masterbrand Knorr: "In veel games zien we dat fastfood en snacks worden gepromoot. Dit terwijl gezond eten juist zo belangrijk is. Onze missie is om het eten van groenten te stimuleren. In de echte maar ook in de digitale wereld Met #ModTheVeg superchargen we groenten in games en maken we de gezonde keuze onweerstaanbaar. Zo geven we gamers een boost en laten we zien dat het tijd is voor een nieuwe kijk op voedsel in games."

Het geformeerde integrated agency team bestaande uit MullenLowe, The Invaders, Weber Shandwick, Mindshare en ITB hebben vanuit dit inzicht een wereldwijde #ModTheVeg campagne ontwikkeld, met onder andere inzet van streamers, een herofilm, een speciale landingspagina en diverse gaming mods.

Grote streamers tonen de ware kracht van groenten

De campagne werd afgetrapt door één van de grootste Twitch-streamers van dit moment: Tyler ‘Ninja’ Blevins. Zijn bijna twintig miljoen volgers konden meekijken hoe hij in Fortnite de uitdaging aanging. Daarnaast gaan ook lokale Twitch-streamers uit Nederland, Canada, Mexico, de Filippijnen, Zuid-Afrika en Duitsland de mod spelen.

Voor Nederland gaat Jeremy aan de slag met de nieuwe groenten in Minecraft en laat hij een compleet nieuwe gameplaymechaniek zien waarmee je zelf bouillonblokjes kunt maken voor de ultieme power-up. Dit was op 14 maart te volgen of terug te kijken via zijn Twitch-kanaal. Op 19 maart gaat ook Duncan live op Twitch. Hij zal laten zien tot wat groenten in staat zijn in GTA 5.

www.theinvaders.nl

www.webershandwick.nl

www.mullenloweglobal.com

www.knorr.com/modtheveg.

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[The List] The Invaders

23-04-2024 | 14:11:00
We are The Invaders. We help brands unlock the value of gaming

[SWOT24] Reclamebureaus

09-03-2024 | 10:53:00
In de rubriek [SWOT24] maken bepalende spelers een SWOT-analyse van de reclamebureauwereld. Aan het woord zijn Rik Ledder (TBWA), Frieda Ulsamer de Waard (The Invaders), Andy Mosmans (VENGEAN) en Lodewijk Varossieau (SuperRebel)

[SWOT24] Frieda Ulsamer de Waard (The Invaders): kansen in de versnelling van de creator economy

11-02-2024 | 21:08:00
In de rubriek [SWOT24 Reclamebureaus] maken bepalende spelers een SWOT analyse van de reclamebureauwereld. Aan het woord is Frieda Ulsamer de Waard, Algemeen Directeur van The Invaders

Joe Public Amsterdam meest bekroonde reclamebureau van 2023; TBWA, Dentsu Creative, N=5, Publicis en The Valley runners-up

21-12-2023 | 00:51:00
Ook in 2023 regende het weer awards in de reclamebureauwereld. Maar welke reclamebureau werd het meest onderscheiden?

The Invaders en Samsung komen met Game Crafters

05-12-2023 | 11:40:00
YouTube-serie met Twitch-streamer Puxque en YouTuber Egbert

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.