Marketing Report
The Invaders en Samsung komen met Game Crafters nieuws

The Invaders en Samsung komen met Game Crafters

Gaming for brands bureau The Invaders heeft, in samenwerking met Samsung, Game Crafters ontwikkeld. Een YouTube-serie waarin jonge creators de kans krijgen om hun creaties naar een nog hoger niveau te tillen, aangevuld met video's en tutorials om ook de creativiteit van kijkers een boost te geven.

In Game Crafters, gepresenteerd door Twitch-streamer Puxque en YouTuber Egbert, krijgen creators de kans om hun creativiteit voor het voetlicht te brengen. Iedere aflevering gaan de talenten uitdagingen aan. Samsung helpt hen daarbij door de ideale gaming space te creëren. 

Creators en games

Frank Goren, Managing Director bij The Invaders: "Creators gaan een steeds grotere rol spelen binnen de gaming-wereld. De creator economy is in opkomst en we zien dat deze ontwikkeling breed omarmd wordt. Gamers, game publishers, maar ook merken als Samsung zien de toegevoegde waarde van creators en juichen hun werk toe."

De uitdagingen worden bedacht door verschillende bekende gezichten. Zo geeft Twitch-streamer Diamantjewel de crafters opdracht om haar na te maken als karakter en vraagt YouTuber Ronald ze zelfs om een complete game te bouwen. Om iedere stap in het proces tot een succes te maken, gebruiken ze daarbij producten van Samsung.

Lesley Schulze, campagnemanager bij Samsung Benelux: “We zien dat de vraag naar het zelf creëren van game-elementen en zelfs complete games steeds groter wordt. Wij willen jongeren inspireren om zelf aan de slag te gaan met hun creativiteit. Met onze uitgebreide line-up aan producten hebben startende en ervaren game-crafters de tools om te maken wat ze willen.”

Samsung Game Crafters werd bedacht en geproduceerd door ‘gaming for brands agency’ The Invaders. Alle vier de afleveringen van Game Crafters zijn nu te zien op YouTube.com/SamsungNederland. De Kickstarts en de tutorials zijn te vinden op samsung.com/nl/gamecrafters.

www.theinvaders.nl

www.samsung.com

Lees ook:

[SWOT24] Frieda Ulsamer de Waard (The Invaders): kansen in de versnelling van de creator economy

11-02-2024 | 21:08:00
In de rubriek [SWOT24 Reclamebureaus] maken bepalende spelers een SWOT analyse van de reclamebureauwereld. Aan het woord is Frieda Ulsamer de Waard, Algemeen Directeur van The Invaders

Joe Public Amsterdam meest bekroonde reclamebureau van 2023; TBWA, Dentsu Creative, N=5, Publicis en The Valley runners-up

21-12-2023 | 00:51:00
Ook in 2023 regende het weer awards in de reclamebureauwereld. Maar welke reclamebureau werd het meest onderscheiden?

N=5 Grote Winnaar Content Marketing Awards 2023 - Axioma, iO en Cheil runners-up

28-11-2023 | 23:06:00
Onder het genot van de virtuoze presentatie van Iris van Lunenburg zijn op 28 november in Beeld en Geluid in Hilversum de winnaars van de tweede editie van de Content Marketing Awards bekendgemaakt

GroupM gaat exclusieve strategische samenwerking aan met The Invaders

14-11-2023 | 09:10:56
Op klantniveau werd er in het verleden al door de 2 partijen nauw samengewerkt. Dit gaan ze nu verder uitbreiden.

The Invaders en Sanquin lanceren educatieve Minecraft-wereld Operation Aorta

09-11-2023 | 10:36:00
Spelers vanaf tien jaar worden uitgedaagd om een belangrijke missie in het menselijk lichaam te voltooien, met een unieke skin als beloning.

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.