Marketing Report
The Invaders en Sanquin lanceren educatieve Minecraft-wereld Operation Aorta nieuws

The Invaders en Sanquin lanceren educatieve Minecraft-wereld Operation Aorta

Bloedbank Sanquin lanceert een educatieve Minecraft-wereld over de rol van bloed, genaamd Operation Aorta. Spelers vanaf tien jaar worden uitgedaagd om een belangrijke missie in het menselijk lichaam te voltooien, met een unieke skin als beloning.

Operation Aorta is een concept van- en geproduceerd door ‘gaming for brands agency’ The Invaders. Met deze stap wil Sanquin een bijdrage leveren aan het vergroten van de kennis over bloed onder de jongere generatie. Niet enkel door de jongeren aan te spreken, maar door een platform te bieden waar de nodige informatie op laagdrempelige wijze opgehaald kan worden door ouders en leraren.

De Minecraft-wereld is naast Nederland ook internationaal gelanceerd. Hiermee wil Sanquin bijdragen aan een bredere verspreiding van kennis over bloed door bloedbanken wereldwijd.

Sanquin en The Invaders werken al sinds 2018 samen om jongeren via gaming te bereiken. The Invaders verzorgde het idee en de ontwikkeling van Operation Aorta. Daarvoor kon het Haarlemse bureau putten uit jarenlange ervaring met educatie en gaming, waaronder de internationaal gerenommeerde Sanquin-campagne First Blood

Daphne Thijssen, directeur van Sanquin: “Als Sanquin vinden we het belangrijk om jongeren te vertellen over het belangrijke werk dat we doen. Uiteraard kunnen zij nog geen donor worden, maar het is cruciaal voor de toekomst dat zoveel mogelijk mensen weten van het belang van bloed en een veilige bloedvoorziening. En deze game is leerzaam maar vooral ook erg leuk!”

Ruben Houkes van The Invaders: “Sanquin laat op heel veel fronten zien dat ze op een innovatieve manier bezig zijn. Deze Minecraft-ervaring is daar weer een bewijs van, door educatie over de rol van het bloed via gaming naar buiten te brengen.  Als bureau is het geweldig om al jaren samen met zo’n organisatie maatschappelijke impact te maken.”

www.theinvaders.nl

www.sanquin.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook: 

The Invaders en MullenLowe ontwikkelen groenten-campagne voor Knorr

15-03-2024 | 09:03:42
Samen met gamers, modders en streamers zet Knorr groenten bovenaan het in-game menu.

[SWOT24] Reclamebureaus

09-03-2024 | 10:53:00
In de rubriek [SWOT24] maken bepalende spelers een SWOT-analyse van de reclamebureauwereld. Aan het woord zijn Rik Ledder (TBWA), Frieda Ulsamer de Waard (The Invaders), Andy Mosmans (VENGEAN) en Lodewijk Varossieau (SuperRebel)

[SWOT24] Frieda Ulsamer de Waard (The Invaders): kansen in de versnelling van de creator economy

11-02-2024 | 21:08:00
In de rubriek [SWOT24 Reclamebureaus] maken bepalende spelers een SWOT analyse van de reclamebureauwereld. Aan het woord is Frieda Ulsamer de Waard, Algemeen Directeur van The Invaders

Joe Public Amsterdam meest bekroonde reclamebureau van 2023; TBWA, Dentsu Creative, N=5, Publicis en The Valley runners-up

21-12-2023 | 00:51:00
Ook in 2023 regende het weer awards in de reclamebureauwereld. Maar welke reclamebureau werd het meest onderscheiden?

The Invaders en Samsung komen met Game Crafters

05-12-2023 | 11:40:00
YouTube-serie met Twitch-streamer Puxque en YouTuber Egbert

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief