Marketing Report
The Story Lab en Carat maken zomercampagne voor Starbucks

The Story Lab en Carat maken zomercampagne voor Starbucks

XITE start in samenwerking met The Story Lab en Carat, een nieuwe zomercampagne voor Starbucks, waarin de Starbucks Chilled Classics centraal staan.

Om Starbucks Chilled Classics te laden onder de young adults doelgroep (18-35) creëerde XITE een creatief concept dat inspeelt op de start van de zomer en de mooie momenten die daarbij horen.

In het eerste deel van de campagne blikt XITE presentatrice Iris Enthoven in twee afleveringen samen met Roxeanne Hazes en Snelle terug naar hun favoriete zomerherinneringen. In de derde aflevering worden tijdens een live zomersessie, waar kijkers kaarten voor kunnen winnen via de kanalen van XITE, nieuwe summer memories gecreëerd. De afleveringen worden door middel van een crossmediale push verspreid via de online en tv-kanalen van XITE. De eerste aflevering met Snelle is nu te zien via XITE's YouTube-kanaal.

Kenneth Henn, Manager Content & Brand Partnerships bij XITE: "Om de merkboodschap van Starbucks door te vertalen in de content en de doelgroep effectief aan te spreken, heeft XITE samen met Starbucks gekozen voor een koppeling met muziek. Door de combinatie van een opkomende en sympathieke rapper als Snelle en een positief gevestigde naam als Roxeanne Hazes kunnen we de volledige doelgroep op een effectieve wijze aanspreken en op een subtiele manier de zomer claimen."

Heike van Wersch, Senior Brand Manager Starbucks: "Vanuit de briefing van Starbucks Chilled Classics zaten we al vrij snel op het snijpunt van zomer, zomerse herinneringen met vrienden en muziek. Vanaf dat moment zijn we meteen met XITE en The Story Lab gaan brainstormen en daar is het creatieve campagne concept Summer Memories uitgekomen. De crossmediale mogelijkheden van XITE geven ons de kans om verschillende storylines vanuit dit concept te laden. En dat samen met twee artiesten die perfect matchen met ons concept, ons merk en onze doelgroep. Op naar een mooie zomer!"

nl.storylab.com
www.carat.com
www.dentsuaegisnetwork.nl
www.xite.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.