Marketing Report
The Walt Disney Company blijft met 235 miljoen streamingabonnees Netflix de baas nieuws

The Walt Disney Company blijft met 235 miljoen streamingabonnees Netflix de baas

The Walt Disney Company blijft met 235 miljoen abonnees op zijn streamingdiensten het grootste streamingbedrijf ter wereld en is daarmee voor het tweede kwartaal groter dan Netflix dat 223 miljoen betalende abonnees telt. Dit blijkt uit de kwartaal (en jaarcijfers) die het bedrijf bekend heeft gemaakt. Er zijn 164,2 miljoen abonnees op Disney+ waarvan 46,4 miljoen in de Verenigde Staten en Canada. Daarnaast telt het bedrijf nog 24,3 miljoen abonnees op ESPN+ en 47,2 miljoen op het Amerikaanse Hulu. Disney+ steeg het afgelopen kwartaal met 12,1 miljoen abonnees.

Gemiddeld wordt 5,83 dollar per maand door Disney+ buiten de Verenigde Staten en Canada per abonnee omgezet; dat is 4 procent meer dan één jaar geleden. Over het totale segment Direct to Consumer behaalde The Walt Disney Company een omzet van 4,9 miljard dollar; 8 procent meer dan het jaar daarvoor. Het operationeel verlies bedroeg 1,47 miljard dollar (dit was 1,06 miljard in het kwartaal daarvoor). Hogere productiekosten, hogere technologie en marketingkosten en een gebrek aan  gereleaste exclusieve premieres bij Disney+ in dit kwartaal droegen hiertoe bij.

Lineaire aanbod daalt

Het lineaire aanbod waaronder het Amerikaanse ABC, ESPN, de Disney- en National Geographic-zenders vallen, haalde een omzet van 6,3 miljard dollar, een daling van 5 procent. Daarvan is 1 miljard dollar afkomstig van buiten de Verenigde Staten.

Het operationeel resultaat steeg naar 1,7 miljard dollar waarvan 115 miljoen buiten de Verenigde Staten afkomstig is. De omzet uit internationale zenders daalde met 18 procent en de operationele resultaten daalden eveneens met 18 procent mede door lagere reclameinkomsten en hogere marketinguitgaven. Ook ongunstige valutaverschillen droegen daartoe bij.

Verwachtingen reclameversie

Disney+ zal op 8 december 2022 in de Verenigde Staten een reclameversie van Disney+ lanceren waarbij de reclameloze versie duurder wordt. Dankzij dit model en besparingen hoopt het bedrijf dat Disney+ in 2024 winstgevend wordt. In de Verenigde Staten heeft Disney+ inmiddels 100 (grote) adverteerders weten te contracteren. In het lopende kwartaal verwacht het bedrijf verdere stijgingen van het aantal abonnees op Disney+

The Walt Disney Company draaide over het algehele bedrijf 20,1 miljard dollar omzet in het afgelopen kwartaal met een netto winst van 162 miljoen dollar. Het operationeel resultaat voor belastingen bedroeg 376 miljoen dollar. Op jaarbasis draaide het bedrijf een omzet van 87,7 miljard dollar met een netto winst van 2 miljard dollar (operationeel voor belastingen 2,6 miljard dollar).

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief