Marketing Report
Thijs van Soest stapt over van NPO naar RTL Nederland nieuws

Thijs van Soest stapt over van NPO naar RTL Nederland

Thijs van Soest stapt per 1 september 2023 over van de NPO naar RTL Nederland. Hij wordt daar senior communicatieadviseur en gaat zich bezighouden met communicatiestrategie en woordvoering.

Thijs van Soest was 21 jaar journalist, waarvan bijna 11 jaar bij de Volkskrant waar hij bijna 2 jaar eindredacteur was en daarvoor mediajournalist. In augustus 2018 maakte hij de overstap naar het senior woordvoerderschap voor de Raad van Bestuur van de NPO. Begin dat jaar stapte ook Marcel Frost die ruim 18 jaar mediajournalist was voor de Telegraaf, ook over naar een soortgelijke positie bij de NPO.

Thijs van Soest hield zich bij de NPO vooral bezig met beleidszaken. Hij wil bij RTL Nederland er zorg voor dragen dat het bedrijf in het dagelijkse ritme van Nederlanders een maatschappeijke rol van betekenis blijft spelen. Hij noemt RTL Nederland niet zomaar een commercieel mediabedrijf, maar een bedrijf dat een prominente rol speelt in het leven van veel Nederlanders  dankzij journalistiek aanbod, maar ook met het populaire entertainment, hoogstaand drama en de vermakelijke reality.

Als journalist werkte Thijs van Soests ruim 5,5 jaar al bij RTL Nederland voor RTL Nieuws van 2002 tot 2007.

www.rtlnederland.nl

over.npo.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief