Tony’s Open Chain breidt uit met Baronie & Cémoi

Tony’s Open Chain breidt uit met Baronie & Cémoi

Tony’s Open Chain gaat samenwerken met een extra chocoladeverwerker: Baronie & Cémoi, om zo meer missiepartners aan te kunnen sluiten. De Open Chain is een initiatief van het bedrijf dat andere chocolademakers stimuleert om cacao eerlijk en duurzaam in te kopen.

Door naast Barry Callebaut meerdere opties voor verwerking aan te bieden, kunnen meer missiepartners zich aansluiten bij Tony’s missie om alle chocolade 100 procent slaafvrij te maken. Met meer missiepartners ontstaat er systeemverandering en kan er meer positieve impact worden gemaakt op cacaoboeren in West-Afrika. En dat is hét doel van het resultaatgerichte en duurzame model van Tony’s Open Chain.

Signaal aan de industrie

Pascal Baltussen, Chief Impact & Operations van Tony’s Chocolonely: “Deze samenwerking met Baronie & Cémoi geeft een duidelijk signaal af aan de industrie. Tony’s Open Chain geeft deze merken de mogelijkheid om de meest urgente problemen in de industrie aan te pakken: kinderarbeid, armoede en ontbossing. Samen zorgen we zo voor systeemverandering.”

Baronie & Cémoi blijft verder investeren in een volledig gesegregeerde cacaoketen, waarmee de cacaobonen, cacaomassa en cacaoboter van Tony’s Open Chain gescheiden kunnen worden verwerkt. Als ketenverbinder verbinden ze hun faciliteit voor de verwerking van cacao in Côte d’Ivoire en hun cacaoverwerkingsfaciliteit in Bourbourg (Frankrijk) aan Tony’s Open Chain, om gesegregeerde vloeibare chocolade te maken voor missiepartners.

Tony’s Chocolonely blijft samenwerken met Barry Callebaut als enige verwerker van zijn chocolade. Tony’s heeft al sinds 2012 een traceerbare en gesegregeerde lijn bij Barry Callebaut. In 2016 is daar traceerbare cacaoboter bijgekomen.

www.tonyschocolonely.com

www.baronie.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.