Top NPO, RTL Nederland, EMG, NEP, Talpa Network en NCP komt samen tijdens Mediapact Online Event

Top NPO, RTL Nederland, EMG, NEP, Talpa Network en NCP komt samen tijdens Mediapact Online Event

Op woensdag 27 september 2023 vond het eerste Mediapact Online Event plaats, georganiseerd door de zes initiërende partijen van het Mediapact Respectvol Samenwerken (RTL Nederland, NPO, Talpa Network, EMG, NEP The Netherlands en de NCP (Nederlandse Content Producenten).

Tijdens het event ging Humberto Tan onder meer in gesprek met de CEO’s van de zes initiërende partijen, het onlangs aangetreden bestuur van Mores.online en regeringscommissaris Mariëtte Hamer.

Frederieke Leeflang (voorzitter Raad van Bestuur NPO), Sven Sauvé (CEO van RTL Nederland), Pim Schmitz (CEO van Talpa Network), Arjan van Westerloo (CEO van NEP The Netherlands), René Delwel (CEO van EMG The Netherlands) en Manon van der Hoek (voorzitter van Nederlandse Content Producenten en Chief Commercial Officer & Legal Officer van Fremantle Nederland: “Een cultuurverandering en gedragsverandering begint met het juiste voorbeeld vanuit de top. Als CEO's nemen we die volledige verantwoordelijkheid.

Bij het Mediapact staan onze medewerkers centraal, met aandacht voor hun veiligheid en werkplezier. Dit vereist niet alleen volledige transparantie, maar ook een stevige structuur, verandering in processen en gedrag, en open communicatie.

Het is van essentieel belang dat we elkaar aanspreken, zaken bespreken en gezamenlijk optrekken om te weten wat er speelt in onze organisaties. We realiseren ons dat we nooit klaar zijn, maar we koesteren de onschatbare waarde van het delen van ervaringen. Daar heeft het Mediapact aanzienlijk aan bijgedragen."

Mariëtte Hamer, regeringscommissaris voor seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld, zei: "In het afgelopen anderhalf jaar is van de talkshowtafel tot aan de keukentafel met elkaar gesproken. Dat heeft er mede voor gezorgd dat een aanpak over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag op gang is gekomen.

De media heeft daarin een belangrijke rol gehad. Het mediapact geeft daar verder vorm aan, op initiatief van de organiserende partijen. Vaak wordt gesproken over cultuurverandering, maar het betreft ook daadwerkelijk een verandering van gedrag. De top heeft daarbij een belangrijke voorbeeldfunctie.”

Siri Wouters, algemeen bestuurslid en Febe Deug, voorzitter van Mores.onlline: “We willen benadrukken dat het meldpunt mores.online er voor iedereen in de mediabranche is en sector onafhankelijk is. Onze visie voor de toekomst is helder: we zijn hier om organisaties te ondersteunen bij preventieve maatregelen. We bieden de bouwstenen voor een solide basis en begeleiden bij het oplossen van incidenten op een constructieve wijze."

Binnen het Mediapact zijn verschillende initiatieven ontwikkeld om training, bewustwording en gedeelde verantwoordelijkheid te bevorderen. Een voorbeeld hiervan is de e-learning die in 2024 beschikbaar wordt gesteld aan alle medewerkers in de mediabranche, die de nieuwe standaard zet voor respectvolle samenwerking.

Alle informatie over de verschillende activiteiten en ontwikkelingen binnen het Mediapact is te vinden op respectvolsamenwerken.nl, op onze social media-kanalen (waaronder LinkedIn), en via de interne communicatiekanalen van onze partners.

Er werd ook een kunstwerk onthuld, gecreëerd door Frank de Ruwe (Street Art Frankey) en speciaal ontworpen voor het Mediapact. Dit unieke kunstwerk is voortaan te zien op het Mediapark in Hilversum. Atta de Tolk, een meester in woordkunst, sloot het online evenement af met een ter plekke geschreven spoken word.

www.respectvolsamenwerken.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Column] Michiel Frackers: OpenAI opent de aanval op Google, vergeet veiligheid?

21-05-2024 | 09:05:00
Aan deze uitspraak van J. Robert Oppenheimer moest ik deze week denken toen OpenAI de wereld verbaasde met de introductie van GPt-4o

[Column] Michiel Frackers: Apple zegt sorry en Microsoft sluit record CO2-contract

13-05-2024 | 11:35:00
Er is één plek waar ze dit weekend blij zijn met alle publiciteit rond Joost Klein en het Songfestival en dat is bij Apple.

[Column] Erwin Fisser: Het Eurovisie Songfestival: altijd goed voor een samenzweringstheorie

13-05-2024 | 09:08:00
Van een Europese mediaorganisatie zou je verwachten dat ze enig verstand hebben van crisis-communicatie.

[Column] Erwin Fisser: Wat is er nou eigenlijk zo erg aan een beetje greenwashing?

08-05-2024 | 09:05:15
Er zit dus zogezegd nogal een kloof tussen mijn gevoel bij de KLM en hoe zij de afgelopen jaren in het nieuws komt.

Stay Grounded treint voor de tweede keer naar Cannes Lions

07-05-2024 | 16:13:00
Stay Grounded geeft het startschot aan een campagne die bezoekers van het Cannes Lions festival oproept de trein te pakken naar Cannes
 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.