Marketing Report
Total Design ontwikkelt visuele identiteit voor Aegon nieuws

Total Design ontwikkelt visuele identiteit voor Aegon

Total Design heeft voor Aegon een gewijzigd logo en visuele identiteit ontwikkeld. Nu Aegon Nederland per 4 juli 2023 is overgenomen door ASR Nederland, is Aegon begonnen aan een het transformatieproces. Uiteindelijk zal in Nederland het merk ASR leidend worden, terwijl de bedrijfsonderdelen die niet door ASR zijn overgenomen onder de merknaam Aegon blijven bestaan in landen als het Verenigd Koninkrijk, Brazilië, Spanje, Portugal, China en India.

Aegon in Nederland

In deze landen is het de bedoeling dat het merk Aegon toonaangevend wordt op het gebied van beleggings-, verzekerings- en pensioenoplossingen. In Nederland is het de verwachting dat het merk Aegon door ASR rond 2026 zal worden uitgefaseerd en blijft ASR tot die tijd (vooralsnog) het oude Aegon-logo gebruiken.

Om de strategische veranderingen aan te geven en de verschuiving van een geïntegreerde financiële dienstverleningsgroep naar een actieve holding beter te weerspiegelen, lanceerde Aegon op de Capital Markets Day (22 juni 2023) een gewijzigd logo en een gewijzigde visuele identiteit.

Mensen helpen het beste uit zichzelf te halen

Aegon's slogan mensen helpen het beste uit zichzelf te halen werd in 2022 geïntroduceerd en zal nu in alle bedrijfsonderdelen tot leven worden gebracht.

De strategische positionering komt voort uit het feit dat mensen wereldwijd langer zullen leven en meer keuzes zullen hebben in verschillende fasen van hun leven. Aegon wil mensen hierbij maximaal ondersteunen met een positieve en aanmoedigende benadering van lang leven.

Nanne Bos, Chief Communications Officer bij Aegon Group: "Het logo van Aegon is ontworpen in 1983 en hoewel de fundamenten nog steeds sterk zijn, is het de afgelopen 40 jaar niet geëvolueerd. Ons logo bouwt voort op onze iconische merkidentiteit en brengt ons naar de 21e eeuw. Het weerspiegelt onze ambitie om ons doel mensen helpen hun beste leven te leiden waar te maken. Bovendien onderstreept het de transformatie in een actieve holding met een diverse portefeuille van toonaangevende bedrijven."

De opdracht voor de visuele identiteit was om dit op een opvallende en onderscheidende manier te weerspiegelen. Het creëren van een merk op groepsniveau dat zich onderscheidt van de merken in de markt, maar toch fungeert als een verbindende entiteit.

Eddy Wegman, Executive Creative Director bij Total Design: "Door het kenmerkende gekantelde vierkant in het logo te behouden en zelfs te gebruiken, bouwen we voort op het erfgoed, maar wilden we het verder pushen naar het volgende hoofdstuk van een meer doelgericht merk."

www.totaldesign.com

www.aegon.com

www.aegon.nl

www.asrnederland.nl

Lees ook:

Zandbeek werkt voor Bruynzeel cosmetic homecare

04-12-2023 | 14:40:31
Het Eindhovense bureau Zandbeek is vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van deze nieuwe lijn schoonmaakmiddelen.

[Vacatures] DPG Media zoekt een Domein Specialist DPG Zakelijk

04-12-2023 | 10:26:00
DPG Media is per direct op zoek naar een Domein Specialist DPG Zakelijk - Amsterdam

[Vacatures] DPG Media zoekt een Accountmanager Breda

04-12-2023 | 10:16:00
DPG Media is per direct op zoek naar een Accountmanager Breda - Noord

Gardeners ontwikkelt campagne zaak Bureau Clara Wichmann tegen Allergan

04-12-2023 | 07:02:00
Een grootschalige zoektocht is gestart naar mensen die de mogelijk ziekteverwekkende implantaten van Allergan dragen of hebben laten verwijderen

[Vacatures] ZUID Agency Group zoekt een In-house Marketeer

01-12-2023 | 09:28:04
ZUID Agency Group is per direct op zoek naar In-house Marketeer · Fulltime / Parttime Hybride op diverse locaties

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.