Tweede editie MET AMS verbindt tech, cultuur en creativiteit

Tweede editie MET AMS verbindt tech, cultuur en creativiteit

Van 1 tot en met 3 november 2023 is de tweede editie van het MET AMS festival. Dit jaar staat in het teken van technologie, cultuur en creativiteit, waar emerging tech & creative minds meet.

Synergie tussen technologie, cultuur en creativiteit

MET AMS legt dit jaar de focus op de synergie tussen technologie, cultuur en creativiteit. Met onderwerpen als AI, AR, VR, 3D en Web3 brengt het festival een gevarieerd programma dat de verbinding tussen deze domeinen onderstreept. Peter Meere, medeoprichter van MET AMS: "Met de tweede editie van MET AMS gaan we dieper in op hoe technologie creativiteit op een positieve manier beïnvloedt, en laten we door middel van leidende artiesten en merken zien hoe men impact maakt binnen verschillende industrieën. Dit jaar worden toepassingen zoals Augmented Reality en AI aan het programma toegevoegd. We willen met ons festival een inspirerende plek creëren waar je niet alleen alles te weten komt over deze technologieën maar juist waar je kunt ervaren wat er allemaal mogelijk is. Hierbij staat creativiteit wat ons betreft altijd centraal."

Internationale sprekers

MET AMS wordt dit jaar mogelijk gemaakt door mede-hoofdsponsor EPAM Systems, Inc., internationale speler op het gebied van software engineering en digitale diensten. Daarnaast zijn er andere partners betrokken, waaronder Jägermeister, Gamma.io. Venly, een platform met tools voor Web3 ontwikkeling, is ook wederom aangesloten.

Tijdens MET AMS betreden bekende sprekers uit de industrie het podium om hun expertise te delen en te vertellen hoe zij de nieuwste technologieën inzetten om creativiteit te stimuleren. Onder hen bevinden zich AI voice artist Harry Yeff, een AI-kunstenaar die AI gebruikt om de grenzen van zijn eigen stem te verkennen, 3D Digital Fashion Artist Stephy Fung, die de grenzen van digitale mode verkent, en Ingi Erlingsson, de oprichter van Golden Wolf, een animatiestudio die recentelijk is overgenomen door Doodles. Met 20 jaar ervaring heeft Ingi de laatste jaren gekeken naar hoe AI kan helpen bij het vertellen van verhalen en het verbeteren van de manieren waarop we verhalen tot leven brengen.

Digital Craft, Digital Fashion, Virtual Worlds en Gaming

Tijdens het drie dagen durende festival worden bezoekers ondergedompeld in een wereld van talks, interactieve demo's en tentoonstellingen, verzorgd door een aantal sprekers, merken en kunstenaars. MET AMS presenteert vier content tracks die de diversiteit van technologie, cultuur en creativiteit belichten: Digital Craft, Digital Fashion, Virtual Worlds en Gaming.

Digital Craft: Ontdek de wereld van digitale kunst, fotografie en muziek die tot stand komt door het gebruik van geavanceerde technologieën zoals AR, AI, NFT's en meer. 

Digital Fashion: Verken de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitale mode, zowel binnen de traditionele mode-industrie als bij opkomende merken die zich specifiek richten op digitale mode. 

Virtual Worlds: Ontdek hoe verschillende platforms relevant blijven en zich aanpassen aan de snel veranderende technologische landschappen middels virtuele werelden, ofwel Metaverse.

Gaming: Ontdek de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van gaming. Van populaire games zoals Fortnite, Roblox, Epic Games en het gebruik van de Unreal Engine, tot nieuwe vormen van gamen die de grenzen verleggen.

Een volledig overzicht van sprekers is te vinden op de website van MET AMS waar regelmatig nieuwe namen aan toegevoegd worden. Early-bird tickets zijn nog te koop tot 23 juli 2023, daarna gaan de regular tickets in de verkoop.

www.met-ams.com

www.epam.com

www.gamma.io

Lees ook:

Cheil Benelux en Samsung lanceren Limited Edition Shortcut Sneaker

12-06-2024 | 09:46:00
Doe een bepaalde move met je schoenen en je Samsung telefoon reageert. De verschillende moves corresponderen met acties op je telefoon

Talpa Network lanceert QRomo met een koppeling aan kassasystemen 

12-06-2024 | 00:08:00
Talpa Network is van start gegaan met reclamespots met de QRomo. Deze QR-code op steroïden beloont tv-kijkers met vouchers met relevante kortingen en aanbiedingen en verbindt ze via één scan aan merken, product-aanbiedingen of andere diensten

KLM introduceert Airbus A321neo met Fake Out-of-Home (FOOH)-campagne

05-06-2024 | 15:00:00
Deze innovatieve techniek gebruikt computer gegenereerde beelden die de illusie van echte buitenreclame creëren

IN10 en GRRR gaan verder als Norday

05-06-2024 | 09:13:00
Hierdoor ontstaat een design- en innovatiebureau met 68 medewerkers in Rotterdam en Amsterdam, onder leiding van managing director Rebecca Stadman

[Onderzoek] DVJ Insights: Verliezen we onze beste ideeën in innovatieonderzoek?

29-05-2024 | 10:17:39
Voor veel merken is innovatie van vitaal belang om merkgroei te realiseren. Toch mislukt 70 tot 80 procent van de productinnovaties in het eerste jaar

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.