Twitch kondigt overeenkomst met muzieklabels aan

Twitch kondigt overeenkomst met muzieklabels aan

Twitch kondigt het Twitch DJ-programma aan. Het programma wordt gelanceerd in juli en stelt DJ's in staat om copyright muziek in hun livestreams op te nemen, zodat ze live muziekervaringen kunnen blijven creëren en delen met hun community. 

Muziek is steeds populairder geworden op Twitch, waarbij kijkers 162 miljoen uur aan muziekcontent keken in 2023. Sinds begin 2020 is het aantal DJ's dat op Twitch streamt meer dan verviervoudigd en hebben ruim 15.000 van hen community’s opgebouwd en er inkomsten mee kunnen genereren. 

Omdat DJ's muziek van andere artiesten gebruiken om hun eigen mix te creëren, worden ze geconfronteerd met auteursrechtelijke problemen wanneer ze hun content online streamen. Twitch heeft de afgelopen drie jaar samengewerkt met honderden bedrijven om dit programma te kunnen ontwikkelen, waaronder grote labels zoals Universal Music Group, Warner Music Group en honderden indielabels via Merlin.

Via het Twitch DJ-programma hebben DJ's die zich aanmelden toegang tot:

  • De DJ-categorie op Twitch waar ze zich creatief kunnen uiten
  • Een catalogus met muziek die ze in hun livestreams kunnen gebruiken, zodat ze weten welke nummers veilig gebruikt mogen worden 
  • Promotiemogelijkheden op en buiten Twitch, inclusief zichtbaarheid op de Twitch-startpagina
  • DJ-specifieke sponsormogelijkheden

Steve Aoki, EDM DJ: "Deze aankondiging is een enorme stap voorwaarts voor DJ's die hun muziek online willen delen. Twitch toont door het helpen oplossen van dit probleem hoeveel potentieel er is en hoe belangrijk DJ’s zijn voor de Twitch-community."

www.twitch.tv

www.vertigo6.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Interview] OSAGE, Swink en Justis: De kracht van digitale toegankelijkheid

10-07-2024 | 13:42:19
Toegang naar digitale voorzieningen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Miljoenen Nederlanders hebben één of meerdere beperkingen

Vortex Agency verzorgt social media voor GUM

28-06-2024 | 08:41:32
Vortex Agency, onderdeel van Happy Horizon, gaat aan de slag als socialmediabureau voor mondverzorgingsmerk GUM.

Happy Horizon sponsor van CMOtalk op BNR

19-06-2024 | 10:51:00
De keuze voor CMOtalk komt voort uit de gemeenschappelijke doelgroep en relevante content die Happy Horizon terugziet bij het programma. 

Organon lanceert Anticonceptie.nl in samenwerking met Happy Horizon

13-06-2024 | 15:54:00
Happy Horizon kondigt de lancering aan van Anticonceptie.nl, een initiatief van Organon om informatie over anticonceptie te bieden.

MY.GAMES lanceert uitgeeflabel Knights Peak Interactive

10-06-2024 | 13:25:00
Dit label richt zich op pc- en console-titels. Onder leiding van industrieveteraan Eugenio Vitale, samen met Mario Gerhold en Jan-Eric Lauble
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.