Marketing Report
Uber introduceert UberMedics voor zorgmedewerkers

Uber introduceert UberMedics voor zorgmedewerkers

Uber introduceert een nieuw initiatief in Nederland: UberMedics. Zorgmedewerkers krijgen hiermee 25 procent korting op ritten besteld via het Uber-platform en bestellingen via Uber Eats. Het platform introduceert het initiatief uit solidariteit met zorgmedewerkers die zich dagelijks moeten verplaatsen in steeds moeilijkere omstandigheden.

De 25 procent korting die zij krijgen op een rit bedraagt de service fee die normaliter naar Uber gaat. Uber Eats biedt een gift van 25 procent op een bestelde maaltijd. Partnerchauffeurs en -restaurants blijven hierdoor hetzelfde tarief verdienen als bij een reguliere rit en maaltijd. Partnerchauffeurs op het platform kunnen via de app aangeven of ze medisch personeel willen vervoeren of niet en kunnen UberMedics op ieder moment in- of uitschakelen.

Maurits Schönfeld, General Manager Uber Benelux: “Met de introductie van UberMedics willen we een steentje bijdragen aan het mobiel houden van zorgmedewerkers. Wij vinden het belangrijk om deze helden te ontzorgen waar we kunnen in deze moeilijke tijden. Met dit initiatief willen wij het voor hen makkelijker maken om veilig, comfortabel en snel te blijven reizen en eten.”

Goede maaltijden

Aukeline Tolman, General Manager Uber Eats: “Met dit initiatief willen we zorgmedewerkers een hart onder de riem steken en hen korting aanbieden op maaltijden en ritten. Wij zijn solidair met deze hulpverleners en willen het voor hen zo toegankelijk mogelijk maken om onder deze moeilijke omstandigheden een maaltijd te bestellen bij één van onze restaurant partners.”

De nieuwe initiatieven zijn een aanvulling op reeds genomen maatregelen door het platform. Zo worden partner chauffeurs die COVID-19 hebben opgelopen of in quarantaine zitten 14 dagen financieel gecompenseerd, zijn er afspraken gemaakt met leasemaatschappijen om de kosten voor partner chauffeurs te drukken en worden er plastic schermen voor in de auto’s verstrekt. Voor maaltijdbezorgers is er eveneens 14 dagen financiële ondersteuning en helpt Uber Eats restaurants om ook in deze lastige tijden bezorgen op een veilige manier mogelijk te houden. Uber blijft ook de komende periode mogelijkheden uitrollen om partner chauffeurs, restaurant partners en koeriers extra te ondersteunen in deze moeilijke periode.

Lijst van zorginstellingen:

Amphia Ziekenhuis, BovenIJ Ziekenhuis, Catharina Ziekenhuis, Diakonessenhuis, Erasmus UMC, ETZ Elisabeth, Flevoziekenhuis, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Haga Ziekenhuis, HMC Antoniushove, HMC Bronovo, HMC Westeinde, Ikazia Ziekenhuis, Isala Ziekenhuis, Leids Universitair Medisch Centrum, Máxima MC Eindhoven, Medisch Spectrum Twente, OLVG, Reinier de Graaf Ziekenhuis, Spaarne Gasthuis, St Antonius Ziekenhuis, St. Anna Ziekenhuis, UMC Utrecht, VUMC

www.uber.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief