UmbrellaBrand Group betreedt Amerikaanse markt met overname CMNTY

UmbrellaBrand Group betreedt Amerikaanse markt met overname CMNTY

Met de overname van techbedrijf CMNTY betreedt de UmbrellaBrand Group in Utrecht de Amerikaanse markt. CMNTY in New York is gespecialiseerd in software voor marktonderzoek en levert al meer dan tien jaar wereldwijd software voor online kwalitatief onderzoek.

Oprichter Maxim Schram blijft aan als CEO van CMNTY en gaat mede leidinggeven aan de ontwikkeling van het softwarehuis. UmbrellaBrand Group is het moederbedrijf van onder meer MarketResponse en 4orange.

CMNTY werd veertien jaar geleden in Eindhoven opgericht en realiseert inmiddels de helft van zijn omzet in de Verenigde Staten. De overname geeft niet alleen gestalte aan de internationale ambities van UmbrellaBrand Group, maar ook aan de wens om een softwarehouse voor marketoplossingen op te zetten.

Jorgen Botermans, CEO van UmbrellaBrand Group: “We spelen hiermee in op de groeiende behoefte van bedrijven om in-house onderzoek te kunnen doen met gebruiksvriendelijke tooling. Daarnaast biedt het CMNTY-platform oplossingen voor professionele onderzoeksbureaus.”

Doel is om binnen de UmbrellaBrand Group, naast de beschikbare data-oplossingen en high-end marktonderzoek, een softwarehuis op te bouwen met een compleet portfolio van digitale marketingoplossingen. Jorgen Botermans: “Succesvolle producten zoals Direct Feedback, onze experience management software, kwantitatief datacollectie software SmartAllies en Ennis en het Customer Data Platform Connect gaan ook deel uitmaken van dit geïntegreerde aanbod."

Maxim Schram: "We hebben een sterke en leidende positie opgebouwd in online kwalitatief onderzoek. Dankzij deze overname kunnen we sneller innoveren en voor de markt uit blijven lopen. Voor ons is dit een hele logische stap, wij zijn primair een techbedrijf dat software ontwikkelt voor marktonderzoekers. Doordat we nu onderdeel zijn van de UmbrellaBrand Group krijgen we direct toegang tot diepe en brede expertise op het gebied van kwalitatief onderzoek en insights. Zo kunnen we onze oplossingen nog beter aan laten sluiten bij de behoeften van onze klanten."

www.umbrellabrand.nl
www.4orange.nl
www.cmnty.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.