Marketing Report
Unibet is Official Betting Partner van Eredivisie & ESPN nieuws

Unibet is Official Betting Partner van Eredivisie & ESPN

Unibet is met onmiddelijke ingang tot 1 juli 2025 de Official Betting Partner van de Eredivisie & ESPN. Unibet is al partner van een aantal individuele Eredivisieclubs, waaronder Ajax, AZ, FC Utrecht, Heracles Almelo en NEC.

Verbod

Per 1 juli 2025 gaat het door de politiek gewenste verbod in op (ongerichte) sportsponsoring voor online gokken. Op 1 juli 2023 werd het verbod op ongerichte reclame voor online gokken van kracht vanwege mogelijke schadelijke effecten bij het online gokken. Hierdoor mogen (ongerichte) reclamespots en uitingen voor online gokken niet meer worden vertoond op onder meer voor het algemene publiek beschikbare televisiezenders, radiostations, buitenreclame en online uitingen.

ESPN en Eredivisie stellen dat Unibet zich als partner de komende twee jaar verder onderscheidt en het Nederlandse voetbal ondersteunt. Op ESPN is de samenwerking onder andere terug te zien in een tweetal programma’s.

Uitblinkers

Onderdeel van de samenwerking is het wekelijkse programma Uitblinkers. Voorafgaand aan een Eredivisiewedstrijd praat presentatrice Maddy Janssen kjikers in 90 seconden bij over wetenswaardigheden van de te spelen wedstrijd.

De Voetbalkantine

Wouter Bouwman en Yordi Yamali ontvangen iedere vrijdag om 17:00 uur in De Voetbalkantine verschillende gasten waarmee onder meer de voetbalactualiteiten worden besproken.

Unibet is onderdeel van de online kansspelgroep Kindred Group. ESPN is  onderdeel van Eredivisie Media & Marketing dat voor 51 procent in handen is van the Walt Disney Company en waar Eredivisie cv 44 procent van in handen heeft.

www.espn.com

www.eredivisie.nl

www.unibet.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

MediaMarkt hoofdsponsor Feyenoord

03-04-2024 | 15:02:00
MediaMarkt Nederland heeft een driejarig contract gesloten als hoofdsponsor van Feyenoord. Het partnership gaat in op 1 juli 2024 en is afgesloten tot en met 30 juni 2027

Feyenoord: Mediamarkt hoofdsponsor?

15-03-2024 | 17:16:00
De Telegraaf meldt dat Mediamarkt de hoofdsponsor wordt van voetbalclub Feyenoord. Net als Feynoord is het hoofdkantoor van Mediamarkt Nederland in Rotterdam gevestigd

[Column] David de Jong: VodafoneZiggo, KPN, Odido en Delta Fiber zijn blaffende honden die niet bijten

23-02-2024 | 17:20:00
De telecombedrijven VodafoneZiggo, KPN, Odido en Delta Fiber probeerden een transparante biedingsprocedure voor elkaar te krijgen voor onder meer de live rechten van het Eredivisievoetbal

Energiedirect en PSV verlengen sponsorship tot 2026

13-02-2024 | 13:12:21
Energiedirect en PSV hebben hun partnerschap verlengd tot 2026 verlengd

[Onderzoek] DPG Media/Panel Inzicht: 83 procent van de Nederlanders gaat de sportzomer volgen

09-02-2024 | 14:58:00
EK voetbal, de Tour de France en Olympische Spelen zorgen voor Intensieve aandacht voor sportnieuws via diverse kanalen Veranderend consumptiegedrag.
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief