Marketing Report
[Vacatures] Clear Channel zoekt een Ad Operations Specialist vacatures

[Vacatures] Clear Channel zoekt een Ad Operations Specialist

Clear Channel is per direct op zoek naar:

Ad Operations Specialist 

Clear Channel Nederland is onderdeel van Clear Channel Europe (CCE) en telt 65 enthousiaste en gedreven medewerkers. We beheren bijna 500 digitale en 18.000 niet digitale displays door heel Nederland.

‘Creating the future of media’ is onze Europese toekomstvisie. Dit houdt in dat we ‘ons domein’ van buitenreclame de komende jaren willen transformeren met data-gedreven innovaties, in het voordeel van al onze stakeholders. Dus zowel adverteerders, mediabureaus, gemeentes en andere partners.

Wij zijn zowel een ‘Platform for Brands’ als een ‘Platform for Good’. We verwezenlijken de mediadoelstellingen van onze adverteerders, van brand building tot activatie. Tegelijkertijd zijn we meer dan een media owner en vinden we dat we een verantwoordelijkheid hebben om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Bij ons maak je deel uit van een hecht team, is er ruimte voor individuele groei en ontwikkeling en kijken we uit naar jouw frisse en creatieve ideeën. We werken in een gezellig en informeel team, maar zijn ook een toekomstgericht bedrijf dat het verschil wil maken! Creëer je met ons ‘The future of media in Out of Home’?

Over de functie

Wij zijn op zoek naar een Ad Operations Specialist (AdOps). Je haalt het maximale uit de digitale mogelijkheden binnen Clear Channel en komt het team Product versterken. Je bent een kei in planning en organisatie die zich niet snel gek laat maken. Een multitasker die feilloos kan schakelen tussen onze verschillende (digitale) producten. Een aanpakker die altijd beter wil dan de vorige keer en nooit genoegen neemt met een zesje. En om niet te vergeten, die het leuk vindt om kennis te delen met collega’s en daar energie van krijgt.

Wat ga je doen?

Een Ad Operations Specialist (AdOps) richt zich primair op het beheer en de optimalisatie van de adtech oplossingen binnen Clear Channel. Daarbij ben je verantwoordelijk voor het implementeren, monitoren en analyseren van advertentiecampagnes om de inkomsten en effectiviteit te maximaliseren. De rol houdt in dat je nauw samenwerkt met belanghebbenden zoals adverteerders, bureaus en andere collega’s om ervoor te zorgen dat advertentiestrategieën aansluiten bij de zakelijke doelstellingen.

Enkele belangrijke verantwoordelijkheden van een AdOps zijn het beheer van Clear Channel eigen tooling maar ook Out of Home specifieke oplossingen zoals Broadsign. Je houdt ook toezicht op het verzamelen, analyseren en rapporteren van gegevens om inzicht te krijgen in het gedrag van het publiek en de campagneprestaties. Bovendien blijft een AdOps op de hoogte van branchetrends en vorderingen in advertentietechnologie om innovatie te stimuleren en de ROI te verbeteren.

De vaardigheden die voor deze rol vereist zijn, omvatten een sterke achtergrond in digitale marketing, gegevensanalyse en projectbeheer. Een AdOps moet een grondige kennis hebben van online advertentieplatforms, tools en technologieën, maar leert ook werken met Out of Home specifieke oplossingen. Er is ondersteuning met analysetools zoals Power BI voor het evalueren van campagneprestaties en het nemen van data gestuurde beslissingen. Dit is in samenspraak met de Pricing & Revenue Analyst binnen het Productteam.

Uitstekende communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden zijn ook van vitaal belang voor een AdOps, omdat coördineren met verschillende teams binnen de organisatie en communiceren met externe belanghebbenden onderdeel van de werkweek is.

Bovendien is het hebben van een strategische mentaliteit en probleemoplossend vermogen van cruciaal belang om kansen voor verbeteringen te identificeren en effectieve advertentieoplossingen te bedenken. Ten slotte is het een must voor iedereen die een carrière als AdOps nastreeft om op de hoogte te blijven van de nieuwste digitale trends en in staat te zijn nieuwe strategieën aan te passen en te implementeren naarmate het advertentie-technologielandschap evolueert.

Het product team

Je komt te werken in een leuk en groeiend team met een Head of Product en digitale, data en research experts. Samen met de collega’s werk je onder andere go to market plannen uit voor de Sales teams, zowel National als Local. Het echte verkoopwerk en klantcontact ligt bij de Sales teams. Jij regelt het tactische en praktische proces en hebt zicht op de gehele customer journey en adtech mogelijkheden. Met secuur werken maar zeker ook door je humor en charme, zorg je iedere dag weer dat de puzzel klopt en de (digitale) campagnes succesvol uitgevoerd worden.

Dit verwachten we van jou

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau.
 • Minimaal 5 jaar ervaring met online advertising bij een publisher/ mediabureau
 • Je hebt oog voor detail en controleert graag alles, waardoor onjuistheden jou al snel opvallen.
 • Je laat je niet gek maken, zelfs de beste planning moet soms onverwacht worden aangepast.
 • Je denkt in oplossingen en mogelijkheden.
 • Je bent resultaatgericht, communiceert makkelijk en neemt het initiatief als het nodig is.
 • Je bent nieuwsgierig en betrokken, dus je wilt graag meer weten over ons mooie vak.
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift en de Engelse spreekvaardigheid is ook van belang.

 

What's it it for you?

Wij geloven erin dat mensen alles kunnen bereiken wanneer ze plezier hebben in hun werk. Daarom bieden wij een werkplek waar groei, succes en plezier hand in hand gaan. Wat je kunt verwachten?

 • Natuurlijk een goed salaris, een laptop en een telefoon (iOS of Android)
 • 28 vakantiedagen per jaar (bij fulltime) en flexibele werktijden
 • Collega’s die werk én gezelligheid prima kunnen combineren
 • Werken binnen een succesvolle en groeiende internationale organisatie
 • Maandelijkse borrels, goede koffie en fruit voor de dagelijkse vitamientjes op kantoor
 • Een bureau met een top uitzicht
 • Gezamenlijke lunch in de Clear Channel Corner

 

Bring you, shape us

Nu al zin om te beginnen? Stuur dan z.s.m. je CV via werken@clearchannel.nl. Vragen? Neem direct contact op Bel ons: +31 (0)85 017 00 70 of Mail ons: vragen@clearchannel.nl.

www.clearchannel.nl
www.clearchanneleurope.com

Lees ook:

WhitePaper Sessions 2023 | Havas Media | N=5 | Pink Marketing | DCVF | Towel | ZIGT

24-11-2023 | 15:28:00
Voorafgaand aan het M100 Event 2023 organiseert Media Meetings & Magazines - op dezelfde locatie - de vierde editie van de WhitePaper Sessions. Een kleinschalig, interactief event dat in het kader staat van hoogwaardige kennistransfer. Dit is een marketeers-only kennissessie en kosteloos te bezoeken

JCDecaux start per 1 januari 2024 met digitale reclame-exploitatie in Utrecht

17-11-2023 | 14:04:00
JCDecaux kan alsnog de digitale reclame-exploitatie van abri’s, vrijstaande reclamevitrines en billboards in de gemeente Utrecht op zich nemen per 1 januari 2024. Per 1 januari 2025 volgt de papieren reclame-exploitatie. In 2018 gunde de gemeente Utrecht de concessie aan RBL Outdoor, dat samenwerkt met Clear Channel Nederland

Clear Channel realiseert 700ste bushalte met sedum dak

19-10-2023 | 14:50:00
Sinds die tijd zijn onder andere Gouda, Zaandam, Dordrecht en Tilburg toegevoegd aan het groene netwerk en staat de teller op 700 bushaltes met sedum dak

Buitenreclame beïnvloedt keuzes van consumenten onbewust

28-09-2023 | 15:14:00
Buitenreclame is een geschikt medium als het gaat om vergroten van naamsbekendheid en het activeren van consumenten

[Vacatures] Clear Channel zoekt een Junior Controller

25-09-2023 | 10:14:00
Clear Channel is per direct op zoek naar een Junior Controller

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.