Marketing Report
[Vacatures] DPG Media Masters zoekt een Community Manager / Social Media Redacteur Libelle - Hoofddorp vacatures

[Vacatures] DPG Media Masters zoekt een Community Manager / Social Media Redacteur Libelle - Hoofddorp

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Community Manager / Social Media Redacteur Libelle - Hoofddorp

Voor de online redactie van Libelle zoeken wij een COMMUNITY MANAGER / SOCIAL MEDIA REDACTEUR (36 uur p/w). Ben jij een geoefend verhalenverteller en ben je gek op all things new media? Volg jij alle (journalistieke) socialmediatrends op de voet en heb je bovendien een lekker pennetje? Dan zijn we bij Libelle.nl op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Als community manager / social media redacteur ben je de belangrijkste schakel in het bereiken van ons publiek. Jij verleidt lezers op onze socialmediakanalen zoals Facebook, Instagram en X om naar onze website te komen. Je denkt mee over de content, hoe we deze het beste kunnen uitserveren op onze kanalen en zorgt ervoor dat onze artikelen en video’s zoveel mogelijk impact en kwalitatief bereik krijgen. Jij kan aan een groot publiek duidelijk maken welke mooie en onmisbare verhalen, lifestyleproducties en video’s worden gemaakt bij Libelle. In deze rol komen het vertellen van goede verhalen, distributie en vorm samen. Gevoel voor verhaal, taal én beeld is dus belangrijk.

Wie zijn wij?

Het digitale team waarin je komt te werken bestaat onder meer uit de adjunct hoofdredacteur online, een redactiemanager voor Libelle.nl én een voor Libelle TV, twee videoredacteuren, twee redacteuren, een eindredacteur, een beeldredacteur en stagiair(s). Een groot en megagezellig team! Libelle is het vrouwenmediamerk van Nederland, met het grootste weekblad en talloze printspecials, maar ook het grootste online bereik met Libelle.nl en LibelleTV. We zijn het eerste vrouwenmediamerk van Nederland waar je niet alleen een printabonnement kunt nemen, maar ook digitaal. Je kunt ons vinden op Facebook, Instagram, X, Pinterest, YouTube, Google Voice, AI en nog veel meer.

Wie ben jij?

Jij bent binnen het team hèt aanspreekpunt voor sociale media en bedenkt bij àlle content: (hoe) kan ik hier iets mee op social? Je schakelt dan ook snel: gebeurt er iets spraakmakend? Hoppa; jij hebt al iets bedacht om op social te plaatsen. Een gevat antwoord op een Facebook-comment: check. Een supersterke caption op Instagram: done. Een video viral laten gaan: you got this. De meeste retweets op een dag: challenge accepted. Samen met jou zorgen we dat we zowel nieuwe doelgroepen bereiken als de relatie met bestaande bezoekers verdiepen.

En verder..

 • Kun jij inschatten welke content voor Libelle interessant is.
 • Ben je bekend met verschillende social tools zoals Echobox, Facebook Business Manager of Later.
 • Kun jij een goede contentstrategie voor sociale media opzetten.
 • Hou je nieuwe ontwikkelingen op gebied van social media bij en deel je dit met de redactie.
 • Weet je data te analyseren (Google Analytics / SmartOcto) en verbind je daaraan conclusies.


Jouw profiel

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO-opleiding.
 • De Nederlandse taal beheers je als geen ander en je kunt pakkend schrijven.
 • Je bent woonachtig in Nederland.
 • Je hebt 2 tot 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie (contentoptimalisatie / social media).
 • Je bent zelf actief op sociale media en kent trends voordat ze een trend zijn.
 • Je bent flexibel en hebt geen 9-5 mentaliteit.


Libelle is onderdeel van DPG Media. Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren voor deze functie. Juist door de verschillen tussen collega's ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

En dit mag je van ons verwachten

 • Een enerverende èn gezellige werkplek op de redactie.
 • Een salaris in schaal II (CAO Publiekstijdschriften), van minimaal €2.296 en maximaal €3.417 voor 36 uur per week. 
 • De indeling is afhankelijk van jouw profiel en ervaring.
 • Een arbeidsovereenkomst voor - om te beginnen - 7 maanden, met uiteraard de intentie om te verlengen.
 • Ruimte om je te ontwikkelen, zowel on the job als bij de DPG Academy, waar regelmatig nieuwe cursussen en leerlijnen worden aangeboden.
 • Vanaf media 2024 zitten wij in een prachtig nieuw kantoor in Amsterdam.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom.

Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook opLinkedIn en Instagram.

Solliciteren en dan?

Ben jij enthousiast geworden? Stuur dan vóór 14 februari 2024 je cv, een korte motivatie. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan nemen we telefonisch contact met je op om een afspraak in te plannen. Wil je eerst meer weten over de vacature? Redactiemanager Nina beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar nina.verberne@persgroep.net

www.dpgmedia.nl

 Lees ook:

[Analyse] Wat betekent de overname RTL Nederland door DPG Media (zonder RTL Group)

26-02-2024 | 22:09:00
De voorgenomen verkoop van RTL Nederland door RTL Group aan DPG Media betekent in de Nederlandse mediawereld een verdere consolidatie die volgens sommigen onontkoombaar is en volgens anderen een verschraling kan betekenen

[Grow by DPG Media] Huishoudens zeer tevreden over hun boodschappenproces

20-02-2024 | 10:45:00
Onderzoek van DPG Media en Panel Inzicht naar gezinspraak in fmcg-markt

[Interview] Barbara Hazenberg & Mike van der Moolen (DPG Media): geloof in crossmediale merken en samenwerkingen

17-02-2024 | 14:24:00
Barbara Hazenberg en Mike van der Moolen vormen samen de directie advertising van DPG Media Nederland. We spreken het duo over 2023 en 2024, NMO, Ad Manager en andere trends en ontwikkelingen

[Grow by DPG Media] Een blik op wat Nederlanders echt blij maakt

16-02-2024 | 09:35:42
De meeste Nederlanders worden gelukkig van zaken als eten, familie en vrienden, maar de meningen over het geluk dat social media hen brengen zijn verdeeld

[Onderzoek] DPG Media/Mindshare: optimale contactfrequentie voor radiocommercials 3 tot 6 keer

16-02-2024 | 00:40:00
Een contactfrequentie van 3 tot 6 keer is optimaal voor het realiseren van impact op herkenning. Dit blijkt uit een door Mindshare (GroupM/WPP) uitgevoerd onderzoek in opdracht van DPG Media Radio onder 2.2327 respondenten van 20 tot 54 jaar

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.