Marketing Report
[Vacatures] DPG Media Masters zoekt een Copywriter Automotive - Amsterdam vacatures

[Vacatures] DPG Media Masters zoekt een Copywriter Automotive - Amsterdam

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Copywriter Automotive - Amsterdam

Bij Automotive MediaVentions, onderdeel van DPG Media, hebben we een positie vrij voor een gedreven, multidisciplinaire copywriter die creativiteit graag omzet in klinkende resultaten. Is jou dat op het lijf geschreven? Lees dan vooral verder.

Als je weleens (voor de lol of als serieuze koper) naar een occasion hebt gezocht, ben je vast in aanraking gekomen met een platform van Automotive MediaVentions. Dit bedrijf is namelijk de drijvende kracht achter de platformen AutoTrack, Gaspedaal.nl en AutoWereld.

Deze vooraanstaande autoplatformen zijn continu in beweging en daarom zoekt Automotive MediaVentions een creatieve, getalenteerde en bovenal gepassioneerde copywriter met liefde voor auto’s.

Concreet ga je aan de slag met:

 • Schrijven en optimaliseren van online content – je schrijft 70% van de tijd, waarbij je rekening houdt met SEO. Fijn als je daar al wat van weet, maar we kunnen het je ook leren.

 • Doelgroepgericht schrijven – je schrijft teksten voor onze gebruikers met een focus op het creëren van waardevolle en doelgroepgerichte content.

 • Beheren en actueel houden van bestaande content – Staat er iets op de site dat verouderd is? Ook daar let jij scherp op, zodat we altijd relevant en up-to-date zijn voor onze bezoekers.

 • Analyse – als Copywriter weet je dat zoekterm- en trendanalyses een belangrijk startpunt zijn. Ook houd je de concurrentie scherp in de gaten. De inzichten die je uit de data haalt helpen je bij het verder optimaliseren van de content.

 • Rapporteren – je houdt de voortgang van onze contentprestaties bij en kijkt voortdurend of we onze doelstellingen halen. En natuurlijk stuur je bij als dat nodig is.

 • Aansturen – Automotive MediaVentions werkt met een pool van freelance copywriters waarvoor jij als eerste contactpunt fungeert.

 • Redigeren – de teksten die door freelance copywriters worden geschreven, moeten een laatste check van jou krijgen voordat ze online gaan.

 • Kalender beheren – in samenwerking met de SEO-specialisten beheer jij de contentkalenders van de platformen.

Wat zoeken wij in een copywriter?

 • Je bent een goede schrijver. Je maakt met jouw pen ieder onderwerp boeiend en maakt weinig tot geen spel- en taalfouten. Ook kun je feedback geven op teksten van je collega’s.

 • Je hebt affiniteit met en kennis van auto’s en kennis over de automotive branche.

 • Je hebt feitenkennis over auto’s en weet hoe en waar je moet zoeken als die kennis je even in de steek laat.

 • Je hebt interesse in en/of kennis van SEO. Nog geen ervaring? Geen probleem. Wij leren je alles wat je moet weten.

 • Naast schrijven houd jij je ook graag bezig met projectmanagement, planning en (het leren van) zoekwoordanalyses.

 • Je werkt gestructureerd. Je kan zowel zelfstandig als in teamverband resultaat leveren. Daarnaast vind je het leuk om af en toe je eigen zij-projecten op te zetten.

 • Je spreekt, leest en schrijft vloeiend Nederlands.

 • Je beschikt over hbo-werk- en denkniveau.

 • Je hebt bij voorkeur minimaal 1 jaar ervaring in een vergelijkbare rol.

Hoe ziet het team eruit?

In deze functie ben je onderdeel van het marketing team van Automotive MediaVentions en het centrale performance marketing team van DPG Online Services. Hierin zitten 10+ andere SEO specialisten, maar ook experts uit andere disciplines, zoals webanalytics, paid- en display en video. Je hebt bijvoorbeeld een maandelijkse meeting met de SEO-specialisten van DPG Online Services om op de hoogte te blijven van alles wat er speelt in het SEO-landschap.

Daarnaast werk je als Copywriter nauw samen met het marketingteam van Automotive MediaVentions. In dit team vind je een brandmarketeer, B2B-marketeer, automation en CRM-marketeer, content marketeer, paid specialist en natuurlijk de 3 SEO-specialisten waar je veel mee gaat samenwerken. Je dagelijkse werkzaamheden ga je voor Autotrack en Gaspedaal uitvoeren en je nieuwe SEO-collega’s zullen je alles leren wat je moet weten over SEO.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan? Wij zien je CV en motivatie graag tegemoet. Solliciter Hier

www.dpgmedia.nl

 Lees ook:

[Analyse] Wat betekent de overname RTL Nederland door DPG Media (zonder RTL Group)

26-02-2024 | 22:09:00
De voorgenomen verkoop van RTL Nederland door RTL Group aan DPG Media betekent in de Nederlandse mediawereld een verdere consolidatie die volgens sommigen onontkoombaar is en volgens anderen een verschraling kan betekenen

[Grow by DPG Media] Huishoudens zeer tevreden over hun boodschappenproces

20-02-2024 | 10:45:00
Onderzoek van DPG Media en Panel Inzicht naar gezinspraak in fmcg-markt

[Interview] Barbara Hazenberg & Mike van der Moolen (DPG Media): geloof in crossmediale merken en samenwerkingen

17-02-2024 | 14:24:00
Barbara Hazenberg en Mike van der Moolen vormen samen de directie advertising van DPG Media Nederland. We spreken het duo over 2023 en 2024, NMO, Ad Manager en andere trends en ontwikkelingen

[Grow by DPG Media] Een blik op wat Nederlanders echt blij maakt

16-02-2024 | 09:35:42
De meeste Nederlanders worden gelukkig van zaken als eten, familie en vrienden, maar de meningen over het geluk dat social media hen brengen zijn verdeeld

[Onderzoek] DPG Media/Mindshare: optimale contactfrequentie voor radiocommercials 3 tot 6 keer

16-02-2024 | 00:40:00
Een contactfrequentie van 3 tot 6 keer is optimaal voor het realiseren van impact op herkenning. Dit blijkt uit een door Mindshare (GroupM/WPP) uitgevoerd onderzoek in opdracht van DPG Media Radio onder 2.2327 respondenten van 20 tot 54 jaar

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.