[Vacatures] DPG Media zoekt een B2B Marketeer

[Vacatures] DPG Media zoekt een B2B Marketeer

DPG Media is per direct op zoek naar een:

B2B Marketeer - Hoofddorp

Ben jij dé marketeer die de naamsbekendheid van onze merken als vtwonen, Ouders van Nu en Tweakers op de advertentiemarkt weet te vergroten? Ben je gedreven, denk je graag mee over de positionering en weet jij inspirerende events, innoverende campagnes, content en video’s te creëren? Dan zoeken we jou. Lees snel verder!

Wat ga je doen

Onze B2B marketing afdeling is volop in beweging in een dynamische, multimediale omgeving. We zijn daarom op zoek naar een enthousiaste, doelgerichte B2B marketeer die sterk is in het bedenken, leiden en coördineren van verschillende marketingactiviteiten die de naamsbekendheid van DPG Media vergroten. Iemand die sterke communicatieve vaardigheden heeft en graag meedenkt over hoe wij de positionering van DPG Media het beste kunnen uitdragen in de markt en bij (potentiële) adverteerders. Je werkt voor ons specials Interest portfolio met A-merken als Ouders van Nu, vtwonen, Tweakers en Autoweek.

Als B2B marketeer werk je in team Branding & Communication. Je bedenkt, ontwikkelt en produceert o.a. B2B events, campagnes, content, video’s, infographics en whitepapers waarmee DPG Media zich sterk positioneert in de adverteerdersmarkt. Jij neemt hier een proactieve en leidende rol in, zodat onze klanten niet om DPG Media heen kunnen én willen. Met jouw inspiratie en enthousiasme neem jij ook dagelijks jouw sales collega’s hier in mee. Dit doe je natuurlijk niet alleen, want je bent onderdeel van een enthousiast marketingteam bestaande uit totaal drie teams; Research & Insights, Digital Marketing en Branding & Communication.

Wie zijn wij?

Onze afdeling Marketing B2B & Insights is dagelijks bezig met het uitdragen van de positionering van DPG Media op de advertentiemarkt. Door onderzoeken weten wij wat speelt bij de doelgroepen van onze adverteerders. Met online (lead) campagnes, gave activaties bij mediabureaus en inspirerende evenementen komen wij in contact met onze adverteerders. Wij werken daarom nauw samen met collega’s van Sales, CRM, Business Intelligence en product owners van Digital Sales Development. Je maakt deel uit van een snel veranderende organisatie waar ruimte is voor fun. Successen vieren we dan ook graag buiten werktijd met een borrel! Geen dag is hetzelfde, want je werkt samen met afwisselende merken van DPG Media en met verschillende teams!

Wat maakt jou de ideale kandidaat

Voor deze rol weet jij wat nodig is voor succesvolle marktbewerking. Je krijgt energie van het organiseren van klantevents en het ontwikkelen van marketingprojecten. Je bent creatief, denkt in mogelijkheden en je weet ideeën aan te dragen die nét dat stukje meer onderscheidend vermogen hebben. Daarnaast bezit je sterke communicatieskills en ben je in staat om met goede briefings vormgevers en leveranciers op de juiste weg te brengen. In jouw aanpak staat de klant centraal: je denkt en handelt steeds door de adverteerder centraal te stellen. What’s in it for them? Waarom willen ze meer weten over DPG Media en haar producten en diensten?

Als B2B Marketeer heers jij als een koning(in) over jouw campagnes en projecten. Je zit voortdurend dicht op de bal en jaagt iedereen aan. Je houdt niet van natte vingerwerk: jouw plannen en acties zijn gebaseerd op (de analyse/ gebruik van) concrete data en marketingplannen. Stakeholdermanagement zit in je DNA: met jouw enthousiasme neem je iedereen mee in jouw plannen! Je vindt het vanzelfsprekend om nauw contact te houden met je collega’s van de salesafdeling en weet van ieder event een succes te maken!

Verder heb je:

 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een gelijkwaardige rol.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in krachtige schriftelijke communicatie.
 • Je bent in bezit van (minimaal) een Bachelor HBO diploma in communicatie, marketing of iets soortgelijks.
 • Je bent eager, nuchter, leergierig, bent positief en ziet vooral kansen en geen belemmeringen.
 • Ervaring in media is een pré.

 


Wij bieden jou

 • Een dynamische en informele werksfeer met enthousiaste en ambitieuze collega’s.
 • Salaris passend bij jouw ervaring.
 • Een 36-urige werkweek.
 • Persoonlijk keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld).
 • Deelname aan de winstdelingsregeling.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.

 

Je komt terecht in het grootste, innovatieve mediabedrijf van Nederland, met Hoofddorp als thuisbasis. Vanaf 2024 verhuizen wij naar ons nieuwe hoofdkantoor in Amsterdam. Het bruist bij DPG Media van de toffe collega’s. Zij zijn net als jij gebeten door de creativiteit en constante innovatie in de mediasector en stomen jou graag klaar voor de job. Het wordt een avontuur waarin geen week op elkaar lijkt. Bij ons geef je het beste van jezelf. In ruil daarvoor krijg je niet alleen een aantrekkelijk salaris met een jaarbonus, maar ook goede secundaire voorwaarden en een keuzebudget dat jou de kans geeft om mee te groeien in een boeiende en motiverende werkomgeving waar veel ruimte is voor opleidingen en persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan nu!

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als B2B Marketeer? Solliciteer hier! Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Heb jij eerst nog vragen? Rienke Stalenhoef, Teamlead Branding & Communication, beantwoordt deze graag via rienke.stalenhoef@dpgmedia.nl of app naar 06-10778178.

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.