Marketing Report
[Vacatures] DPG Media zoekt een Business Development Manager Performance vacatures

[Vacatures] DPG Media zoekt een Business Development Manager Performance

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Business Development Manager Performance - Hoofddorp

Help jij onze klanten bij het optimaliseren van hun sales doelstellingen door het opzetten van een crossmediaal business en performance partnership? Weet jij prospects te identificeren, business plannen te ontwikkelen en nieuwe strategieën te implementeren? Wij zijn op zoek naar een ervaren, gedreven en analytische sterke Business Development Manager Performance. Kom jij ons team versterken?

Wie zijn wij

Het doel van het team Performance Business Partnerships is om de conversie en/of sales doelstellingen van onze klanten te koppelen aan resultaatgerichte partnerships en zo het maximale te halen uit ons unieke crossmediale portfolio. Het team bestaat naast de functie van Business Development Manager Performance uit 3 gedreven collega’s: de Salesmanager en performance strategen. De afdeling performance business partnerships staat in nauw contact met de sales afdeling, titel-, domein- en digitaal advertising specialisten.

Wat ga jij doen?

Als Business Development Manager Performance ben je de belangrijke schakel tussen onze Performance Strategen, Sales account managers, digitaal specialisten en de technische collega’s achter de schermen. Je bent verantwoordelijk voor het identificeren, ontwikkelen en implementeren van strategieën om de bedrijfsprestaties van onze klanten te optimaliseren. Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden omvatten:

 • Het ontwikkelen van nieuwe zakelijke kansen en business / performance partnerships.
 • Het analyseren van markt- en concurrentiegegevens om kansen te identificeren voor bedrijfsgroei en nieuwe proposities.
 • Het opstellen van strategische plannen en afrekenmodellen om groeidoelstellingen te behalen.
 • Het identificeren van nieuwe marktsegmenten en het ontwikkelen van marketing- en verkoopstrategieën.
 • Het beheren van bestaande klantrelaties en het opbouwen van nieuwe relaties om de omzet te vergroten.
 • Het uitvoeren van presentaties, het opstellen van offertes, contracten en de bijbehorende onderhandelingen.

 

Dagelijkse werkzaamheden zijn:

 • Het fungeren als aanspreekpunt voor sales met betrekking tot 'complexe' deals, nieuwe afrekenmodellen en business/performance partnerships.
 • Het creëren van bruggen tussen interne afdelingen zoals bijvoorbeeld B2B Sales, Commerce en Brand Studio om zowel B2B- als B2C-proposities inhoudelijk vorm te geven.
 • Het verzorgen van casepresentaties om collega's en mediabureaus op de hoogte te brengen van ontwikkelingen binnen het team 'Business Performance Partnerships'.
 • Het uitbreiden van de salesactiviteiten op klantniveau en/of regionaal niveau, het ontwikkelen van duidelijke salesplannen voor de beoogde afzetmarkt(en) en het opvolgen van leads gegenereerd door marketingactiviteiten.
 • Het omzetten van standaardproducten en -diensten naar op maat gemaakte oplossingen.

 

Wat maakt jou de ideale kandidaat

Voor deze uitdagende zoektocht zoeken wij naar een ervaren sales collega. Iemand die sterke communicatieve vaardigheden combineert met een uitstekend analytisch inzicht. Jij haalt energie uit het onderzoeken en systematisch benaderen van nieuwe markten en je weet als geen ander de wensen en behoeften van deze nieuwe klanten te identificeren. Je hebt een bewezen trackrecord in het onderhouden en uitbouwen van relaties en je weet als geen ander kansen om te zetten naar commerciële concepten. Verder ben jij in bezit van:

 • Minimaal 7 jaar ervaring in business development en/of strategisch account management, bij voorkeur in de media-industrie.
 • Diepgaande kennis van het volledige medialandschap en begrijp jij heel goed hoe media, creatie en conversie elkaar beïnvloeden.
 • Ervaring met het bewaken van het interne- en externe commerciële proces.
 • Sensitiviteit, creativiteit en interesse in innovatie van producten.
 • Humor, positieve energie en een sterke drive om succesvol te zijn.
 • FOR THIS POSITION IT IS NESCESARRY TO SPEAK DUTCH FLUENTLY


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat krijg je van ons

 • Een uitdagende functie binnen een innovatief bedrijf dat de toekomst van het medialandschap vormgeeft.
 • De kans om te werken met diverse toonaangevende merken in de mediabranche.
 • salaris, passend bij de rol, de uitdaging en jouw ervaring.
 • 8 procent vakantiegeld en 4 procent persoonlijk budget.
 • Auto, telefoon en laptop van de zaak.
 • 36-urige werkweek.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. onze DPG Academy.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, Ouders van Nu en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Hebben we je interesse gewekt en denk jij dat je de perfecte toevoeging voor ons Performance Business Partnerships- team bent? Solliciteer hier dan door je CV en motivatie naar ons te sturen via de solliciteer button op deze pagina. Eerst nog wat meer weten? Stuur dan een mailtje naar Robin Pichler (Recruiter) via robin.pichler@dpgmedia.nl.

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

Lees ook:

[Vacatures] DPG Media zoekt een NL/BE Product Marketeer B2C

04-03-2024 | 12:56:00
DPG Media is per direct op zoek naar een NL/BE Product Marketeer B2C - Amsterdam/Antwerpen

[Vacatures] DPG Media zoekt een Redacteur 112 nieuws AD.nl

04-03-2024 | 12:17:00
DPG Media is per direct op zoek naar een Redacteur 112 nieuws AD.nl-Nederland 

[Vacatures] DPG Media zoekt een Social Media Redacteur NU.nl

04-03-2024 | 11:16:00
DPG Media is per direct op zoek naar een Social Media Redacteur NU.nl-Hoofddorp (vanaf medio 2024 Amsterdam)

[Vacatures] DPG Media zoekt een Videomaker Sportnieuws.nl

04-03-2024 | 10:01:00
DPG Media is per direct op zoek naar een Videomaker Sportnieuws.nl-Hoofddorp / Amsterdam

[Vacatures] DPG Media zoekt een Data- en contentanalist

04-03-2024 | 08:12:00
DPG Media is per direct op zoek naar een Data- en contentanalist - Amsterdam

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.