[Vacatures] DPG Media zoekt een Campagne Manager Events

[Vacatures] DPG Media zoekt een Campagne Manager Events

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Campagne Manager Events

Ben je creatief, heb je ervaring met het opzetten van (digitale) campagnes en deins je niet terug voor strakke deadlines? Dan zijn we op zoek naar jou! In deze veelzijdige functie ben je verantwoordelijk voor de kaartverkoop van o.a. Libelle Zomerweek, Tina Festival en VT wonen & design beurs. Je zet doelstellingen om in effectieve 360 campagnes, ben je het creatieve brein achter de campagnes en weet je haarfijn de campagnes bij te sturen op basis van de cijfers.

Wat ga je doen

Als Campagnemanager Events ben je verantwoordelijk voor alle communicatie richting de consument om de ticketverkoop te stimuleren. In deze rol werk je nauw samen met de Event Manager, redactie van de titel en de copyrwriter en spar je met de kanaalspecialisten om de consument in elke fase van de flow te raken. Vanuit de achtergrond van het evenement brief je de mediamanager en kanaalspecialisten (SEA, display, mail) om een optimaal mediaplan samen te stellen passend bij de juiste fase van de campagneflow. De mediamanager adviseert welke titels aansluiten bij de doelgroep en welke externe middelen (zoals radio en OOH) kunnen bijdragen aan de campagne.

Als het mediaplan compleet is, kun je aan de slag met het creatieve stuk: het ontwikkelen van uitingen, de radiocampagne, het inrichten van de shop etc. Waar de copywriter zich vooral richt op het delen van relevante content, zijn jouw uitingen gericht op het omzetten van de opgewarmde leads naar conversies. In deze rol ben je de spin in het web en weet jij op elk moment te vertellen hoe het gaat met de campagne en bewaak je met gemak de deadlines.

Verder:

 • Ben je in staat om ideeën, op basis van gebruikersdata en - behoefte om te zetten in waardevolle campagnes.
 • Ben je sterk in het ontwikkelen en uitvoeren van campagnestrategieen en concepten.
 • Regiseer je de campagnes: koppeling kpi’s, doelgroep selectie en zet je goede campagne flows op met het ideale mediaplan.
 • Weet je precies hoe je beïnvloedingstechnieken kan toepassen in advertenties.
 • Werk je resultaatgericht en heb je altijd de actuele data beschikbaar.
 • Denk je mee met de klantenservice om onze klanten zo goed mogelijk te woord te staan.
 • Ben je het spin in het web en houd je overzicht over de hele campagneflow.
 • Richt je de ticketingshop in om tot de optimale customer journey te komen.
 • Maak je business cases voor je events.

 

Wie zijn wij

De afdeling Commerce is binnen DPG Media dé plek waar alle Commerce- activiteiten plaats vinden. Zowel voor ons eigen merk LeuksteTickets.nl, als ook de nieuwsmerken zoals AD en Nu.nl, magazinetitels als Libelle en Veronica Superguide als ook de winkel van Donald Duck.

Hierbij willen we Nederland informeren, inspireren en activeren met voordeel: thuis en erop uit. Met de afdeling zijn we verantwoordelijk voor het creëren van aanbod, het beheer, de branding en het uitvoeren van campagnes van onze 32 Nederlandse webshops.

Onze afdeling bestaat uit ca. 30 ondernemende collega’s met ieder hun eigen specialisme. Als Campagne Manager ben je onderdeel van het team van Campagne & Brand, dat bestaat uit 15 collega’s die zorg dragen voor alle branding en campagne activiteiten binnen de afdeling eCommerce. Samen met een andere campagne manager zorg je voor alle ticketverkopen van onze eigen events.

Wat je van ons krijgt

 • Een waanzinnig leuke baan, waarbij je deel uitmaakt van een betrokken team.
 • Een salaris passend bij ervaring en kennis.
 • Een 36-urige werkweek.
 • Je ontvangt 8 procent vakantiegeld en 4 procent persoonlijk budget.
 • Volop opleidings-en ontwikkelingsmogelijkheden.

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt

Wat maakt jou de perfecte kandidaat

 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je bent zeer commercieel ingesteld en beschikt over zeer goede projectmanagement eigenschappen.
 • Je bent in staat te pieken en kan goed werken onder grote tijdsdruk
 • Je bent creatief en conceptueel sterk.
 • Je bent een verbinder, communicatief sterk en effectief in stakeholdermanagement.
 • Je hebt ervaring met de inzet van (online) marketingkanalen en weet hoe je deze moet bijsturen.
 • Je vindt het werken met cijfers leuk en weet deze te interpreteren en om te zetten in learnings.
 • Je bent proactief en hands-on en hebt geen 9-5 mentaliteit.
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Campagne Manager Events? Solliciteer hier dan uiterlijk 19 juni 2022. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Jamie beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar jamie.plug@dpgmedia.nl.

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.