[Vacatures] DPG Media zoekt een Commercieel Directeur Automotive MediaVentions

[Vacatures] DPG Media zoekt een Commercieel Directeur Automotive MediaVentions

DPG Media is per direct op zoek naar:

Commercieel Directeur Automotive MediaVentions -Amsterdam

Tijd voor een volgende stap voor Automotive MediaVentions. En daar zijn leiders met een scherpe visie en juiste drive bij nodig. Ben jij dé aanvulling voor ons management team en bouw je samen met ons aan een nog sterkere en toekomstgerichte organisatie?

Organisatie

Automotive MediaVentions een Joint Venture van DPG Media en Mediahuis, is het online mediabedrijf met merken als AutoTrack, Gaspedaal.nl, Autowereld en Bynco. Met deze merken heeft Automotive Mediaventions het grootste bereik onder consumenten die op zoek zijn naar een auto. Omdat iedere site een eigen doelgroep bereikt, kunnen we iedere consument optimaal bedienen. Of het nu gaat om het zoeken in de grootste occasion database van Nederland, het private leasen van een nieuwe auto of het volledig online aanschaffen van je auto en deze thuis afgeleverd krijgen, Automotive Mediaventions voorziet met haar merken in alle behoeften.

Voor autobedrijven, leasemaatschappijen, financieringsmaatschappijen en verzekeringsmaatschappijen is Automotive Mediaventions dé business partner die de consument sneller, gerichter en beter bedient. Door ons grote marktaandeel doet haast ieder autobedrijf in Nederland met minstens één van onze merken zaken.

Daarnaast biedt Automotive MediaVentions B.V. als joint venture van DPG Media en Mediahuis een gecombineerd bereik van beide mediahuizen. Met o.a. AD, Volkskrant, Telegraaf, NRC, Autovisie, AutoWeek, Nu.nl, Radio Veronica en Q-music zijn de merken zichtbaar naar de Nederlandse autokoper, en profiteren de adverteerders van zowel een landelijk als regionaal bereik voor hun advertenties.

Het team

De Commercieel Directeur stuurt een groot en gedreven sales en operations team aan. Dit team bestaat uit meerdere binnendienstmedewerkers, buitendienstmedewerkers, salesmanagers en operations medewerkers.

Vacature Commercieel Directeur

Als Commercieel Directeur Automotive MediaVentions streef je naar bedrijfsmatige ontwikkelingen waarmee onze platforms de meeste toegevoegde waarde leveren aan klanten. Je vindt het geweldig om de mensen in je team beter te maken, je houdt van structuur en cijfers, je bezit een strategische blik en bent niet alleen bezig met de waan van de dag.

De verantwoordelijkheden bestaan onder andere uit:

 • Strategisch denken: Ontwikkelen en implementeren van de commerciële strategie om de langetermijndoelen van de organisatie te behalen.
 • Effectieve Communicatie: Zorgdragen voor heldere en consistente communicatie van de commerciële visie naar interne teams en externe partners.
 • Besluitvorming: Adviseren van C-level collega’s bij commerciële beslissingen door middel van gedetailleerde analyses en marktinzichten.
 • Leiderschap: Leiden van het commerciële team en fungeren als inspirerend rolmodel, waarbij je medewerkers motiveert en ontwikkelt.
 • Relatiebeheer: Opbouwen en onderhouden van sterke relaties met belangrijke klanten, partners en stakeholders om samenwerking en groei te bevorderen.
 • Resultaatgericht: Het continu bezig zijn met maximaliseren van de omzet is essentieel als basis voor investeringen in de verdere groei van de organisatie.
 • Groeimentaliteit: De enige positie die telt in deze markt is marktleiderschap. Als MT lid moet je de wens van groei in je DNA hebben zitten.

Gewenst profiel

Voor de vacature van Commercieel Directeur zoeken wij een strategisch denker met minimaal 10 jaar ervaring in een commerciële rol. Waarvan meerdere jaren in het leiden van commerciële teams met een bezetting van minimaal 25 professionals binnen een grote organisatie, bij voorkeur in de Automotive- of Online branche. Je bent in staat het team te motiveren, coachen en ontwikkelen om optimale prestaties te behalen. Hierbij wordt een systematische en methodische manier van werken gehanteerd, met cijfermatig inzicht en Kpi’s. Een data-driven mentaliteit is nodig om onze ambitieuze doelstellingen te behalen. Hierbij is het belangrijk om hoofd en bijzaken te kunnen onderscheiden en de juiste prioriteiten te benoemen. Als Commercieel Directeur denk jij direct mee over de richting die de organisatie op zal gaan. Je bent een actief lid binnen het MT en zorgt voor duidelijke en waardevolle input op gebied van ambitie, succes en beleid.

Verder bezit de ideale kandidaat:

 • Een afgeronde HBO/ WO opleiding.
 • Uitstekende strategische en analytische vaardigheden, met het vermogen om commerciële kansen te identificeren en te benutten.
 • Bewezen ervaring in het ontwikkelen en uitvoeren van succesvolle commerciële strategieën, besluitvorming en relatiebeheer.
 • Ervaring met digitale producten/ costs- per click en custom lane processen.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden met interne en externe stakeholders, inclusief C-level executives.
 • Sterke leiderschapskwaliteiten, presentatie skills en ervaring met het motiveren en ontwikkelen van meerdere salesteams.

Onze voorwaarden

 • Een salaris passend bij ervaring en kennis.
 • Een 36-urige werkweek.
 • 8 procent vakantiegeld en 4 procent persoonlijk budget.
 • Leaseauto & bonusstructuur.
 • Een jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen via onze eigen DPG Media Academy.
 • Een prachtig nieuw kantoor (Mediavaert) in Amsterdam

Automotive MediaVentions staat open voor alle talent in de maatschappij. Ongeacht je achtergrond, nodigen we je uit om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Solliciteren

Solliciteren hier. Voor vragen over de vacature of voortgang van de sollicitatie kan contact worden opgenomen met Robin Pichler (Corporate Recruiter DPG Media). Dit is mogelijk via 06-11274870 of robin.pichler@dpgmedia.nl.

www.automotive-mediaventions.nl

www.dpgmedia.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

DPG Media vraagt vergunning aan bij ACM voor overname RTL Nederland

18-07-2024 | 13:18:00
DPG Media heeft een vergunningsaanvraag ingediend bij de ACM voor de overname van RTL Nederland. De ACM besloot dat een vergunningsaanvraag noodzakelijk is omdat op basis van de melding de overname een mogelijk negatieve invloed heeft op de concurrentie.

[Grow by DPG Media] Wat je moet weten over het meten van aandacht

18-07-2024 | 11:40:02
Of je nu aan klant- of bureauzijde zit, waarschijnlijk heb je de laatste tijd op branche-evenementen of in de vakpers veel gehoord over de Attention Economy en het meten van aandacht.

[Case] DPG Media heeft ouders voor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zo bereikt

17-07-2024 | 09:45:30
Het resultaat? Maar liefst 901 kinderen hebben met hun ouders meegedaan aan de winactie en hebben de bandencheck uitgevoerd.

[Case] DPG Media: DS Automobiles versterkt positie met The Art of Travel

16-07-2024 | 12:29:00
In een markt waar onderscheidend vermogen en merkbekendheid essentieel zijn, staat DS Automobiles voor de uitdaging om haar positie als premium Frans automerk verder te versterken.

Christian van Thillo over verandering en disruptie: Take time to think en get things done

10-07-2024 | 17:06:00
Christian van Thillo heeft op donderdag 27 juni tijdens twee optredens bij respectievelijk Abovo Maxlead en DPG Media (DPG Grow) een uitgebreide presentatie gegeven over hoe hij aankijkt tegen verandering en disruptie

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.