[Vacatures] DPG Media zoekt een Commercieel Manager Ouders van nu & vtwonen

[Vacatures] DPG Media zoekt een Commercieel Manager Ouders van nu & vtwonen

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Commercieel Manager Ouders van nu & vtwonen - Amsterdam

Ben jij gewend om verantwoordelijk te zijn voor het genereren van rendabele omzet, uitbreiding van commercieel marktaandeel van een titel of een cluster aan titels en ben je gewend om een leuke, enthousiaste en professionele groep aan te sturen, dan is deze functie iets voor jou!

Wat ga je doen?

Je stuurt een team van titelspecialisten en projectmanagers aan die dagelijks actief zijn voor Ouders van nu & vtwonen. Als commercieel manager ben je verantwoordelijk voor de omzetdoelstelling van deze titels en/of domeinen en lever je een belangrijke bijdrage aan de advertising strategie. Je vertaalt het commercieel beleid naar een marktbewerkingsplan voor deze titels en realiseert hiermee de beoogde omzetdoelen en rendabele marge.

Je kunt snel reageren op nieuwe marktontwikkelingen die spelen in de branche en ziet altijd kansen voor het uitbouwen van klanten en realiseren van new business. Je weet aan welke knoppen je moet draaien om de titel omzet te behalen. Je zorgt ervoor dat nieuwe proposities worden uitgewerkt , getoetst en bekend worden bij je collega’s van DPG Advertising en extern bij adverteerders en mediabureaus

Je vormt een spil tussen diverse collega’s van redactie, productontwikkeling, development, en uiteraard sales waardoor geen enkele dag hetzelfde is en je vele aspecten binnen DPG aanraakt.

De ideale kandidaat

 • Heeft 5 jaar of meer ervaring in een vergelijkbare commerciële functie;
 • Heeft minimaal HBO denk- en werkniveau;
 • Heeft een duidelijke digitale visie en ervaring op het vlak van advertising;
 • Is in staat om snel op nieuwe (markt)situaties in te spelen met nieuwe commerciële proposities;
 • Is ervaren in het aansturen van een (sales) team;
 • Heeft een goed medianetwerk en vindt het ook leuk om te netwerken en te presenteren;
 • Is in staat niet alleen collega’s te enthousiasmeren voor een bepaalde titel, maar ook mee kan denken over creatieve inzet van B2B marketing voor de betreffende titel.

 

Wie zijn wij?

Met circa 35 collega’s zijn wij verantwoordelijk voor de advertising omzet van de zogeheten SIM titels. SIM staat voor Special Interest Media en vormen de grootste online platforms binnen specifieke passies. Denk hierbij aan de titels en als Tweakers, Autoweek, Ouders van Nu, VT Wonen en De Ondernemer.

Wij bieden jou?

 • Salaris passend bij jouw ervaring;
 • Een 36-urige werkweek en flexibele mogelijkheden rondom thuiswerken;
 • Persoonlijke keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld);
 • Deelname aan de winstdelingsregeling;
 • Bonusregeling;
 • Auto van de zaak;
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Word jij onze nieuwe collega?

Direct zin om aan de slag te gaan? Solliciteer hier dan voor 31 mei. Je krijgt na de sluitingsdatum van de vacature altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Neem dan contact op met onze recruiter Robin (robinpichler@dpgmedia.nl).

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.