[Vacatures] DPG Media zoekt een Community Manager Autoweek

[Vacatures] DPG Media zoekt een Community Manager Autoweek

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Community Manager Autoweek - Amsterdam / Hoofddorp 

Heb je een passie voor online communities en ben je toevallig ook een autoliefhebber die blij wordt van alles wat rolt? Dan willen we graag met je in gesprek! De community van AutoWeek heeft gepassioneerde, kritische en betrokken gebruikers die doorlopend waardevolle inzichten leveren op ons forum en de website. Deze community moet worden vertegenwoordigd, ondersteund en uitgebouwd, en daarvoor zijn we op zoek naar een Community Manager.

Wat ga je doen?

Als Community Manager ben jij de centrale persoon die de community en vrijwilligers van AutoWeek vertegenwoordigt en samenwerkt met alle verschillende afdelingen binnen het bedrijf. Jij zorgt ervoor dat iedereen haarscherp op het netvlies heeft wat er binnen de community speelt, en dat de community en vrijwilligers op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen en beslissingen binnen het bedrijf die effect hebben op de community en het platform.

Je wordt onderdeel van een ambitieus team waarin je het voortouw neemt om de community van AutoWeek te versterken en te laten groeien. Je hebt een duidelijke visie op de rol die de community binnen AutoWeek heeft en kan hebben, en je ontplooit initiatieven om het succes verder uit te bouwen.

Voor velen binnen het bedrijf is Community Management nog nieuw. Daarom is het ook aan jou om de waarde van de community over te brengen en anderen daarin mee te nemen. Je bent een echte verbinder: iemand met een positieve instelling en uitstekende communicatieve vaardigheden, die ervoor zorgt dat vrijwilligers, communityleden en het hoofdkantoor zij aan zij kunnen werken aan verbetering.

Je bent succesvol als AutoWeek significant groeit in nieuwe actieve leden, we een stijging zien in de waardevolle bijdragen die op het platform worden geleverd, en de gemiddelde tevredenheid verbetert.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor de community en waarborgt dat feedback en vragen bij de juiste mensen terechtkomen.
 • Je stuurt de vrijwillige moderators aan, zorgt ervoor dat zij betrokken blijven bij relevante ontwikkelingen en vraagstukken, en waarborgt dat zij zich gewaardeerd voelen.
 • Je ontwikkelt een communitystrategie, vertaalt deze in concrete en meetbare plannen, en draagt zorg voor de implementatie.
 • Je stimuleert communicatie tussen de verschillende afdelingen op het hoofdkantoor en de vrijwilligers en community.
 • Je verzorgt up-to-date rapportages, communicatie en voorstellen naar aanleiding van feedback, problemen of uitdagingen.
 • Je weet dat plannen continu kunnen veranderen. Door meten en leren pas je met gemak aan om er een succes van te maken.
 • Je zorgt ervoor dat iedereen haarscherp op het netvlies heeft wat er binnen de community speelt.

Wie zijn wij:

AutoWeek maakt deel uit van de afdeling Special Interest Media (afgekort: SIM) binnen DPG Media. Het is het nummer 1 multimediale autoplatform (print & online) voor inspiratie en informatie over de aankoop en het gebruik van auto’s, en alles wat bij autorijden komt kijken. We werken hard om van AutoWeek dé plek te maken om kennis en ervaring te delen met andere autoliefhebbers en om weg te dromen bij bijzondere auto’s. Als Community Manager kom je terecht in het Community-team. Je werkt nauw samen met de Lead Community Manager en andere specialisten, zoals de redacteuren, product owners, het marketingteam en meer. Binnen DPG Media heerst een open werksfeer met veel ruimte voor eigen ideeën. Het team bestaat uit ondernemende collega’s die niet terugschrikken voor zelf aanpakken en uitproberen. Echte doeners dus!

Wie ben jij

 • HBO- of WO-werk- en denkniveau.
 • Ervaring in het vak community management, social media, journalistiek, online marketing of aanverwante gebieden en/of aantoonbare ervaring in het opzetten, ontwikkelen en beheren van communities.
 • Je bent een verbinder, communicatief zeer sterk en goed in samenwerken, omdat je te maken hebt met verschillende belanghebbenden, waaronder collega's van diverse afdelingen, de community en vrijwilligers.
 • Creatieve denker met de vaardigheid om nieuwe ideeën te presenteren en draagvlak te creëren binnen een brede groep.
 • Bekwaam in het effectief beheren van verwachtingen en belangen van alle betrokkenen en belanghebbenden bij projecten en beslissingen.
 • Affiniteit met de doelgroep van AutoWeek.
 • Interesse in en kennis van auto’s.

 

Wij bieden jou

 • Salaris passend bij jouw ervaring
 • Werktijd in overleg, idealiter 4 dagen.
 • Persoonlijke keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld).
 • Deelname aan de winstdelingsregeling.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Heb je direct zin om aan de slag te gaan?

Solliciteer hier! Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.

www.dpgmedia.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

ACM: vergunning nodig voor overname RTL Nederland door DPG Media

17-05-2024 | 17:29:00
DPG Media moet een vergunning aanvragen opdat de mededingingstoezichthouder ACM kan beoordelen of de overname van RTL Nederland door DPG Media door kan gaan

Dit zijn de winnaars van de AMMA Awards 2024

17-05-2024 | 08:54:00
De grote winnaar van de avond was dentsu, dat maar liefst vier AMMA Awards mee naar huis mocht nemen, waaronder die van Bureau van het Jaar

[Grow by DPG Media] Zo zet je print in voor je full-funnel campagne

15-05-2024 | 10:40:00
Plusproposities in magazines en dagbladen vormen een essentieel onderdeel van marketingstrategieën voor adverteerders

[Vacatures] DPG Media zoekt een UX/UI Designer

15-05-2024 | 09:08:00
DPG Media is per direct op zoek naar een UX/UI Designer -Amsterdam

JOE, Kink, NPO Sterren NL en NPO Campus te beluisteren bij VodafoneZiggo

14-05-2024 | 11:03:00
Joe, Kink, NPO Sterren NL en NPO Campus zijn samen met vijf themazenders van Qmusic toegevoegd aan het digitale radiopakket van VodafoneZiggo

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.