[Vacatures] DPG Media zoekt een Compensation & Benefits Specialist

[Vacatures] DPG Media zoekt een Compensation & Benefits Specialist

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Compensation & Benefits Specialist

DPG Media is het grootste mediahuis van Nederland. Onze media komen al decennia lang dagelijks over de vloer bij miljoenen Nederlandse huishoudens. De markt en wat de lezer wil verandert continu. Dat zorgt ervoor dat wij als organisatie volop in beweging zijn. Dit doen we oa door het doorlopend aantrekken van nieuw talent, het binden en boeien van onze medewerkers, maar ook door middel van het regelmatig overnemen van andere innovatieve bedrijven.

Als Compensation & Benefits Specialist binnen DPG Media ben jij een belangrijke schakel in het (door)ontwikkelen en professionaliseren van onze arbeidsvoorwaarden- en beloningsbeleid - en het zorgvuldig arbeidsvoorwaardelijk integreren van nieuwe bedrijfsonderdelen. Dit doe jij in samenspraak met onze HR-collega’s én de business.

Jij bent onze hands on expert bij al onze vraagstukken en projecten op arbeidsvoorwaardelijk en beloningsgebied - én onze rots in de branding bij de start en afronding van elke overname, integratie en verkoop. Een rol dichtbij het vuur en zeer divers.

Wat ga je doen ?

Als Compensation & Benefits Specialist ben je creatief in het oplossen van arbeidsvoorwaardelijke vraagstukken. Zonder dat je hierbij de cao-afspraken, arbeidswetgeving en de interne regelgeving uit het oog verliest. Je zorgt ervoor dat DPG Media compliant is op het gebied van arbeidsvoorwaarden en je informeert de organisatie proactief hierover. Daarnaast ben je een belangrijke schakel in onze M&A-trajecten en ben je scherp op de inhoud én het proces. Je beweegt je moeiteloos in multidisciplinaire teams met business, strategy, finance, communicatie en andere HR collega’s. Je zorgt er daarbij altijd voor dat de menskant (HR) niet onderbelicht raakt tijdens een overname, integratie en verkoop. De functie is primair gericht op Nederland maar ook regelmatig in nauwe samenwerking met onze collega’s in België.

Wat laat je zien?

 • Je snapt de complexiteit van de huidige arbeidsmarkt en weet hoe je je als organisatie arbeidsvoorwaardelijk kan onderscheiden.
 • Je weet de juiste collega's met elkaar te verbinden om zo tot het beste resultaat te komen. Je snapt: alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.
 • Je coördineert, plant en bewaakt de voortgang, kwaliteit en resultaat van projecten. Je houdt daarbij altijd in het oog of het beleid aansluit op de ontwikkeling van de organisatie en de behoeften van directie, leidinggevenden en medewerkers.
 • Je bent bij overnames scherp op de inhoud en proactief in het proces. Je overziet het het grotere geheel en begrijpt wanneer je zelf aan zet bent, maar ook wanneer je hulp van experts nodig hebt om tot het juiste resultaat te komen.
 • Je bent een echte doener, je zorgt dat alles wat er wordt bedacht ook tot in de puntjes wordt uitgevoerd. En is het project af? Dan ligt in sommige gevallen het beheer ook bij jou. (Denk hierbij aan het pensioen.)

 

Wat maakt jou de perfecte kandidaat?

Je stelt de juiste vragen en weet zo haarfijn de strategie en doelstellingen te vertalen in passende arbeidsvoorwaarden. Hierbij schakel je makkelijk met verschillende stakeholders en zorg je dat iedereen aan boord is.

Met jouw positieve instelling zie je nooit beren op de weg. Je steekt de handen uit de mouwen. En zonder al te veel aanwijzingen weet jij je een weg te banen door alle informatie en daaruit voortvloeiende werkzaamheden.

Accuraat, analytisch, doortastend en discreet zijn woorden die je niet alleen kent van papier maar welke je ook echt doorleeft. Deze vaardigheden komen enorm van pas als je weer een vertrouwelijk M&A traject tot een goed einde brengt. Dat geldt overigens ook voor een gezonde dosis humor, pragmatisme en empathisch vermogen.

Verder worden we blij als er op je LinkedIn profiel schittert:

 • een relevante master titel (bijv. in rechten, bedrijfskunde, economie, human resources);
 • 5+ jaar ervaring in een functie waarbij je kennis o.h.g.v. arbeidsvoorwaarden van cruciaal belang is (bijvoorbeeld (consultancy in) (HR) M&A, finance, operations of strategie);
 • Inzicht in de ontwikkelingen rondom pensioenen en sociale verzekeringen;
 • ervaring met beloningsvraagstukken;
 • aantoonbare werkervaring met M&A trajecten is een pre.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wij bieden jou

 • een prima salaris, passend bij jouw ervaring;
 • 8 procent vakantiegeld en 4 procent persoonlijk budget;
 • 36-urige werkweek;
 • jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;
 • de mogelijkheid feestdagen te ruilen voor een feestdag die past bij jouw eigen culturele achtergrond;
 • uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden middels onze Academy.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals AD, de Volkskrant, Q-Music, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Compensation & Benefits specialist? Solliciteer dan met je cv en een korte motivatie. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.

Eerst nog wat meer weten? Stuur dan een mail naar Christa van Veldhuizen via christa.van.veldhuizen@dpgmedia.nl of solliciteer hier.

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

 

 

Uitgelicht





Abonneer je op onze nieuwsbrief.