[Vacatures] DPG Media zoekt een Content Marketeer B2B

[Vacatures] DPG Media zoekt een Content Marketeer B2B

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Content Marketeer B2B - Hoofddorp/Amsterdam

Ons B2B Marketing team is in volle evolutie en jij kunt daar deel van uitmaken! Als ervaren Content Marketeer B2B draag jij bij aan de invulling van de nieuwe strategie van DPG Media richting adverterend Nederland. Je werkt voor ons hele portfolio met A Merken als NU.nlADLibelleDonald Duck en vtwonen, met focus op onze digitale producten en services.

Wat ga je doen?

Onze B2B marketing afdeling is volop in beweging in een dynamische, multimediale omgeving. We zijn daarom op zoek naar een enthousiaste, doelgerichte Content Marketeer B2B die een duidelijke visie over content heeft en deze uitspreekt. Vanuit B2B Marketing ben jij de ‘owner’ van dpgmedia.nl/adverteren, waaronder ook ons Grow platform: ons kennis- en inspiratieplatform waarmee DPG Media adverteerders helpt te groeien met (digitale) mediakennis. Daarnaast werk je mee aan het bouwen van onze corporate website. Je bent hiervoor bezig met het opstellen van een concrete contentstrategie en planning. Je bent datagedreven. Je schrijft en redigeert teksten en plaatst content op deze site. Dit doe je in samenwerking met de marketeers en consultants uit je team. Binnen onze afdeling verzorg jij de productie en/of eindregie van alle content, van productpagina’s tot advertentieteksten, persberichten, artikelen, e-mails en social posts. Uiteraard pas je altijd met gemak de juiste tone-of-voice per kanaal aan. Eigen inbreng, creativiteit en initiatief worden daarbij aangemoedigd en gewaardeerd. Kortom, een dynamische en uitdagende plek bij een innovatief en succesvol multimediaal mediabedrijf, dat je de kans geeft te groeien als marketeer.

Verder:

 • analyseer je de traffic (met name vanuit social en organic search) en bedenk je slimme content om de resultaten te verbeteren.
 • optimaliseer je beide websites en schakel je met verschillende webbouwers.
 • Beheer en schrijf je de nieuwsbrieven, in samenwerking met B2B Marketing en de Grow redactie.
 • Ben je verantwoordelijk voor een top kwaliteit op vlak van SEO en van alle content-en landingspagina’s.
 • En, stel je samen met campagne en marketing automation specialisten een optimale strategie op.

 

Wie zijn wij?

Wij zijn mediamakers. Onze afdeling Marketing B2B & Insights is dagelijks bezig met het uitdragen van de positionering van DPG Media op de advertentiemarkt en zijn we verantwoordelijk voor alle sales argumentatie voor de salesafdeling. Door onderzoeken weten wij wat speelt bij de doelgroepen van onze adverteerders. Met online (lead) campagnes, gave activaties bij mediabureaus en inspirerende evenementen komen wij in contact met onze adverteerders. Wij werken daarom nauw samen met collega’s van Sales, CRM, Business Intelligence en product owners van Digital Sales Development. Je maakt deel uit van een snel veranderende organisatie waar ruimte is voor fun. Successen vieren we dan ook graag buiten werktijd met een borrel! Geen dag is hetzelfde, want je werkt samen met afwisselende merken van DPG Media en met verschillende teams.

Wie ben jij?

 • HBO of academisch werk- en denkniveau met minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt ervaring of maak het je snel eigen om te werken met CMS systemen als Wordpress en Umbraco en weet je weg te vinden in Google Analytics en Salesforce (Pardot). Uiteraard beschikt jij als communicatiespecialist over een ijzersterke kennis betreft SEO.
 • Je hebt een goed beeld hoe het online medialandschap werkt en snapt op welke manier waardevolle en doelgroepgerichte content bijdraagt aan een verbetering van traffic, engagement en conversie.
 • Je hebt ervaring met het creëren van content voor meerdere distributiekanalen, zoals e-mails, blogposts, socials etc.
 • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden: je bent in staat om pakkende en correcte teksten te schrijven, je weet daarbij complexe content over digital advertising begrijpelijk te maken voor iedere lezer.
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift en beschikt over sterke communicatieve vaardigheden;
 • En in het verlengde hiervan; je bent in staat pakkende teksten te schrijven en bent een kei in stakeholdermanagement.


Als hét krachtigste multimediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Over ons

Je komt terecht in het grootste, innovatieve mediabedrijf van Nederland, met Hoofddorp als thuisbasis. Vanaf 2024 verhuizen wij naar ons nieuwe hoofdkantoor in Amsterdam. Het bruist bij DPG Media van de toffe collega’s. Zij zijn net als jij gebeten door de creativiteit en constante innovatie in de mediasector en stomen jou graag klaar voor de job. Het wordt een avontuur waarin geen week op elkaar lijkt. Bij ons geef je het beste van jezelf. In ruil daarvoor krijg je niet alleen een aantrekkelijk salaris met een jaarbonus, maar ook goede secundaire voorwaarden en een keuzebudget dat jou de kans geeft om mee te groeien in een boeiende en motiverende werkomgeving waar veel ruimte is voor opleidingen en persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken.

Wij bieden jou

 • Een uitstekend salaris op basis van kennis en werkervaring.
 • Een dynamische en informele werksfeer met enthousiaste en ambitieuze collega’s.
 • Jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media.
 • Een fulltime werkweek van 36 uur waarin jij veel ruimte krijgt om te bouwen, experimenteren en waarde toe te voegen voor DPG Media.
 • Persoonlijk keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld).
 • Mogelijkheid om cursussen en opleidingen te volgen.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals AD, de Volkskrant, Q-Music, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Word jij onze nieuwe collega?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Content Marketeer B2B? Solliciteer hier. Je krijgt na deze datum een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.

Heb jij eerst nog vragen? Karen van Tongeren, Marketing Manager, beantwoordt deze graag via karen.van.tongeren@dpgmedia.nl.

www.dpgmedia.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

Nieuwsuitgevers en hoofdredacties roepen in advertentie op tot schrappen btw-verhoging

21-05-2024 | 09:50:27
Nieuwsuitgevers en hoofdredacteuren van meer dan dertig nieuwsmedia hebben in een paginagrote advertentie de Tweede Kamer opgeroepen tot het schrappen van de voorgenomen btw-verhoging van 9 naar 21 procent

ACM: vergunning nodig voor overname RTL Nederland door DPG Media

17-05-2024 | 17:29:00
DPG Media moet een vergunning aanvragen opdat de mededingingstoezichthouder ACM kan beoordelen of de overname van RTL Nederland door DPG Media door kan gaan

Dit zijn de winnaars van de AMMA Awards 2024

17-05-2024 | 08:54:00
De grote winnaar van de avond was dentsu, dat maar liefst vier AMMA Awards mee naar huis mocht nemen, waaronder die van Bureau van het Jaar

[Grow by DPG Media] Zo zet je print in voor je full-funnel campagne

15-05-2024 | 10:40:00
Plusproposities in magazines en dagbladen vormen een essentieel onderdeel van marketingstrategieën voor adverteerders

[Vacatures] DPG Media zoekt een UX/UI Designer

15-05-2024 | 09:08:00
DPG Media is per direct op zoek naar een UX/UI Designer -Amsterdam

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.