[Vacatures] DPG Media zoekt een Content Marketeer

[Vacatures] DPG Media zoekt een Content Marketeer

DPG Media is per direct op zoek naar:

Content Marketeer -Amsterdam/ Antwerpen

Word jij enthousiast van het creëren en beheren van spraakmakende en relevante content voor aansprekende mediamerken? Vind je het leuk om de stem en visie van onze merken te vertalen naar verschillende contentvormen, en ervoor te zorgen dat deze content consistent is met de identiteit van de merken? Dan is dit jouw functie!

Wat ga je doen als Content Marketeer?

DPG Media is het grootste mediabedrijf van Nederland en België en o.a. bekend van grote nieuws- en magazinemerken als de Volkskrant, NU.nl, Donald Duck, het AD, HLN.be en HUMO.be. Ons doel is om onze bezoekers en abonnees zo goed mogelijk te bedienen zodat ze het beste uit hun favoriete nieuws- en magazinemerken kunnen halen. In deze rol ben je werkzaam bij de centrale marketingafdeling van DPG Media en werk je voor alle nieuws- en magazine merken van DPG Media uit Nederland en België. Jij bent verantwoordelijk voor het maken van een integrale contentkalender met als belangrijkste doel het activeren van onze abonnees via verschillende contentvormen zoals artikelen, podcasts en video’s. Als Content Marketeer werk je hierin intensief samen met de verschillende kanaal specialisten.

Een greep uit de werkzaamheden:

 • Agenderen, plannen, beheren en productie van contentcampagnes in lijn met redactionele waarden i.s.m. digitale kanaal specialisten (nieuws promotie, achter de schermen en games zoals de Formule 1 en Tour de France game).
 • Verzorgen van de inhoud voor push / e-mail campagnes
 • Zelfstandig kunnen opzetten en uitrollen van push/ e-mail campagnes
 • Bepalen en plannen van achter de schermen content in samenwerking met de brand managers
 • Organiseren contentproductie t.b.v. onboarding en service communicatie richting abonnees

Wat maakt jou de perfecte kandidaat?

Voor deze rol zoeken wij een gedreven marketeer met een passie voor content en die begrijpt waar onze gebruikers en abonnees enthousiast van worden. Je gaat probleemoplossend te werk waarbij nauwkeurigheid en kwaliteit voor jou voorop staan. Je kent het belang van het goed op de hoogte houden van de belangrijkste stakeholders, bent stressbestendig en beschikt over een goede dosis overtuigingskracht.

Verder neem je het volgende mee:

 • Je bent in het bezit van een HBO diploma (of gelijkwaardig door ervaring).
 • Minimaal 3 jaar ervaring, liefst in werken met content
 • Ervaring in projectmanagement en het vermogen om aan meerdere projecten tegelijk te werken.
 • Sterke communicatieve vaardigheden en het vermogen om collega's te enthousiasmeren.
 • Kennis van tools, technieken en digitale trends die engagement kunnen stimuleren.
 • Ondernemend en probleemoplossend.
 • Ervaring in de mediawereld of abonnementensector is een pré.

DPG Media staat open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond, in de breedste zin van het woord, dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring je meebrengt.

Wat krijg je van ons?

 • Een gezellige werkplek in een enthousiast team.
 • Een 36-urige werkweek.
 • Salaris passend bij jouw kennis en ervaring.
 • Keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld).
 • Volop ruimte om je te ontwikkelen, zowel on the job als bij de DPG Academy, waar regelmatig nieuwe cursussen en leerlijnen worden aangeboden.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, Ouders van Nu en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Content Markteer? Solliciteer hier! Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. De rol is in te vullen in beide Nederland of België. Je vaste werklocatie gaat afhankelijk zijn van waar je woonachtig bent.

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!Eerst nog wat meer weten? Oliver Zwiebel, onze recruiter beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar oliver.zwiebel@dpgmedia.nl of bel/app naar 06 29 83 26 28.

www.dpgmedia.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

DPG Media vraagt vergunning aan bij ACM voor overname RTL Nederland

18-07-2024 | 13:18:00
DPG Media heeft een vergunningsaanvraag ingediend bij de ACM voor de overname van RTL Nederland. De ACM besloot dat een vergunningsaanvraag noodzakelijk is omdat op basis van de melding de overname een mogelijk negatieve invloed heeft op de concurrentie.

[Grow by DPG Media] Wat je moet weten over het meten van aandacht

18-07-2024 | 11:40:02
Of je nu aan klant- of bureauzijde zit, waarschijnlijk heb je de laatste tijd op branche-evenementen of in de vakpers veel gehoord over de Attention Economy en het meten van aandacht.

[Case] DPG Media heeft ouders voor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zo bereikt

17-07-2024 | 09:45:30
Het resultaat? Maar liefst 901 kinderen hebben met hun ouders meegedaan aan de winactie en hebben de bandencheck uitgevoerd.

[Case] DPG Media: DS Automobiles versterkt positie met The Art of Travel

16-07-2024 | 12:29:00
In een markt waar onderscheidend vermogen en merkbekendheid essentieel zijn, staat DS Automobiles voor de uitdaging om haar positie als premium Frans automerk verder te versterken.

Christian van Thillo over verandering en disruptie: Take time to think en get things done

10-07-2024 | 17:06:00
Christian van Thillo heeft op donderdag 27 juni tijdens twee optredens bij respectievelijk Abovo Maxlead en DPG Media (DPG Grow) een uitgebreide presentatie gegeven over hoe hij aankijkt tegen verandering en disruptie

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.