[Vacatures] DPG Media zoekt een Datajournalist AD & Regiotitels

[Vacatures] DPG Media zoekt een Datajournalist AD & Regiotitels

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Datajournalist AD & Regiotitels -Rotterdam

Vind je het leuk om met data te werken, hier nieuws in te ontdekken en dat in boeiende verhalen aan onze lezers te presenteren? Dan zijn we op zoek naar jou!

Functieomschrijving

DPG Media heeft plaats voor een enthousiaste datajournalist die zelfstandig onderzoek doet naar datasets, analyses maakt en die vertaalt in verhalen voor onze lezers. Daarbij bieden we je een groot landelijk en regionaal podium: jouw artikelen worden gepubliceerd op de platforms van het Algemeen Dagblad, de Gelderlander, Tubantia, BN De Stem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, PZC en De Stentor. We hebben slimme tools om je te helpen met het efficiënt publiceren van jouw dataverhaal op alle 342 lokale gemeentepagina's die DPG aanbiedt. Daarnaast kan jouw nieuwsverhaal straks ook opening van de home of het belangrijkste stuk op de voorpagina van de gedrukte krant zijn.

Waar mogelijk ondersteun je jouw analyses met widgets, innovatieve visualisaties of interactieve kaarten die de feiten voor de lezers inzichtelijk maken. Je bouwt samen met collega’s aan een innovatief, journalistiek onderscheidend team in wording.

Functieprofiel

 • Je kunt zelfstandig data-analyses maken en deze omzetten in een journalistieke productie
 • Je kunt datasets samenstellen, bewerken, er conclusies uit trekken en die vertalen in een verhaal
 • Je wordt niet zenuwachtig van technische uitdagingen en weet wat mensen in de samenleving bezighoudt
 • Journalistieke ervaring is een pre, maar bij het ontbreken daarvan zijn we graag bereid je daarin te begeleiden en verder te helpen. Nieuwsgierigheid en leergierigheid zijn natuurlijk wel van belang

 

Voorwaarden

 • salaris, passend bij jouw ervaring;
 • een fulltime dienstverband o.b.v. een 38-urige werkweek;
 • laptop en telefoon van de zaak;
 • keuzebudget van 12 procent(waarvan 8 procent vakantiegeld);
 • jaarlijkse winstdeling (o.b.v. resultaat van de organisatie);
 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen;
 • een plek in een innovatief redactieteam.

Als hét mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Ongeacht je achtergrond, nodigen we je uit om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Ben jij onze nieuwe collega? Solliciteer hier dan met je CV en motivatie. Voor vragen kun je terecht bij Ariën Prins, teamleider van de data redactie (arien.prins@dpgmedia.nl).

www.dpgmedia.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Grow by DPG Media] De kracht van een online community voor jouw merk

22-05-2024 | 12:17:59
Saskia Schoonebeek, Lead Community Manager bij DPG Media, deelt haar expertise over communities.

Nieuwsuitgevers en hoofdredacties roepen in advertentie op tot schrappen btw-verhoging

21-05-2024 | 09:50:27
Nieuwsuitgevers en hoofdredacteuren van meer dan dertig nieuwsmedia hebben in een paginagrote advertentie de Tweede Kamer opgeroepen tot het schrappen van de voorgenomen btw-verhoging van 9 naar 21 procent

ACM: vergunning nodig voor overname RTL Nederland door DPG Media

17-05-2024 | 17:29:00
DPG Media moet een vergunning aanvragen opdat de mededingingstoezichthouder ACM kan beoordelen of de overname van RTL Nederland door DPG Media door kan gaan

Dit zijn de winnaars van de AMMA Awards 2024

17-05-2024 | 08:54:00
De grote winnaar van de avond was dentsu, dat maar liefst vier AMMA Awards mee naar huis mocht nemen, waaronder die van Bureau van het Jaar

[Grow by DPG Media] Zo zet je print in voor je full-funnel campagne

15-05-2024 | 10:40:00
Plusproposities in magazines en dagbladen vormen een essentieel onderdeel van marketingstrategieën voor adverteerders

 

 

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.