[Vacatures] DPG Media zoekt een Demand manager programmatic advertising

[Vacatures] DPG Media zoekt een Demand manager programmatic advertising

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Demand manager programmatic advertising - Hoofddorp

DPG Media is volop aan het ontwikkelen en hard bezig om haar digitale strategie rondom het Trusted Web naar de markt te brengen. Dit betekent veel mooie, goede producten en diensten voor de gehele advertising markt. Ben jij commercieel, op de hoogte van de laatste digital trends en programmatic ontwikkelingen? Ben je toe aan een commercieel en strategische uitdaging en wil jij werken voor de mooiste nieuws- en mediamerken van Nederland? Dan ben jij de Demand Manager Programmatic Advertising waar wij naar op zoek zijn!

Wat ga je doen

Als Programmatic Demand Manager ben je verantwoordelijk voor het opstellen van programmatic buy strategieën voor een divers klantenpakket. Hierbij hebben display, data, audio, native en outstream video oplossingen de nadruk. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het in de markt zetten van het door DPG Media onlangs ontwikkelde inkoop platform ‘DPG Admanager’. Je onboard klanten, geeft demo's en zorgt dat zij met gemak het platform gebruiken. Overige platform implementatie waarvoor je verantwoordelijk bent, zijn Datalab en onze PMP-portal welke we binnenkort naar de markt brengen. We bieden onze klanten met deze self-service platforms de snelheid om geautomatiseerd PMP-aanvragen door te voeren, alsmede custom data segmenten te creëren (middels bijvoorbeeld CRM-data) voor hun lopende campagnes. Als Demand Manager ben je een ware sparringspartner voor je klant.

Een deel van je werkzaamheden behelst het up to date blijven van de ontwikkelingen binnen het programmatic speelveld en alle stakeholders. Ook presenteer je geregeld bij klanten, op events en intern. Wij geloven namelijk dat de gouden combinatie van kennis en relatie leidt tot een hogere programmatic omzet. Binnen de functie bewerk je zowel mediabureaus, adverteerders als tech partijen in de buitendienst. Dit in samenwerking met collega’s binnen de sales teams van DPG Media.

Verder:

 • ben je een digital expert en sparringpartner voor mediabureaus, adverteerders, tech-partijen en collega’s intern.
 • zorg jij ervoor dat je klanten op de hoogte zijn van onze producten en diensten.
 • Heb je een zeer pro-actieve rol bij het in de markt zetten van DPG Admanager en overige platforms.
 • Voorzie je klanten regelmatig van een update van de samenwerking en de ontwikkelingen van DPG Media.

 

Kortom, als programmatic demand specialist ben je verantwoordelijk voor het beste programmatic advies voor je gehele klantpakket en bouw je mee aan het succes van DPG Admanager.

Wie zijn wij

Als Programmatic Demand Manager kom je te werken binnen het Programmatic Sales team, momenteel bestaande uit 8 collega’s. Het team opereert als programmatic consultants en heeft de verantwoordelijkheid voor de totale programmatic omzet binnen DPG Media en de publishing partners. In nauwe samenwerking met andere afdelingen binnen het Digital Development team (o.a. product, yield, ad tech en campaign operations) benadert het team de markt op pro-actieve wijze. Daarnaast heeft het team een cruciale rol in het uitdragen van de strategie van DPG media aan de markt.

Wij bieden jou

 • Een contract voor 36 uur per week.
 • Salaris passend bij jouw ervaring.
 • Bonusregeling
 • leaseauto
 • Persoonlijke keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld).
 • Deelname aan de winstdelingsregeling.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.

 

Functie eisen

 • Minimaal 5 jaar werkervaring in programmatic advertising;
 • HBO(+) werk- en denkniveau;
 • Beschikt over kennis van digital advertising en het medialandschap, met inbegrip van de belangrijkste technologieën, business modellen, ad producten en ontwikkelingen;
 • Een sterke technische en analytische bekwaamheid.
 • Marktgericht, commercieel en creatief in het bedenken van oplossingen.

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Word jij onze nieuwe collega?

Solliciteer dan nu snel! Heb jij eerst nog vragen? Vragen via jamie.plug@dpgmedia.nl of 06 15330003. Een WhatsApp bericht mag ook of je kunt solliciteer hier.

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.