Marketing Report
[Vacatures] DPG Media zoekt een E-mail Marketeer vacatures

[Vacatures] DPG Media zoekt een E-mail Marketeer

DPG Media is per direct op zoek naar een:

E-mail Marketeer - Amsterdam

Ben jij een e-mail/push marketeer met enkele jaren ervaring en wil jij graag je passie voor digital marketing inzetten voor het grootste mediabedrijf van Nederland? Dan is dit jouw kans om jouw opgedane kennis en ervaring in te gaan zetten in een brede, dynamische en uitdagende rol.

Wat ga je doen als E-mail/Push Marketeer?

DPG media is het grootste mediabedrijf van Nederland en België en o.a. bekend van grote nieuws- en magazinemerken als de Volkskrant, NU.nl, Donald Duck, het AD, HLN.be en HUMO.be. In deze rol ben je werkzaam bij de marketingafdeling van DPG Media en zorg jij dat we zoveel mogelijk verkeer op onze platformen krijgen via (e-mail) nieuwsbrieven en pushmeldingen.

In deze veelzijdige functie ben je verantwoordelijk voor het opzetten en uitwerken van de optimale inzet van de kanalen e-mail en push. De focus zal hier liggen op het verhogen van het kwalitatieve verkeer uit deze 2 kanalen en de uitbreiding van de bestaande base.

Een greep uit de werkzaamheden

 • Het doorvertalen van overall doelstellingen naar digitale targets, met duidelijke (sub) KPI’s
 • Samen met redacties en IT optimaliseren van de CTR’s en gebruikservaring van onze nieuwsbrieven en pushmeldingen op respectievelijk content en techniek
 • Het opzetten van een verbeterde nieuwsbrief strategie voor alle DPG media merken
 • Draagvlak creëren bij verschillende diverse stakeholders en implementeren van nieuwe initiatieven (zoals bijv. personalisatie) in onze nieuwsbrieven en push kanalen, alles onderbouwd met de juiste data
 • Het zoveel mogelijk (laten) automatiseren van dagelijkse werkzaamheden

 

Wat maakt jou de perfecte kandidaat?

Voor deze rol zoeken wij een gedreven en ervaren E-mail/Push marketeer die onze nieuwsbrieven en pushberichten naar een hoger niveau gaat tillen. Je ben een expert in push-communicatie en weet hiermee collega’s mee te nemen. Je kunt goed samenwerken met de redacties en online specialisten. Daarbij ben je een data gedreven persoon die verder kijkt dan alleen de CTR.

Verder neem je het volgende mee:

 • Je bent in het bezit van een HBO diploma (of gelijkwaardig door ervaring).
 • Je hebt minimaal 3 jaar vergelijkbare werkervaring als e-mail/push marketeer of performance marketeer.
 • Je bent analytisch en weet kansen terug te vinden in de beschikbare data, dit zet je om in een concrete verbetering.
 • Je weet actionable insights te halen uit de uitgebreide data en helpt daarmee minder gespecialiseerde collega’s hun werk beter te doen
 • Je bent communicatief sterk en kan snel schakelen in een snel veranderende organisatie.
 • Je bent op de hoogte van trends en ontwikkelingen op het gebied van e-mail en push marketing
 • Je bent ondernemend en probleemoplossend
 • Kennis en ervaring in Selligent en HTML(5) is een pré

 

DPG Media staat open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond, in de breedste zin van het woord, dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring je meebrengt.

Wat krijg je van ons?

 • Een gezellige werkplek in een enthousiast team.
 • Een 36-urige werkweek.
 • Salaris passend bij jouw kennis en ervaring.
 • Keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld).
 • Volop ruimte om je te ontwikkelen, zowel on the job als bij de DPG Academy, waar regelmatig nieuwe cursussen en leerlijnen worden aangeboden.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, Ouders van Nu en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen. We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als E-mail/ Push marketeer Solliciteer hier met jouw CV en motivatie. Eerst nog wat meer weten? Onze recruiter Robin beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar jamie.plug@dpgmedia.com of een appje kan ook via 06-15 33 00 03.

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief