[Vacatures] DPG Media zoekt een Eindredacteur Tweakers

[Vacatures] DPG Media zoekt een Eindredacteur Tweakers

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Eindredacteur Tweakers -Amsterdam

Heb jij een voorliefde voor technologie, een uitstekend taalgevoel en een kritische blik? Dan komen we graag met je in contact, want we zijn op zoek naar een eindredacteur voor de redactie van Tweakers.

Wat ga je doen?

Als eindredacteur ben jij de laatste persoon binnen de redactie die artikelen bekijkt voordat ze gepubliceerd worden. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat de teksten taaltechnisch helemaal in orde zijn, het artikel een logische opbouw heeft en de technische inhoud op de juiste manier uitgelegd wordt. Je borgt dat redactionele producties de technisch complexe materie begrijpelijk weergeven, zonder dat de diepgang daarbij verloren gaat. Verschillende soorten teksten passeren hierbij de revue: van korte nieuwsberichten tot uitgebreide achtergrondverhalen en productrecensies. Je staat in nauw contact met de verschillende redacteuren en geeft feedback waar nodig. Je denkt na over en werkt aan de continue kwaliteitsverbetering van Tweakers. Dit alles doe je samen met de bestaande eindredacteur. Als eindredactieteam werken jullie nauw samen om ervoor te zorgen dat geen enkele tekst ongeredigeerd de deur uitgaat. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het actueel houden van de stijlgids. Tweakers zit in Amsterdam, en hoewel we een flexibel thuiswerkbeleid hebben, verwachten we je met enige regelmaat op de redactie.

Verder

 • heb je een uitstekend gevoel voor de Nederlandse taal en een kritische blik.
 • kun je een duidelijk standpunt over lastige taalkwesties formuleren en spijker jij je taalkennis continu bij.
 • ben je geïnteresseerd in de onderwerpen waar Tweakers over schrijft.
 • ben jij communicatief vaardig en werk je graag in teamverband, waarbij je sterk bent in het geven van constructieve feedback en deins je er niet voor terug om over een stuk de discussie met een redacteur aan te gaan.
 • kan jij uitstekend zelfstandig werken, probleemloos overzicht houden, en goed plannen en omgaan met deadlines.
 • heb je ervaring in het redigeren van teksten, waarbij journalistieke ervaring een sterk voordeel is, maar niet noodzakelijk.
 • heb je 3 jaar werkervaring in soortgelijke functie en een afgeronde opleiding op HBO niveau.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Over Tweakers

Je werkplek is Tweakers HQ aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam. De sfeer bij Tweakers is los, maar ook gedreven. We proberen onze bezoekers het ultieme techplatform te bieden dat ze verdienen en houden elkaar daarom scherp. Tussen de bedrijven door is er genoeg tijd voor ontspanning, met bijvoorbeeld gaming en het bespelen van de nieuwste producten die zijn binnengekomen. We organiseren regelmatig een donderdagmiddagborrel en er is natuurlijk elk jaar de MoaM, voor moderators en medewerkers van Tweakers. We zijn onderdeel van DPG Media, uitgever van onder andere de Volkskrant, Trouw, AD en Het Parool. Als het grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met diverse achtergronden in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie.

Wat bieden wij jou

Een contract op basis van de Cao voor het Uitgeverijbedrijf. Je wordt ingeschaald in schaal J. Naast 8 procent vakantiegeld krijg je nog 4 procent aan keuzebudget. Een deel van dat budget kun je gebruiken om bijvoorbeeld vakantiedagen bij te kopen of een fiets met korting aan te schaffen. DPG heeft ook een winstdelingsregeling.

We werken bij ons kantoor met een reserveringssysteem voor parkeren. Afhankelijk van hoever je van het Tweakers-kantoor woont, kun je voorrang krijgen op een reservering. Autoreizigers ontvangen een kilometervergoeding en als je met het openbaar vervoer reist, krijg je een Business Card. Je krijgt daarnaast een thuiswerkvergoeding en een laptop en een telefoon van ons.

En verder:

 • een 36-urige werkweek.
 • een salaris passend bij kennis en ervaring.
 • een keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld).
 • een jaarlijkse winstdeling.
 • flexibiliteit om deels thuis en deels vanaf de redactie te werken.
 • Ruimte om je te ontwikkelen, zowel on the job als bij de DPG Academy, waar regelmatig nieuwe cursussen en leerlijnen worden aangeboden.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic en JOE, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen. We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als eindredacteur bij Tweakers? Solliciteren hier. Je krijgt na de sluitingsdatum van de vacature altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een gesprek in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Neem dan contact op met eindredacteur Monique van den Boomen via monique@tweakers.net

www.dpgmedia.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

NMO Print & Merken Monitor: Een kwart van de krantenlezers leest digitale editie

14-06-2024 | 17:18:00
Ruim een kwart van de 4,6 miljoen dagelijkse krantenlezers leest inmiddels de digitale versie van de krant.

Fremantle Nederland: DPG Media krijgt belang van 49 procent

14-06-2024 | 17:01:00
Fremantle Nederland komt – indien de overname van RTL Nederland door DPG Media door de ACM na een vergunningsaanvraag wordt toegestaan – voor 49 procent in handen van DPG Media

ACM publiceert openbare versie afwijzing overname RTL Nederland door DPG Media

14-06-2024 | 13:24:00
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de openbare versie gepubliceerd van de beslissing tot afwijzing van de meldingsaanvraag van DPG Media voor het mogen overnemen van RTL Nederland

[Marketing Report TV] Robert van den Ham over BusinessWise

14-06-2024 | 08:00:00
Robert van den Ham is te gast bij Marketing Report TV. In gesprek met Peter Wybenga vertelt hij over BusinessWise

[Vacatures] DPG Media zoekt een Accountmanager West-Brabant

07-06-2024 | 09:22:00
DPG Media is per direct op zoek naar Accountmanager West-Brabant -Breda

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.