[Vacatures] DPG Media zoekt een Ervaren Online redacteur Ouders van Nu

[Vacatures] DPG Media zoekt een Ervaren Online redacteur Ouders van Nu

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Ervaren Online redacteur Ouders van Nu -Amsterdam

Voor de redactie van Ouders van Nu zoeken wij per direct een ervaren Online Redacteur (32-36 uur p/w). Ben jij een geoefend verhalenverteller en zit je boven op het parenting nieuws? Kun je inschatten wat de doelgroep van Ouders van Nu leuk vindt om te lezen, daar ideeën voor artikelen bij bedenken én die ook schrijven? Heb je een lekkere pen en lijkt het je wat om met een toegewijd team aan een digitaal merk te bouwen? Dan zijn we bij Ouders van Nu op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Als online redacteur zoek, selecteer, produceer en schrijf je de mooiste en relevantste content voor de online kanalen van Ouders van Nu. Je weet precies met welke onderwerpen je onze doelgroep kunt bereiken en raken, en ervoor te zorgen dat onze artikelen impact maken en kwalitatief bereik genereren. Je vindt het leuk om over thema’s te schrijven die relevant zijn voor (aanstaande) jonge ouders: van een explainer op basis van recent onderzoek over eeneiige tweelingen tot een lijstje met handige tips voor een wintersportvakantie met kinderen. Mooie persoonlijke verhalen, fijne rubrieken, interessante nieuwtjes, informatieve stukken - jij draait je hand er niet voor om. Je snapt bij welke bronnen je moet zijn en weet ook hoe je SEO inzet voor een beter bereik. Daarnaast ben je nauwkeurig en allergisch voor spelfouten en grammaticale onjuistheden.

En verder:

 • Ben je sterk in het verzinnen van koppen en intro’s, kun je snel werken en ben je gewend aan het werken met strakke deadlines.
 • Staan je journalistieke voelsprieten altijd aan, waardoor je overal en altijd inspiratie opdoet voor een goed verhaal.
 • Houd je nieuwe ontwikkelingen binnen het parenting umfeld bij en deel je deze met de redactie.
 • Heb je een digital mindset: wat werkt online, en hoe presenteren we het daar?
 • Heb je ervaring met het werken in een content management systeem, kennis die je bij voorkeur hebt opgedaan op een redactie
 • Snap je het belang van social media en denk je na over hoe jouw artikelen daar gedeeld kunnen worden.
 • Ken je het belang van een alt-tag, linkbuilding en het kiezen van het juiste keyword. Oftewel: met je SEO-kennis zit het wel goed.
 • Kun je op basis van data conclusies verbinden aan de artikelen die je geschreven hebt.

Wie zijn wij?

Ouders van Nu is dé online plek waar (aanstaande) ouders in Nederland naartoe gaan om geïnformeerd, geïnspireerd en vermaakt te worden. Ze vinden er deskundige en praktische informatie en antwoorden op al hun vragen omtrent zwanger worden/zijn, de ontwikkeling en opvoeding van hun baby, peuter en/of basisschoolkind en hun rol als ouder. Ook vinden ze er tips en adviezen over en de mogelijkheid tot het aanschaffen van baby- en kinderproducten en items voor zichzelf of hun partner. Daarnaast is het een omgeving boordevol (h)erkenning in de vorm van persoonlijke verhalen, raad en ervaringen van andere ouders. Het team van Ouders van Nu werkt geheel online. Als online redacteur rapporteer je direct aan de hoofdredacteur, maar je zult veel schakelen met onze content coördinator, social media manager en eindredacteur.

Wie ben jij?

Jij bent binnen het team degene die de dagelijkse content produceert. Je kunt snel schakelen: als we ‘s ochtends een nieuwtje voorbij zien komen, lever je nog voor het middaguur een artikel aan. Maar je maakt niet alleen ‘snelle’ content, je werkt ook aan interviews, vaste rubrieken en andere items die niet direct online hoeven. Ook signaleer je welke thema’s op welk moment relevant zijn en of we wellicht al content hebben die je kunt hergebruiken. Je hoeft zeker geen kind(eren) te hebben om bij Ouders van Nu aan de slag te gaan, maar je vindt het parenting domein en alles wat daar binnen gebeurt wel interessant. Samen met jou zorgen we ervoor dat alle (aanstaande) ouders van Nederland Ouders van Nu weten te vinden.

Dit maakt jou de ideale kandidaat!

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO-opleiding.
 • De Nederlandse taal beheers je als geen ander en je kunt pakkend schrijven.
 • Je bent woonachtig in Nederland.
 • Je hebt 3 tot 8 jaar ervaring in een soortgelijke functie (online redactie).
 • Je bent flexibel en hebt geen 9-5 mentaliteit.

Ouders van Nu is onderdeel van DPG Media. Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren voor deze functie. Juist door de verschillen tussen collega's ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

En dit mag je van ons verwachten

 • Een enerverende én gezellige werkplek op de redactie: vanaf maart werken we vanuit een nieuw kantoor in Amsterdam.
 • Een passend salaris, afhankelijk van jouw profiel en ervaring. 
 • Een werkweek van 24 uur behoort tot de mogelijkheden.
 • Een arbeidsovereenkomst voor - om te beginnen - 7 maanden, met uiteraard de intentie om te verlengen.
 • Ruimte om je te ontwikkelen, zowel on the job als bij de DPG Academy, waar regelmatig nieuwe cursussen en leerlijnen worden aangeboden.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken!

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.
We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren en dan?

Ben jij enthousiast geworden? Solliciteer hier. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan nemen we telefonisch contact met je op om een afspraak in te plannen. Wil je eerst meer weten over de vacature? Tessa, corporate recruiter, beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar tessa.kaatee@dpgmedia.nl

www.dpgmedia.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

NMO Print & Merken Monitor: Een kwart van de krantenlezers leest digitale editie

14-06-2024 | 17:18:00
Ruim een kwart van de 4,6 miljoen dagelijkse krantenlezers leest inmiddels de digitale versie van de krant.

ACM publiceert openbare versie afwijzing overname RTL Nederland door DPG Media

14-06-2024 | 13:24:00
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de openbare versie gepubliceerd van de beslissing tot afwijzing van de meldingsaanvraag van DPG Media voor het mogen overnemen van RTL Nederland

[Marketing Report TV] Robert van den Ham over BusinessWise

14-06-2024 | 08:00:00
Robert van den Ham is te gast bij Marketing Report TV. In gesprek met Peter Wybenga vertelt hij over BusinessWise

[Vacatures] DPG Media zoekt een Accountmanager West-Brabant

07-06-2024 | 09:22:00
DPG Media is per direct op zoek naar Accountmanager West-Brabant -Breda

Havas Lemz, HAGENS PR en Home Agency ontwikkelen campagne Proteïne-productlijn Optimel

06-06-2024 | 13:06:00
De drielaagse introductiecampagne voor Optimel Proteïne helpt consumenten met een goede dagelijkse verdeling van eiwitten

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.